*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Skinner i kveld?

Silver Light og Eirik Høitomt er på farten i V65-4 på Bjerke i kveld. Foto: Hesteguiden.com

Silver Light er en hest vi liker, og når regnet bøtter ned på Bjerke i kveld, tror vi han lyser opp.

08.05.14 09:38

En ny spennende onsdagskveld på Bjerke står for tur, og i V65-spillet på landets hovedbane i kveld, står utfordringene nærmest i kø for det spillende publikum hos Norsk Rikstoto.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

HTML EMBED


Vi spiller litt tøft i kveld, ved å droppe favoritten i V65-1, mens vi garderer de to store favorittene i de to påfølgende avdelingene. Vi fant vår banker for kvelden i et flott varmblodsløp i V65-4, og da snakker vi om en danske, som vi har blitt voldsomt imponert av.

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Blåser de til slutt?
Det er sportslig høy kvalitet på løpene på Bjerke i kveld, og i et varmblodsløp i V65-4 støter en rekke gode hester i grunnlaget sitt sammen. Best av dem alle tror vi 7 Silver Light er, og vi bankerspiller 5-åringen til Sigbjørn Kolnes. Han blir favoritt, og det synes vi er helt riktig etter innsatsen i debuten for Kolnes.

Vi synes han gikk et flott løp til tredje på 16.3 over 2900 meter i et V75-løp i påsken i Skien (svært gode Aqua Challenger var en vinner av det løpet), og med løp i kroppen etter veldig lang pause, forventer vi ham klart forbedret til kvelden dyst (han var i følge treneren tynt jobbet før løpet sist).

Vi har sjekket flere av løpene han gikk i Danmark i fjor som 4-åring i det danske løpsarkivet, og vi ble imponert av det vi så. Ved triumfen på 14.1 (han har gått 13.8 full vei som best) over 1900 meter i den tredje siste starten, spant han i fra gode konkurrenter til slutt, etter et løp i "dødens" underveis.

Sterkt det, og han virker til å være en type som tåler å gå en bit. Sporet er litt langt ute, men han er uansett ikke noe lyn ut. Vi tror det kan ligge an til litt tøff kjøring om teten mellom 1 Astaire America og 2 Space Bee, og med litt tempo på løpet, tror vi den spurtsterke 5-åringen blåser rundt de til slutt.

Vår rangering V65-4: A: 7 B: 2-9-1-12-3 C: 11-4-5-6-8-10

Frekk lås i innledningen
Vi synes kveldens V65-omgang er av den utfordrende sorten, og da må vi ta noen sjanser. I et hoppeløp for varmblodshester i V65-1, velger vi da å stå på to hester, og vi dropper favorittspilte 9 She`s My Dream. Det kan kanskje høres tøft ut (og det får stå sin prøve), men vi må spille på det vi tror på.

Nevnte 9 She`s My Dream vant på 14.8 over en sprint sist, men hun var nær ved å bli kontret ut av Turboline D.K. til slutt i det løpet. Hun står i bakspor i en sjanseartet rygg i kveld (kan fort bli feil det), og da velger vi å stå på en frekk lås, i form av 1 No Limit Angel og 15 Sigge D.K. i dette hoppeløpet.

Vi likte svært godt 1 No Limit Angel ved triumfen på 17.2 full vei i den siste starten i Sverige i vinter (ble brukt hardt i fra start, men hun spant likevel inn til en enkel seier til slutt), og treningsrapportene fra trener Trond Anderssen er positive, forut for debuten på norsk jord i kveld.

Vi synes dette lignet en hest som er kvikk i vei med voltestart, når vi sjekket henne i den fjerde siste starten (stod da i førstespor i andre rekke, men hun pilte bare avgårde når Flemming Jensen snudde opp), og vi tror hun fort kan forsvare sitt innerspor (i så fall en topp sjanse til å lede rundt om).

Vi leverer dog ikke en bong uten å krysse av for 15 Sigge D.K., og hun har kun 8% av innsatsene på seg i kveld. Hun er herdet i veldig tøffe lag, og hun avsluttet bra til femte på 16.1 full vei etter litt pause sist. Tom E. Solberg opp i kveld er spennende, og hun har løpesnor i fra sitt springspor på tillegg.

Vår rangering V65-1: A: 1-15 B: 9-4-6 C: 2-13-12-7-8-14-10-11-5-3

V65-2, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i grunnlag under 150 000 kroner støter vi på i V65-2, og klar favoritt blir 2 Lundrapp. Han slo enkle Lasken Kari ved triumfen på 29.2 over aktuell distanse i den nest siste starten, og etter et løp på innerfila underveis sist, avsluttet han bra til fjerde på 28.3 full vei.

Formen virker således til å være stigende på ham, og det skal normalt kunne dreie seg om en topp vinnersjanse. Dog ikke alt for tøff når han må gjøre litt jobb selv underveis i løpene (ga seg alt for enkelt tredje sist), og vi synes alltid disse sprintløpene for kaldblodshester i denne klassen er litt skumle.

Da velger vi å gardere, og tidlig aktuell ved favorittfall skal 3 Knutli Millen være. Han virker til å ha funnet et nytt gir nå på slutten, og innsatsen til tredje på fine 27.5 full vei sist, var god. En kjapp sprint skal bare være en klar fordel, og han bør vurderes tidlig (kun 11% av innsatsene på seg i kveld).

Vi har sansen for 11 Vikan Balder (han avsluttet bra til sølv på 29.2 full vei i den siste starten), mens 10 Stolt Odin er kraftig på gang nå (solid til femte på 27.5 full vei sist). Galoppspøkelse henger over 9 Steinrig, men feilfritt duger han. Bom fast sist satt 5 Tæsse Jenta, og hun er spennende på sprint.

Vår rangering V65-2: A: 2 B: 3-11-10-9-5 C: 6-4-7-1-12-8

V65-3, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp i grunnlag under 60 000 kroner har vi å forholde oss til i den tredje avdelingen, og vi stoler ikke på storfavoritten i dette løpet. Vi synes 9 Tolltime har utviklet seg flott nå på slutten (vunnet tre strake triumfer), og hun virket nærmest ukjørt ved seieren på 16.9 full vei sist.

Bakspor i en sjanseartet rygg på storfavoritten er selvsagt ingen fordel, men dersom det løser seg underveis, tror vi hun kjemper om seieren igjen. Storfavoritt blir 2 Cavendish B.R., men vi tror han er en favoritt i fare. Han vant på 17.9 full vei i debuten, men vi ble ikke like imponert som alle andre.

Vi synes 3-åringen til Bo Westergård var stiv og kantete stort sett hele veien sist, og kusken måtte holde ham på bittet hele veien inn i mål, for å holde ham sammen i aksjonen til slutt. Vi synes ikke dette lignet en hest som bare blåser avgårde og går 16.0 full vei i kveld, og vi følger ikke favorittspillerne.

Dette er snakk om en 3-åring i autodebut mot eldre hester som er oppmeldt i grunnlaget, og da synes vi det er drøyt at han har nesten 50% av innsatsene på seg i kveld. Det er meget mulig vi tar feil, men vi garderer. Det ble galopp for 5 L.J.`s Dreamcatcher sist, men han vant på 17.0 full vei nest sist.

Da imponerte han oss, og i en feilfri utgave, skal han regnes tidlig (kun 9% av innsatsene på seg). Det går fine rapporter på 10 Kevin L. etter litt pause (han fikk fjerde bak gode hester sist), og Tom E. Solberg opp bak ham i kveld, er spennende nok. Vant sist gjorde 12 Forever Va Bene, og vi krysser.

Vår rangering V65-3: A: 9 B: 2-5-10-12 C: 4-1-3-8-6-11

V65-5, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp i høyt grunnlag støter vi på i V65-5, og vi finner fire hete vinnerkandidater. Vi gikk litt i mot 8 H.G. Imar i den siste starten (vi trodde han skulle bli overflydd ned startsiden, og det stemte), og der ble han tredje på 24.8 på en sprint, etter å ha avsluttet kvikt til slutt etter sen luke.

Således ingen faren med formen, og vi tror han sitter tidlig i tet kveld. Da skal vinnersjansene være solide (vant på 25.6 full vei i den nest siste starten), men det spørs hvor tidlig han får 9 Bokli Vind og Geir Flåten over seg. Blir det tidlig, kan det bli tøft å holde unna, men vi setter han fremst.

Nevnte 9 Bokli Vind blir favoritt, og de er det ikke noe å si på. 6-åringen har hatt en eventyrlig utvikling i regi Geir Flåten (vunnet fem løp i år, og tjent hele 280 000 kroner), men sist ble det galopp. Han vant fire strake triumfer på imponerende vis forut for den starten, og han kan selvsagt vinne igjen.

Utviklet seg noe helt enormt i regi Jenny Thygesen har også 6 Art Haaken gjort det siste året, og han leverte en ny strålende innsats til sølv på 26.0 full vei sist (tidlig aktuell igjen). I rivende utvikling er 1 Junifaks (han vant lett på 26.2 full vei sist), og selv mot tøff motstand, er han ikke helt ueffen.

Vår rangering V65-5: A: 8 B: 9-6-1 C: 12-10-5-3-4-2-11

V65-6, 2600 meter autostart
Det er høy klasse på deltagerne i dette stayerløpet for varmblodshester i V65-6, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Det kan ligge an til litt tøff kjøring om teten innledningvis i dette løpet, mellom hestene 2 og 7, og litt tempo på løpet vil spurtsterke 12 Ruth Reerstrup profiterer på til slutt.

6-årshoppa til Bo Westergård galopperte seg vekk i den siste starten, men hun gikk strålende løp hele veien forut for den starten. Hun fikk sølv på 13.7 full vei i den nest siste starten, og vi tror ikke det er noen fare med formen. Hun må regnes tidlig, og hun er lite spilt med 12% av innsatsene på seg.

En flott periode har 7 Megamuscle hatt i det siste (tjent 170 000 kroner på tre starter), og han var solid ved triumfen på 13.4 over en sprint i den siste starten. 5-åringen er klart best skoløs, men vi vet ikke om det blir balansen i kveld. Skoløs eller ei, det kan bli "dødens" i kveld, og da er han sårbar.

En innsats litt under pari leverte 11 Sejr Gammelsbæk sist (fikk femte på 14.8 full vei), men løp i kroppen etter en mindre pause kan ha gjort godt. Han er en seiersmaskin av de helt sjeldne (vunnet 15 løp på 33 starter i karrieren), og dagens lange distanse takler han utmerket på full form.

Løftet seg i ny regi har 2 Out Of Nowhere gjort (tredje på 13.6 på en sprint sist), men med en forventet tøff åpning i beina, tror vi han får det litt tøft til slutt (ikke prestert i de tre siste stayerløpene han har gått). Svært gode hester er 4 Golden Feline og 6 Punkt Ett snakk om, og de er ikke helt borte.

Vår rangering V65-6: A: 12 B: 7-11-2-4-6 C: 10-9-3-8-1-5

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.