*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Solberg jakter 200

Foto: (Hesteguiden.com)

Tom Erik Solberg har ambisjoner om å passere 200 seire i 2012. Vi tror han sitter på en vinner på Bjerke torsdag. Sjekk våre travtips.

Torsdag ettermiddag er ensbetydende med lunsjtrav på landets hovedbane, Bjerke. Det er nær sagt som vanlig en krevende rebus å bryne seg på, blant annet er det to av V5-løpene som er utskrevet for hester under 300 startpoeng. Bankeren vår dukket opp i V5-4.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Det handler om 4 Kile Håp og Tom Erik Solberg. Sjuåringen etter Lome Elden hadde i likhet med sin trener og kusk Tom Erik Solberg en stålende sesong i 2011. To V75-seire ble det på stallhesten til Tom Erik og i pengevei ble det over 200 000 kroner innkjørt. Kile Håp startet lite utover høsten, men kom tilbake etter noen måneders pause i et løp på Klosterskogen i romjulen. Satt da i rygg leder (Slutt) og fullførte flott til tredje via siste indre mot gode hester (løpet ble vunnet av Anders Knekten). Det løpet gjorde garantert godt for den seiersvante Lome Elden-sønnen (sju seire på nitten starter i karrieren) og torsdagens motstand er vesentlig enklere enn den var sist. Fra fjerdespor bak bilen skal det være bra muligheter for tidlig tetkjenning og da tror vi ikke Kile Håp taper dette løpet.

Tom Erik Solberg som trener og kusker er optimistisk og Tom Erik som hadde en fantastisk sesong i fjor (178 seire og nesten 12 millioner innkjørt) er en av landets beste kusker. har Tom Erik vinnermulighet forvalter han dem normalt svært godt og vi nøler ikke med å utrope Kile Håp til torsdagens lunsjbanker.
Rangering V5-4: A: 4 B: 1-9-11 C: 10-2-6-8-7-3 D: 5

V5-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Den godeste Solberg sitter også bak favoritten i den første avdelingen. Til tross for et vanskelig startspor er det nesten umulig å ikke sette 11 Kringelandlovinda først her. Erik Korsvolla har gjort en flott jobb med denne hoppa som avsluttet fjoråret med tre strake seire. Kringelandlovinda tåler å gjøre en god del selv og har påny en flott vinnersjanse.

2 Varg Jens måtte strekke våpen mot nevnte Kringelandlovinda sist på Momarken, men gjorde et fint løp. Fra et flott andrespor er det ingen tvil om at Varg Jens er hovedutfordreren her. 3 Spang Rosa er den trolige tethesten. Hoppa sporet hele veien på Biri sist fredag og vant såre enkelt. Da var motstanden direkte svak, her er det tøffere imot, men Spang Rosa vil nok lede i det lengste også her. 1 Horgen Sverre er ingen stjerne, men fra et perfekt startspor blir det optimalt løpsopplegg her og er noen av favorittene under pari kan Horgen Sverre vinne.

5 Modina Elken galopperte seg bort sist, men varslet form i løpene forut. Hoppa har aldri vunnet, men kan være en liten outsider her. Verken 7 Modig R.B. eller 9 Spikduva har opplevd seierens sødme foreløpig, men holder flott form begge to og med optimale smygløp er de ikke helt ufarlige.
Rangering V5-1: A: 11 B: 2-3 C: 1-5-9-7-10-8-6 D: 4

Annonse: Finnes ikke på fem på topp i fagbladene, men Øivind Grøstad heiser en herlig 15-oddser frem i V5-2

V5-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Meget krevende løp å rangere i den andre avdelingen, da de fleste deltagerne ikke har vist form den siste tiden. Spillerne gjør 1 Now Or Never til favoritt, vi følger spillerne. Vallaken fikk svært lite til i 2011, men viste endelig fremgang i sin siste start. Holdt da godkjent til tredje etter vekselvis dødens og tet, og har trukket et ypperlig startspor her.

Svenskegjesten 4 Deacon har levert hyggelige innsatser i Sverige og gjennom hele 2011 tok disse tilsynelatende middelmådige svenskehestene grovt for seg i lunsjløpene på Bjerke. Morgan Ivarsson leverte sin beste sesong noensinne i fjor, og Färjestad-treneren kan sitte bak vinneren her. 9 Steamer var ingen stjerne i Bergen, men dukker nå opp i regi Sigbjørn Kolnes. Fra et fint startspor synes vi Steamer er den naturlige outsideren her.

På gode dager har 3 Lass Joy vist at hun kan litt. Ingen triumfer på 26 forsøk i fjor og ingen seire på totalt 41 forsøk, men dette løpet er billig. Biri-hesten 10 Enjoy Valley N. henger for det meste med i løpene, men avsluttet ålreit sist. 11 Mayan Mystic har ikke utrettet mye på slutten, men gjorde et par hyggelige løp tidlig på høstparten i fjor.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-9-3 C: 10-11-2-7-6 D: 5

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi har en viss feeling for at 2 Zidane Tranns R. kan være tethesten i den tredje avdelingen og vi husker at hesten gjorde noen riktig fine løp fra den posisjonen på Biri tidlig på høstparten i fjor. Vallaken har avsluttet fint i sine to siste løp og kan lede hele veien her dersom taktpinnen inntas.

Nyss fireårige 4 Chickamauga galopperte bort mye kroner i treårssesongen og står med tre disk på de fem siste startene. Men tredje sist viste hoppa hvor mye som bor i henne. Til tross for dødens hele veien, var hoppa tøff nok til å gå i nærkamp med Bo Westergaards gode amerikaner, Just Livin My Life. Gjentar hoppa den prestasjonen er vinnersjansen bra. 5 Candybar S.E kommer tilbake etter en liten pause og har vist en viss kapasitet. Har slitt med at hun slår seg underveis og derfor ikke ytt maks i sine siste løp. Dette skal ifølge trener Tom Forkerud være fikset på nå. Outsider.

7 My Laddies Legacy er veldig opp og ned. Fin i seiersløpet nest sist, svak gangen etter. 1 Flicka Extreme henger for det meste med og har ikke utviklet seg som ventet etter sin fine seiersløp på Momarken 9. august. 3 Sapphron liker den korteste veien til mål og må ha det veldig servert for å duge her.
Rangering V5-3: A: 2 B: 4-5-7 C: 1-3-9-8-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Morgan Ivarsson kan få en riktig fin torsdag på Bjerke. Deacon har hyggelig vinnersjanse i V5-2, 9 Turstegg står klar dersom vår banker Kile Håp svikter i V5-4 og i V5-5 sender Morgan ut 2 Mentor Ås som trolig er sine konkurrenter totalt overlegen i feilfri utgave. Mentor Ås hadde ikke tapt da han galopperte utvendig for kapable Paco Halbak på Bjerke i sin tredje siste start og møter jo skrotlag i dette løpet i forhold til motstanden den dagen. Men vallaken galopperer titt og ofte og er ikke noe sikkert kort.

5 Grand Canyon har variert fryktelig mye i prestasjonene det siste halvåret. Kanongod i et seiersløp på Årjäng i august, men etterpå det har det blitt mye tullball. Kapasiteten er udiskutabel, og mot denne gjengen er Kolnes-traveren en het seierskandidat. 7 Riverside Royal har trukket et litt krevende startspor, men er så god fra start at han kan nå teten likevel. Tåler ikke hardkjør underveis, men skal være blant de bedre her.

3 Princess Of April har vært ute i steintøffe V75-omgivelser i sine fire siste løp. Her er motstanden billigere og startsporet fint. 4 Ulrich Wielinga spurtet fort på Bjerke sist og tiåringen trenger ikke være sjanseløs her. 11 Dancing Girl D.E spurtet sylvasst sist, men det er kanskje langsøkt å tro på seier herfra.
Rangering V5-4: A: 2 B: 5-7-3 C: 4-11-9-8-6-10-12-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.