Gå til sidens hovedinnhold

Slår stallmannen sjefen?

Wassbergklanen er skremmende overlegne hjemme i Bergen. I kveld har stallen de fem mest påaktede hestene i DD-1.

Klikk her for DD-tips Bergen

Her kan du laste ned løpsprogram

I den første dagens Dobbelavdelingen blir 3 Wim kjempefavoritt. 4-åringen har vist flott kapasitet og står flott til for Ove Wassberg. Super Arnie-sønnen er ikke helt trygg bak bilen, og ble tatt forsiktig ut på Klosterskogen nest sist. Da kjørte Wassberg på sikkerhet, men kunne overta teten tidlig og vant det V75-løpet. Sist galopperte dog nederlandimporten før bilen slapp av gårde feltet, og vi tipper Wassberg velger å ta det rolig innledningsvis igjen.

Når Wassberg-stallen sitter med halve feltet er det dog stor fare for at kjempefavoritten får overta teten gratis, og da vinner nok Wim igjen. Vi må si vi er veldig betenkte på at en stall kan ha fem av elleve deltakere i et vanlig hverdagsløp - som attpåtil inngår i Dagens Dobbel.

Vi har uansett god tro på at 1 Mountain Mohican kan stikke kjepper i hjulene for storfavoritten. Embassy Lobell-sønnen har virkelig tent til i Bergen og gjort flere strålende innsatser i regi Wassberg. Sist var stallmann Ronny Halvorsen tidlig i tet med 6-åringen som lekte med konkurrentene. Klarer Halvorsen å forsvare sporet ser vi ingen grunn til at han skal slippe teten, og da skal ikke Wim være mye under pari før det blir tap - så god har nemlig Mountain Mohican vært på slutten.

Vi spiller derfor to hester på begge DD-forslag.

Dobbel Wassberg?
Ove Wassberg sitter også bak favoritten i den andre avdelingen, nemlig 13 Skøien Pjokken. Også dette er en hest har tent til i nye omgivelser. På sine 15 starter på Østlandet tjente Skøiar-sønnen magre 11.000 kroner og var aldri på trippelen. I Bergen har hesten startet 10 ganger og vært på trippelen hele 9 ganger - deriblant hele seks seire.

5-åringen jakter i kveld årets første seier, og fra springspor på tillegg kan muligens den travsikre hesten være tidlig fremme hos strekhestene. Skøien Pjokken har vist seg tøff nok til å vinne fra dødens, og som feltets klart mest seierhungrige ekvipasje er Røssland-traveren en klar favoritt.

Det står imidlertid noen kapable travere på strek som vi tror kan holde unna på en god dag.

5 Kolnes Mai var kraftig forbedret i regi hjemvendte Lars Tore Hauge, og tok karrierens første seier i romjulen. Vant da overlegent mot svak motstand, men viser hoppa lignende takter i kveld synes vi det er flott verdi i Pål Even-avkommet. Selv mot favoritten Wim får man 15 ganger pengene i DD-spillet (og 75 mot 1 Mountain Mohican).

Vi velger å stå på disse to på det minste forslaget.

På det største forslaget tar vi også med 4 Granslilla som kan mye i sine beste stunder. Lillesøsteren til millonær Gransbrun utstyres med Åsbjørn Tengsareid denne gang, og er kjapp i vei. På en god dag kan 5-åringen absolutt gjenta triumfen fra 15. november da hun enkelt tetvant på 31.5 full vei. Odds er her foreløpig 16 og 77.

3 Starelv Kvikk er også variabel i prestasjonene, men er god nok på sitt beste. Står dessuten 20 meter bedre til kontra favoritten denne gang, og viste form ved å vinne nest sist.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to spilleforslag på hhv 100 og 400 kroner som kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

Kjøp en bong og se løpene på nrk2 kl. 23.20 i kveld.