Solberg setter spiken

Foto: hesteguiden.com

Tom Erik Solberg har kjørt Spikrapp en gang og vunnet. I kveld blir det dacapo. Sjekk våre V65-tips.

Sportspills meny fredag:
Oddstips: Vi tror på nedtur for Blackpool

V75 Klosterskogen: Jakten på 38 millioner kroner fortsetter

Momarken travbane er for en sjelden gangs skyld vertskap for fredagens V65 og det kan ligge flotte penger i luften, selv om bankeren synes rimelig klar på forhånd.

Klikk her for å våre V65-tips til Momarken

Solberg fikser sakene
8 Spikrapp får atter stifte bekjentskap med Tom Erik Solberg. Spikrapp har for hans del fått et bra spor, for han er roligere med bare en hest på siden. Blir også denne gangen kuskeforsterket til Tom Erik Solberg som vant sist han kjørte Spikeld-sønnen, som har overlegen kapasitet mot disse hestene. Motstanden skremmer ikke denne fredagen for Spikrapp. På forhånd ser det nesten ut som det bare er galopp i mot. Med kun åtte hester bak bilen så skal sjansene være store for at Tom Erik Solberg kjører feilfritt, og da vinner han. 5 Tamarin har alltid vist fart, men inntil denne dama viser litt stabilitet, får hun nøye seg med å stå på venteliste. Spikrapp og Tom Erik Solberg blir vår V65-banker på Momarken.
Vår rangering V65-3: A:8 B: 5-6 C: 4-1-3-7-2

V65-1 - Varmblodshester hoppeløp. 1640 meter autostart
Fryktelig åpent løp da favoritten 3 Ronaldina kommer ut med litt usikker form etter at Geir Flåten fikk henne inn på stallen for seks uker siden. Hun fikk krysslammelse med en gang hun kom, men har trent som normalt den siste tiden. Hesten var bra i sitt siste løp der hun vant lett fra tet. Møter helt riktig motstand, men alltid litt usikkerhet etter en krysslammelse.

1 Najad Ribb står fint til med Solberg i sulkyen og skulle han klare å holde tet ønsker han nok å sitte foran. 5 Gazzas Daughter har fin fart i kroppen, men galoppene kom tett sist. Skulle hun gå feilfritt, kan hun vinne. 2 Diamant Håleryd har ingen fordel av Momarken-svingene, men skulle de gå bedre enn tidligere har hun kapasitet til en plass i toppen.
Vår rangering: A: 3 B 1-5-2 C: 7-9-12-8-11-10-4

V65-2 - Varmblodshester 2140 meter autostart
3 Juliano Diamond er trolig den beste hesten og skal måles med stor vinnersjanse, dersom han ikke har fått en reaksjon etter han fikk to tøffe løp i Aktaion Grand Prix. Er rask ut så kan fort være en mulig tethest her, vinnersjanse uansett posisjon. 5 Scoreandevileye er ikke noe dårligere på kapasitet, men som oftest så klaffer det ikke for Morten M Ottersen-traveren. Denne gangen har Super Arnie-sønnen fått et bra spor og er en spennende fidus.

10 Wixi Laylock står fint til for henne med fine rygger fra start. Hun gjør uansett løpene sine tilslutt, så klaffer det litt med riktige rygger så kan hun vinne. 7 Spirit Rider K er en fin hest for grunnlaget som på sitt beste kan skrelle litt i dette løpet. Bare Sven O Weberg får en fin posisjon så ender han i toppen. 1 Dino Dean har fungert bedre hos Steinseth, men kan neppe forsvare sporet og da blir det hele litt sjanseartet. Åpent bak disse.
Vår rangering: A: 3 B: 5-10-7-1 C: 2-9-6-12-11 D:8-4

Annonse: Øivind Grøstad hadde 13.2/1400meter på denne og byr på en "klokkevinner" i V65-6 på Momarken

V65-4 -Varmblodshester 1640 meter autostart
8 Iron Rouge er hesten i feltet som kan gjøre mest selv. Sist var han fryktelig sterk fra dødens og det lukter nok en gang en tøff reise fra dette dårlige sporet, men mange av konkurrentene er ikke så tøffe siste 100m som Juliano Star-hingsten. 2 Vegas Yankee spinner til tet så spørs det om han har stridsmoralen på topp nedover oppløpet. Kapasiteten er stor, men han må ville kjempe hvis han skal vinne dette løpet.

3 Evaporate går ned en liten klasse og på sitt beste er han mer enn god nok for seier selv om han gjør sine beste løp fra tet. Men har ikke vært som best i sine siste løp. 11 Veeren Dior er en hest med fin kapasitet som er bra de dagene han er rolig. Så bakspor for hans del er ingen minus da det fort kan bli overpace. Og ikke glem at hesten vant fra en lignende utgangsposisjon sist på Klosterskogen.
Vår rangering: A: 8 B: 2-3-11 C: 7-1-6-10 D: 4-5-9

V65-5 - Varmblodshester 2140 meter autostart
6 Most Wanted One kommer ut etter pause og skal ha dette løpet som en del av oppkjøringen mot Hoppe- Derby. Således er hun er neppe noe spisset foran dette løpet. På normalform så vinner hun fort dette, men hun trenger muligens en gjennomkjøring før storformen er der. 9 Panter Neo har stor kapasitet, men han er en banditt. Blir kuskeforsterket til Lars A Kolle fredag og går Enjoy Lavec-sønnen feilfritt ender han i toppen.

1 J.J Funkies har vært ute i tøffe omgivelser og møter denne gangen selskapet han duger i. 7 T.M Continental var direkte dårlig sist, så kanskje er formen på retur. På sitt beste duger denne hesten en bit og skal regnes som en gardering. 4 Blue Ridge Gal kommer ut etter lang pause og trenger normalt løp i kroppen, men grunnkapasiteten er såpass bra at hun er verdt et kryss som en gardering.
Vår rangering: A: 6 B: 9-1-7-4-5 C: 2-12-10 D: 8-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Momarken

V65-6 - Varmblodshester 2640 meter autostart
Setter 1 Uni Vivant først. Kanskje merkelig tenker mange på hans dårlige rad, men normalt så har han en fin sjanse til å holde tet. Får Høitomt i sulkyen som kan være nøkkelen til feilfritt og seier. Fra tet skal vinnersjansene være fine. 12 Magnifique S.E blir favoritt for mange, men fra dette sporet må det klaffe for Love You-datteren som alltid går til mål. Og vant helenkelt på sprint fra bakspor på Klosterskogen sist på svært overbevisende sett.

5 Sugar Fine Photo er en kapasitetshest som sliter med helsa. Har ikke klart å følge opp etter en svært lovende innlednind på karrieren, men står perfekt til i kveld og har han en av sine gode dager kan han vinne. 9 Best Boy Augustinu gjør jevne fine løp for tiden, skulle han ha litt klaff med posisjonene så er Midtfjeld-traveren god på sitt beste, selv om han varierer fryktelig i prestasjonene. 10 Mill Nitro var mektig sist som vår soleklare banker, men han går opp en liten klasse motstandsmessig i kveld. Uansett skal han krysses. 11 Yumbo Yob tjente mye penger i fjor og trenger litt tid på å vokse seg inn i grunnlaget, men synes hesten var såpass positiv sist at han skal regnes på gardering.
Vår rangering V65-6: A: 1 B: 12-5-9-10 C: 11-2-4-8-7-6-3