Sølvvinner som duger

Ondrej Moravec jubler etter andreplassen i Østersund lørdag.
Ondrej Moravec jubler etter andreplassen i Østersund lørdag. Foto: Tt News Agency (Reuters)

Det er 12,5 km jaktstart for gutta i Østersund søndag. Nettavisen har funnet en tsjekkisk godbit.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Langrennstips: Er det virkelig kjørt for Johaug?
Oddstips 1: West Ham har skjønt det
Oddstips 2: Aston Villa jakter to på rad
Langskudd: Milan blir kraftig overvurdert
Tippekupongen: Europa rundt med tippekupongen
V75 lørdag: Enorm suksess - 800 000 innspilt
V4 Jägersro: Herlig galoppomgang
V64 Eskilstuna: Søndagsmoro med Goop

Søndag er det nok en strålende vintersportdag og det er massevis å glede seg til. Lørdag undervurderte vi dessverre Martin Fourcade og lot oss litt "lure" av hans svake 20 km onsdag. Så selv om Ole Einar Bjørndalen leverte et kanonløp, var han sjanseløs mot franskmannen og tapte således sin duell mot Fourcade. Det var synd all den tid tyske Eric Lesser "gjorde jobben" mot landsmannen Arnd Peiferr i vår andre duell til flott odds (1,80).

 

Ondrej Moravec - Jakov Fak 1,95 - 1,60 (spillestopp kl 10.55)
Torsdag lanserte vi Gabriela Soukalova i duellseier mot finske Kajsa Mäkäräinen, men Soukalova startet første liggende med fire bom og da var den dagen spolert. Også i dag lanserer vi en tsjekkisk duellseier, men nå er det gutta det handler om.

Navnet er Ondrej Moravec og da snakker om vi sølvvinneren fra Sotsji på distansen jaktstart. Moravec hadde en strålende sesong i fjor, ikke minst fordi han er meget stødig på standplass. Han ble toer på lørdagens sprint og hadde kun umulige Martin Fourcade foran seg.

På tredjeplass endte sloveneren Jakov Fak, kun fire tideler bak Moravec. Fak har kapasitet, det er det ingen tvil, men han er også ustabil. Fire opphold på standplass og 2o skudd er normalt ikke til hans fordel kontra Moravec.

Norsk Tipping har likevel satt Fak til klar favoritt i denne duellen (1,60 - 1,95). Det mener vi er feil, stødige Moravec skal ha klart bedre sjanse enn dette, og vi ville satt Moravec til knepen favoritt i denne duellen.

Da er det ingen tvil om at Moravec må testes i denne duellen og 1,95 er flott odds.

Noen øvrige kommentarer til dagens vintesportdueller:
Petter Northug - Maxim Vylegzhanin 1.40 - 2,25.  Her er det klar verdi for Vylegzhanin. Han slo Petter klart på samme distanse i Kuusamo (25 sekunder) og starter også fire sekunder foran Petter i dag. Det sprudler ikke av Northug om dagen og selv om heller ikke Vylegzhanin har vist kanonform, er det verd å teste noen kroner på Vylegzhanin her.