Gå til sidens hovedinnhold

Småvrient i Skien

De klare bankerkandidatene glimrer med sitt fravær på Klosterskogen i kveld, og da forsøker vi oss på en dobbeltbanker. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det er klart for en ny spennende travuke, og i dag mandag er det trav både på Klosterskogen og på Leangen. Forrige uke ble en solid opptur for Sportspill med totalt rundt 64.000 kroner innspilt på tipsene, og høydepunktet var når Kurt Leirvåg prikket V65`en på Biri på fredag med totalt 43.500 kroner innspilt.

De fleste av spillerne klamrer seg til svært usikre 1 Tyri Best i V5-3 på Klosterskogen i kveld (som var vår glitrende banker i debuten for Eirik Høitomt sist), men noe sikkert kort er dette langt i fra snakk om (og vi garderer på samtlige spilleforslag). Vi synes det ligner et oppgjør mellom to hester i den andre avdelingen, og hesten å fange fra spiss er 5 Chris Pet snakk om. Åpnet radige 11.5 i tet i den siste starten, og da tror vi på tidlig tetkjenning også ved denne anledningen.

Holdt stilen flott til tredje på 17.6 full vei på en litt klinete bane bak to gode hester i den siste starten (så veldig fin ut utstyrt med modified sulky for første gang), og tidligere i karrieren taklet 7-åringen langløp (2500 meter er distansen i kveld). Kusk Thor Borg har lett for å få lov til å bestemme en bit i front, og da kan det fort bli seier for tredjevalget i spillet denne gangen.

Det blir dog ikke enkelt å holde unna til slutt for en feilfri 12 Eck Sensational, og champion Eirik Høitomt vrir nok tidlig på i angrep, dersom det skulle bli ”gåsegang” der fremme i front. Den tidligere svært så usikre 6-åringen virker veldig stabil og fin om dagen, og i den siste starten ble det en enkel seier på 18.6 full vei (strålende til sølv på 16.4 full vei forut for den starten).

Vår rangering: A: 5-12 B: 1-11-10-6-7 C: 3-4-2 D: 9-8

V5-1, 2100 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp i høyt grunnlag hvor det er V75-klasse på en rekke av deltagerne innleder denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Vi kan ikke unngå å sette 8 Torpa Glad fremst, og i kveld jakter den flotte Spikeld-sønnen årets tredje triumf.

Sølv i den siste starten på sterke 23.3 over en sprint (kunne ikke stå i mot en meget opplagt Sterk Odd til slutt), og trener Morten L. Johansen har trolig ventet inn dagens oppgave (står veldig fint inne på pengene i løpet). Trives fortreffelig på dagens arena (vunnet tre av fire starter), og vi tror på en topp vinnersjanse.

Vi er slett ikke sikre på om 1 Johan Herbjørn klarer å forsvare sitt innerspor (noen kjappe konkurrenter fra omvendt volte), og når tilleggshestene er tidlig fremme med få hester på strek synes vi at 6-åringen er snakk om en favoritt i fare.

Fikk en strevsom innledning i den siste starten, men vi synes allikevel at Undem-traveren burde ha fullført litt bedre til slutt ved den anledningen (syvende på 26.6 full vei). Dog klart best i tet, og dersom føringen i løpet erobres stiger sjansene betraktelig.

Nydelig inne på pengene på strek står formsterke 5 Røyns Skatt (lett fra tet i billig lag i den siste starten), og vi synes at Sem-traveren er vel lite spilt med sine 13 % 20 meter bedre inne i løpet kontra en hest som 7 Ramstad Loke sist de møttes, og vi tror dagens arena passer bra for 6-åringen.

Det er litt slik at 6 Wessel Odin blir kastet til ulvene, men vi ser ikke helt bort i fra at den flotte 4-åringen til Ernst P. Karlsen kan duge. Uforandret fin form holder 12 Rokne Eld, og med klaff på løpet med fine rygger til ut i oppløpet er det ikke mange som klarer å stå i mot speedkulen til slutt.

Vår rangering: A: 8 B: 1-6-5-12 C: 7-11-9-2 D: 4-10-3

Annonse: Øivind Grøstad hadde 14.0/siste 500m på denne sist. Blir likevel ikke spilt. Lukefest i V5-2 på Klosterskogen

Innfrir storfavoritten?
I et kaldblodsløp i den tredje avdelingen pådrar 1 Tyri Best seg et fryktelig tungt favorittstempel med sine voldsomme 80 % etter at 5-åringen vant i debuten for champion Eirik Høitomt på 28.4 over aktuell distanse i den siste starten, men noen garantier for et feilfritt løp i kveld er det vel ingen som kan gi.

Sportspill fant Pål Even-sønnen veldig spillbar som et fjerdevalg i den siste starten (og vi banket da med hell), men som storfavoritt ved denne anledningen går vi selvsagt i mot. Hesten er fryktelig usikker (og det var et under at det gikk i trav ned startsiden sist), og det kan like gjerne ende med disk som med seier denne gangen.

Ned som en 8-prosenter i spillet er 4 Per Even, og det blir for vilt etter undertegnedes skjønn. Fikk maks som fjerde på 29.1 full mot bedre konkurrenter enn dagens i den siste starten, mens han var overlegen for dagens kusk Dag S. Dalen i den nest siste starten. Sprint skal være midt i blinken for den kjappe 7-åringen, og vi krysser på alle bonger.

På våre to største spilleforslag krysser vi også av for trioen 2 Troll Molly (positiv etter lang pause i den siste starten, og løp i kroppen kan ha gjort godt), 3 Pål Svint (svak før pausen, men fartsressursene er fine) og 5 Tysvær Pål (holder uforandret fin form, og 5-åringen kan her score på at han virker relativt travsikker), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 1 B: 4-5-3-2 C: 12-10-6-11-9-8-7

Annonse: Øivind Grøstad "høster" fra sitt brede kontaktnett og byr på et sjokk i V5-2 på Leangen

V5-4, 1700 meter autostart
Vi har sprintløp for varmblodshester å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og en finere oppgave enn dagens får ikke 3 Speedy Scarlett E. Skuffet en smule i hele år, men fra tet/rygg leder bør 5-åringen være seiersaktuell i et løp som dette. Avsluttet bra til sølv på 16.2 over aktuell distanse i den neste siste starten på nettopp dagens arena, mens det ble litt feil i dårlige rygger fra køen i den siste starten (dog fin fart i målgangen).

Godkjent minus for innsatsen til sjette på 17.6 fra ”dødens” over aktuell distanse i debuten for Kari A. Knutsen får 9 Nose Out (så ikke ut til at det hadde skjedd noe revolusjonerende i ny regi), men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt. Kapasiteten er veldig fin, og utgangsposisjonen i kveld er optimal.

Vi er litt usikre på om 1 T.T. Va Bene klarer å åpne såpass at han kan få rygg leder, men det pleier jo også å løse seg til slutt fra tredje innvendig i Skien. Det ble for tøft mot Paco Halbak & Co i et V75-løp i den siste starten, men det er klart enklere i mot ved denne anledningen (viste veldig fine takter forut for den starten). Vi krysser således på vårt store system, og der får vi også plass til 2 Excellent Way.

Sistnevnte har gått hyggelig løp til hhv sølv og tredje i relativt billige omgivelser nå på slutten på full distanse, og selv om vi tror at våre to utvalgte på våre to minste spilleforslag holder litt høyere klasse enn Super News-datteren, tør vi ikke helt å avskrive Usterud-traveren (sprint skal være en klar fordel).

Vår rangering: A: 3 B: 9-1-2 C: 10-7-5-11-12 D: 4-6-8

V5-5, 2100 meter autostart
Et litt småskummelt varmblodsløp avslutter denne rebusen (fire hester hever seg dog litt over mengden), og på vårt store system åpner vi da opp for at det kan komme en smell (vi stryker da ingen). Det var muligens en litt skuffende innsats av 9 Ronaldina i debuten for Geir Flåten ved tredjeplassen på 17.6 over en sprint fra utvendig posisjon uten rygg i den siste starten, men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt.

Distanseøkningen i kveld tror vi også bare er en fordel, og dersom 3-årshoppa takler de krappe svingene på dagens arena skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, mot ikke alt for skarp motstand. Var helt nede på 16.6 full vei i seiersløpet i den nest siste starten, og det vitner om veldig fin kapasitet.

Noen stor stjerne er ikke 1 Winter Weather snakk om, men ved denne anledningen synes vi at Hamre-traveren har glitrende forutsetninger. Stod på godkjent til fjerde på 18.4 over en sprint i den siste starten, og i en feilfri utgave tror vi 3-åringen kjemper om seieren denne gangen.

Vi mistenker at en formtoppet 4 Digital Paper (avsluttet solid til hhv tredje og sølv de to siste gangene) er en hest som ikke kommer til å takle de krappe svingene på dagens arena spesielt godt (sliter med svingene i Drammen), og når 4-åringen ikke er noen kløpper fra start, tror vi at det kan bli tungt å runde til seier ved denne anledningen.

På vei opp i form er kapable 8 Alegra, men sporet i kveld er ikke mye å rope hurra for. Kan dog være mange som forsvinner ut til høyre på galopp i den første svingen i dette løpet, og da trenger det ikke å bli så helt galt.

Vår rangering: A: 9 B: 1-4-8 C: 2-12-7-5-11-6-3-10

Spilleforslag
Til V5-løpene på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 160, 400 og 1280 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken