Soleklar banker

Foto: hesteguiden.com

JGP-deltager Riverside Royal er tilbake i enkle omgivelser i Trøndelag i kveld, og da tror vi det dreier seg om en klink vinner.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Etter en bunnsolid seier i den fjerde siste starten på råflotte 13.6 (åpnet i 09.5-fart) over dagens distanse var ikke 6 Riverside Royal mer enn han måtte være til femte i den påfølgende starten i et stayerløp i V75`en (dog ikke hestens beste distanse dette), men det var en lekker utgave av Buvetier D`aunou-sønnen vi fikk se i kvalen til JGP.

Åmål, V65 i kveld, kjøp andel her!

Ved den anledningen fullførte 4-åringen strålende til tredje på meget sterke 13.1 (11-fart siste 500) bak to svært gode hester, mens det ble galopp i selv finalen (vi tror dog ikke at to heat på en dag er melodien for denne). Vi er rimelig trygge på at Blekkan-traveren sklir til tet i V5A-5/V5B-2, og fra spiss skal vår soleklare banker for dagen ha kontroll på dagens konkurrenter (det er ned minst en klasse her).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Vi går tynt
I hhv V5A-1 og V5B-3 mener vi som de fleste andre at det skal være mulig å komme seg igjennom på relativt få hester, og i innledningen på A-spillet må 7 Prins Juventus finne seg i å bli relativt klar favoritt. Viljesterk-sønnen har funnet en veldig fin form nå på slutten (vunnet lett to ganger på rad), og i et lite felt skal det ikke være snakk om at 13-åringen skal få posisjonsproblemer underveis.

På en kjapp sprint kan det dog bli leit å fange inn 1 Kluivert (favoritten i løpet har ved et par anledninger ikke hentet 20 meter på denne over dagens distanse). Dersom formen er på plass etter litt pause og behandling er Elding-sønnen kapabel til å kunne gå en lav 24-tid, og det kan rekke langt.

Annonse: Nye knalltips av Grøstad/Lerum torsdag på Bergen med kr 34.666 innspilt, sjekk deres tips her!

Himmelvid kvalitetsforskjell på 3-åringene i V5B-3, og det vil være snakk om et jordskjelv av de helt sjeldne dersom vinneren ikke er å finne på duoen 2 Run Odd og 6 Storsjarmøren. Vi likte ikke veldig godt førstnevnte i den siste starten (tråkk og hang tom), men Bokli Balder-sønnen var et lekkert skue ved sin andreplass på sterke 32.5 full vei forut for den starten på Biri.

Ophaug-traveren rapporteres dog å være behandlet siden siste start, og at årets tredje triumf kan være innen rekkevidde for den talentfulle krabaten her er hevet over en hver tvil.

Stammen på sistnevnte er spennende som en bror av velkjente Vinnikvikken, og etter debuten å dømme er dette snakk om en 3-åring vi vil kunne komme til å høre mye fra i tiden som kommer.

Bokli Eld-sønnen avsluttet nemlig i 32-fart siste tusen ved sin triumf første gangen ut på uanstrengt vis, og vi mistenker at Krislok-traveren er langt tøffere i psyken enn favoritten (og da snakker vi om en underspilt 18-prosenter).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til V5B-spillet her.

Øvrige vurderinger
V5A-2: Vinnerviljen er ikke spesielt fremtredende hos noen av deltagerne i dette løpet, og bred gardering er å anbefale. Sterkt stigende form har 11 Snøsøy Kvikka, og selv om utgangsposisjonen ikke er den beste for Krembest-datteren skal hun tilmåles solide vinnersjanser i et løp som dette (klar fordel med sprint). Helt under båten på Biri på lørdag var 3 Raymon, men en finere oppgave enn dagens er ikke mulig å oppdrive for Spikeld-sønnen.

V5A-3: Om det er vanskelig i det foregående løpet ser det ikke noe enklere ut her, og vi velger den sikre løsningen ved å helgardere på samtlige spilleforslag i håp om en smell. Det er jevnt over svak kvalitet på samtlige deltagere, og favoritten 6 Basso (72-prosenter som henger i en tynn tråd dette) ligner en type som kan reise i heidundrende galopp når startbilen forlater feltet.

V5A-4/V5B-1: Etter vårt skjønn et rent gaveløp for 1 Glad X.T., men innersporet kan bli en felle. Speedy Tomali-sønnen er ingen startkatapult, men dersom det løser seg underveis for den formsterke 7-åringen er det trolig ikke snakk om saken (vist oppløftende takter nå på slutten).

Etter en positiv innledningen på denne sesongen syntes vi ikke 9 Thai Olympic har fulgt opp i møte med de beste i årgangen (samme visa i år som i i fjor), men på sitt beste skal jo 4-åringen normalt være tidlig aktuell. Med favoritten innestengt, og dersom Thai Tanic-sønnen til Jomar Blekkan underpresterer nok en gang kan det dog være duket for en overraskelse i dette løpet.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong til V5B-spillet her.

V5B-4: Vinnerkandidatene er mange i dette sprintløpet, men klart mest spennende på kryssene mener vi 9 Mille Mollyn er med sine skarve 12 % (og da snakker vi om vår spenstige DD-banker for dagen)! Moe Odin-datteren innehar enorme fartsressurser, og med perfekte rygger fra start i kveld bør det ligge an til en optimal reise underveis (sprint er desutten midt i blinken). 6-årshoppa var positiv til sjette på 27.5 full vei sist, og formen bør være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter lang pause.

Uforandret fin form holder 3 Hemne Nikken (vant sprettlett sist), og fra spiss forsvarer den startkjappe Braute-sønnen seg svært godt. Veldig fin kapasitet er det på 8 Arnblessen, men Lome Elden-sønnen opptrer veldig variabelt. Det blir spennende å se hva 5-åringen kan utrette på en sprint (kun startet en gang på sprint tidligere, og da ble det seier på 28.2), og Dahlen-traveren er snakk om en opplagt strek på kupongene.

V5B-5: Favorittene står litt langt ute på denne sprinten, og med en forventet tøff åpning på løpet kan det fort bli stive bein til slutt på duoen 6 Gazz Away og 7 Glad Potato X.T. (og da tyr vi til bred gardering). Det er dog snakk om de to klart beste hestene i løpet, og dersom det ikke blir helt galematias innledningsvis bør de begge kunne kjempe om seieren.

Førstnevnte stod for en rekke sterke innsatser før litt hvile, men Gazza Degato-sønnen rapporteres å være litt tung i kroppen etter litt pause. Sistnevnte har vært bunnsolid toer i de to siste løpene, og Rostad-traveren fortjener nå virkelig å få smake seierens sødme igjen.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 480 og 1296 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-spillet på hhv 72, 288 og 864 kroner ligger ute her .

Flotte DD-tips!
Vi har hatt fin flyt på våre DD-forslag over en lengre periode (senest på fredag på Biri betalte forslaget på 300 kroner ut meget pene 5529 kroner!), og våre tre spennende DD-forslag i kveld på hhv 100, 240 og 420 kroner kan du få kjøpt her .

Kjøp en bong og se V5B-løpene fra Leangen på nrk.no nett-tv i kveld eller se alle løpene i reprisesendingen på www.rikstoto.no