Det er ingen myte at spillet det er lettest å vinne på, er travspill. Problemet er at det krever kunnskap om hester, kusker og baner. I tillegg krever det ofte et visst utlegg for å få spilt store nok kuponger for å faktisk ha sjanse til å vinne de store premiene.

De problemene er nå løst.

Nå kan du nemlig levere ekspertenes kuponger.

Det er gjort ved at du kan levere et såkalt andelslag hos Norsk Rikstoto. Andelslagene har fått navnet Eksperten, og det er ikke tilfeldig. Traveksperter setter opp store kuponger hvor du kan kjøpe en del av kupongen. Du betaler for din andel, og får din andel av gevinsten. Eksempelvis hvis du kjøper en andel hvor det selges totalt 10 andeler vil du få 1/10 av gevinsten.

Nettavisens eksperter har spilt inn totalt 3,5 milioner kroner på andelslag på Eksperten siden oppstart 20. mars 2013. Siste uke (uke 15) ble det spilt inn 1,5 millioner kroner.

Så enkelt er det:

1. Klikk deg inn til Eksperten (Klikker du på lenken, åpnes det i et nytt vindu. Så du kan ha denne forklaringen oppe samtidig). Du vil da få opp en side med andelslag du kan kjøpe.

2. Finn det andelslaget du ønsker å kjøpe på for den prisen du synes er ok. Jo høyere pris, jo høyere er vinnersannsynligheten. Klikk på "kjøp" for å gå videre. Tallene bak andelslaget viser for øvrig hvor populære nettopp slike andelslag er. I bildeeksemplet over ser du at andelslaget for 300 kroner heter Espens lykkebane 10. Det vil si at det er solgt 9x10 andeler tidligere på dette løpet.

3. Klikk du på kjøp vil du få en ny side som ser ut som under:

3. Hvis du klikker direkte på "Bekreft kjøp", får du beskjed om å logge inn. Hvis du aldri har spilt før, må du klikke på "Bli nettspiller".

4. I vinduet som så kommer ut, må du fylle ut noen enkle ting - fornavn, etternavn, e-post, bankkonto for gevinstutbetaling og fødselsnummer. Rikstoto vil da prøve å søke opp informasjonen om deg med adresse og mobilnummer (mest sannsynlig kommer dette automatisk opp) som du da bekrefter. Du får så et valg om du vil motta spilltips og info om premiepotter på mobil eller sms (valgfritt). Siste steg er å opprette et passord og sikkerhetsspørsmål.

5. Etter registreringen får du opp en mulighet til å spille lyntoto. Dette kan du lukke, og velge tilbake til spillvinduet nederst i registreringsvinduet. Du må lukke det vinduet du da igjen kommer til, eller bare ta opp Eksperten-siden igjen. Nå er du klar til å spille! Du kan også velge overfør penger hvis du vil ha penger å spille for.

6. Overføring av penger.

For å overføre penger bruker du bank-id slik du normalt gjør ved innlogging i nettbank eller betaling av andre ting på nett gjennom sikker betaling. Du kan velge å lagre Visa-kortnummeret ditt for fremdige betalinger. Da trenger du kun å skrive inn sikkerhetskoden på kortet ditt.684

7. Når du så velger bekreft kjøp får du en bestillingskvittering, og kan velge å få gevinstvarsel på sms eller e-post.

Klikk her for å begynne å spille