Solberg innleder jackpotfesten

Foto: hesteguiden.com

Det ligger hele 504 437 kroner ekstra i sekserpotten på Jarlsberg i kveld, bankeren finner vi allerede i V65-1.

En ny strålende helg står foran oss og fredag vrimler det av godbiter for oss spillere. All den tid det ble lettløst både på Bergen travpark og på Åby torsdag kveld, er det flere jackpotter å glede seg til.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Jarlsberg travbane i Vestfold kan friste med NOK 504 437 ekstra i sekserpotten i kveldens V65, mens Kalmar kan friste med hele SEK 1 323 898 ekstra i sekserpotten til sin V64-omgang. Men før den tid skal vi lansere en herlig V4-banker på Romme der det også kan spilles V5 og på Øvrevoll satser Nettavisens meget dyktige galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen på å prikke fem rette i V5-spillet når Øvrevoll galoppbane har sin sesongfinale fredag ettermiddag.

Og glem ikke at lørdag kan en eventuell alenevinner ta med seg over 28 millioner kroner fra V75-spillet når Leangen travbane er vertskap. Sist gang Leangen arrangerte V75 spilte Nettavisen inn over 800 000 kroner på sine V75-forslag. Og Leangen har vist seg å være en gullbane for nettavisen. Så sent som sist mandag ble det storfangst for Nettavisen i V65-spillet og over 400 000 kroner innspilt. Nettavisen har allerede lagt ut en rekke andelslag på Eksperten. Klikker du på lenken under går du direkter til Nettavisens V75-meny på Leangen.

Klikk her for å kjøpe andeler på Eksperten til Nettavisens V75-andelslag på Leangen

Innleveringsfrister Jarlsberg
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Strålende sist, vinner igjen?
I et varmblodsløp i lavt grunnlag i V65-1 står 2 Sweet Dilli helt perfekt til, og vi tror 4-årshoppa legger på til sin andre strake triumf. Hun satt tidlig i tet ved triumfen på 19.3 full vei i Drammen sist, og vi tror på et tilsvarende scenario i kveld. Det var ikke voldsomt tøft i mot sist, men det er det heller ikke i kveld.

Da skal vinnersjansene være solide, og vi bankerspiller favoritten. Hun gikk 19.3 full vei i Drammen sist, og da går hun trolig en lav 18-tid på dagens arena. En slik tid er det kun 11 Positive G.T. som kan matche, men hun står kinkig til. Det blir tungt å runde til seier i fra dette sporet for henne, og vi tror mest på sølv.

Vår banker for kvelden hadde full spenst i målgangen sist, og da avsluttet hun i 15-fart. Vi likte henne svært godt der, og vi tror dette er snakk om en hoppe som kan klatre litt i grunnlagene. 1 Yentl var klart slått av henne når galoppen kom sist, og da ser vi ingen grunn til at hun skal kunne matche henne i kveld heller.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Utfordrer storfavoritten?
I et stayerløp for kaldblodshester i V65-3 blir 6 Bokli Vind storfavoritt, og det er det ikke noe å si på. 5-åringen til Geir Flåten står bokført med fire strake triumfer, og han har vunnet lett hver gang. Utruet ved triumfen på 30.4 over aktuell distanse sist, men han ble slått av vårt motbud sist de møttes.

Da sikter vi til 7 Søndre Jerkeld (han slo favoritten lett ved triumfen på 29.1 i et stayerløp i den tredje siste starten), og Järvsöfaks-sønnen til Eirik Høitomt er trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause. Han gikk et løp kun på det jevne til sølv på 29.6 full vei sist, men han var god i tre seiersløp før det.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tre hester gjør opp?
I et kaldblodsløp for den høyste klassen i den andre avdelingen kommer kun syv hester til start, og vi tro tre hester gjør opp om den gjeveste sjekken. Varslet form både tredje sist (satt bom fast som tredje på 25.9 full vei) og i den siste starten gjorde 3 Norheim Faksen, og han holdt da også toppform på denne tiden i fjor.

I den siste starten var han svært tapper til sølv på 23.0 over en sprint etter et tøft opplegg underveis, og han kan lede rundt om i kveld. Han vant på 22.9 full vei sist han gjestet dagens arena (tilbake i Mai 2012), men det kan være litt kritisk siste 50 på full vei. Da føler vi oss ikke helt trygge på favoritten, og garderer litt.

Toppform er det på 5 Tuxi Titan, og han glir billig frem til "dødens" (kan knekke favoritten i fra den posisjonen) i kveld. Han vant Vintilla-travet på 27.3 over 2600 meter i den nest siste starten, og han var også god sist. God sist var også 6 Briskeby Rauen (vant på 27.8 over 3200 meter), og han krysses også.