*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Solvalla skal kuppes

Foto: Hesteguiden.com

Med gedigne 60 millioner i premiepotten er det bare å spenne fast sikkerhetsbeltene til lørdagens V75 på Solvalla.

25.05.13 09:19

Sportspills meny lørdag:
V4 Solvalla: Vi byr på en herlig banker
Oddstips 1: Rosenborg best i Oslo
Oddstips 2: Bryne snuser på opprykk

Tippetips: Dortmund er ikke sjanseløse

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Denne artikkelen er redigert og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg, tips og kupongforslag er utarbeidet av Espen Edvardsen.

OPPDATERT FREDAG KVELD:Det har vært stang ut for det meste på travet den siste uken for Sportspill, men under kveldens V65-kjøring på Biri sa det pang igjen. Kurt Leirvågs største V65-forslag (innl.pris kr 1440) ga fire femmere (hver verd kr 6 934) og totalt 27 736 kroner tilbake. Samtlige 14 andeslag betalte ut to femmere og totalt ble det dermed knallfine 221 888 kroner innspilt på Biri i kveld.

Vi står foran en fantastisk travhelg med Elitloppet på Solvalla søndag som det absolutte klimakset. Solvalla byr imidlertid på svært mye før den tid. Ikke minst en kanonspennende V75 lørdag ettermiddag det det ligger 60 milioner i premiepotten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Solvalla
V4 kl 12.45
V75 kl 14.30
V5 kl 15.15
DD kl 16.53

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Elitloppshelgen står endelig for tur, og for noen løp vi har å se fram i mot. Stor sport i alle løp, og noen fantastiske felt. Det er samtidig hele 60 millioner i premiepotten, noe som gjør denne omgangen særdeles spennende. Vi har funnet fram til to solide bankere, og vi tror det kan bli en solid utbetaling i V75-spillet.

Kontio/Nurmos i hovedrollen
Duoen Timo Nurmos og Jorma Kontio har vært en gulloppskrift så langt i år, og vi tror suksessen fortsetter på lørdag. Vår hovedbanker i omgangen kommer ut fra tillegg i V75-5, men det tror vi 14 Askens Valencia takler. Det er som sagt aldri enkelt å stå på tillegg i disse løpene, og med mange hester på strek kan oppgaven bli vanskelig, men samtidig er Askens Valencia i fantastisk orden for tiden. 5-års hoppa vant på samme dag i fjor, og slo da Stochampionat-vinneren Drillbit Ås. Det kan fort bli gjentagelse for Rite On Line- datteren i år. 14 Askens Valencia stortrives på hjemmebanen Solvalla, hvor hun har vunnet hele 6 løp. Hun har nå fått to løp i kroppen etter pause, og vunnet begge.

Sist på Åby var hun ute mot knallhard motstand, og spant til tet direkte, fikk siden trykk av Orsia på den første langsiden. Ut på oppløpet kom gode Mermaid Ås ned på open stretch, men Askens Valencia svarte opp strålende og tok fram vinnerskallen. Vi klokket Nurmos-hoppa til 1.09,5 siste 800 meterne, noe som var råsterkt. Selv om hoppa står på 20 meter tillegg, så har hun klassen til å runde dette feltet. Hun møtte såpass gode hester sist, og nå har hun som sagt fått to løp i kroppen. Rapportene er samtidig strålende fra trenerhold, og vi lanserer henne som omgangens beste banker!
Vår rangering V75-5: A:14 B: 7-10-5 C: 8-2-6-15-3-1-13-9-11-4-12

Rålekker sist!
Åke Svanstedt er alltid aktuell på V75-spillet, og det er han til gagns på lørdag. Amerikanerimporten 11 Mr. Chicago er en herlig traver, som virker til å være en skikkelig klasseklatrer. Inntrykket hesten ga på Örebro sist var rett og slett rått. Fra et håpløst 12 spor, ble han sittende i 6 utvendig underveis, og hadde en mil fram til lederhesten Arazi Boko. Cantab Hall-sønnen ble med i tredjespor snaue runden igjen, og når Svanstedt dro ut i 5 spor i den siste svingen, bare fløy han ut av skinnet sitt til sikker seier.

Vi hadde underkant av 10 på klokken de siste 600 meterne via drøye spor. 5-åringen imponerte stort ved den anledning, og skal normalt gå ytterligere fram med to løp i kroppen. Selv om motstanden er hard, og sporet er dårlig, kan vi ikke spille i mot denne hesten. Dette er en traver som kommer til å duge langt opp i grunnlagene, og samtidig er kretsen store optimister på forhånd. Soleklar banker i V75-6/DD-1!
Vår rangering V75-6/DD-1: A: 11 B: 7-4-2-9 C: 8-5-1-3-12-6-10

Annonse: Grø har ventet på denne og klokkene lyver som kjent aldri. Ta imot et kanonobjekt i V75-1

V75-1, Stoeliten, varmblodshester 1609 meter autostart.
Et herlig hoppeløp innleder denne V75-omgangen, og vi velger å stå på to hester på våre kuponger. Roger Walmann er utrolig dyktig på hoppene, og han har fått fram et lass med topphopper igjennom sin lange trenerkarriere. 1 Pantholops har vi varslet for i en lengre tid uten å få utdeling, det kan vi fort få lørdag. Andover Hall-datteren har virkelig samlet opp til en seier, og fra et perfekt startspor, kan hun få en fin posisjon direkte. Vi har en mistanke om at hun kan løse bra fra start, og vi ser faktisk ikke bort fra at hun kan holde innersporet. Gjør hun det skal det dreie seg om en topp sjanse. Vi anbefalte bankerspill på hesten sist på Åby, og etter oppvarmingen trodde jeg det var nærmest umulig å se hun tape, men alle løp skal kjøres først noe vi fikk se sist. Hun sto til drøye 4 ganger pengene når det gjensto 4 minutter til start, men når vogna slapp feltet sto hun i 2,2, så spillerne fikk sikkert med seg det rålekre inntrykket hoppa leverte i både oppvarming og i prøvestarten. Vi gir oss ikke på Andover Hall-datteren og setter hun først på vår rangering.

Vi garderer kun med den andre Walmann-hoppa 10 Tamla Celeber, som egentlig hadde siktet innstilt på Elitloppet i år, men etter to middelmådige prestasjoner, ble det hoppeeliten i stede. Cantab Hall datteren har ikke hatt flaks med sportrekningen så langt i år, og hun har ikke fått lette løp i de to startene hun har gått. I dag har hun igjen trukket et sjanseartet 10’ende spor, men står i rygg på raske Classical Duo fra start. Vi tror ringreven Örjan Kihlström velger ryggen på denne, og da vil hun komme i en fin posisjon direkte. Skulle det klaffe med løpsopplegget, har hun klasse og styrke til å runde til seier. Hun skal normalt ha gått klart fram med løpene i kroppen.
Vår rangering V75-1: A: 1-10 B: 4-2-6 C: 8-5-9-3

V75-2, Klass 1 final, varmblodshester 2140 meter autostart.
V75-2 er et veldig jevnt løp på papiret, hvor 2 Checco Boko blir klar favoritt. Vi velger å løse løpet på fem hester, og føler det er godt gardert. Vi lanserte 2 Checco Boko som banker i den siste starten på Åby, men da fikk han et veldig tøft løpsopplegg, og måtte til slutt se seg slått av Hermes Laday som ble for sterk til slutt. Checco Boko ble hengende i drøye spor rundt den første svingen, og ble siden forsert til tet etter 800 meter. Vi syntes Nurmos traveren holdt farten strålende med tanke på løpsopplegget. Nå er han tilbake på hjemmebanen Solvalla, hvor han gjør sine desidert beste løp, og fra et fint spor er han et klart førstevalg i løpet.

4 Picasso er første mot bud, og han skal ses som en solid utfordrer til storfavoritten. Foran løpene på Åby tredje sist var han dagens store skrik, men galopperte direkte. I løpet etter på Vaggeryd travet han et solid løp via drøye spor den siste runden, og tapte kun knepent for Satchmo S.R.P., som fikk et finere løpsopplegg. 6 Scoot To Score er en herlig traver, som er på vei mot topp formen, og nå skal Lennartsson rive av alle skoene på Quite Easy sønnen. Per Lennartsson er stor optimist på forhånd, og streker av på alle kuponger.

De to siste hestene vi får råd til på kupongen er 11 Rapide Marke og 12 Queasy, men fra dårlige utgangsposisjoner, er de helt avhengig av tempo for å komme inn i matchen. Førstnevnte er i strålende form, og imponerte stort i seiersløpet sist på sterke 1.12,8 full vei. Han tok lett ned en hest som Hermes Laday, som slo Checco Boko i den siste starten. 12 Queasy galopperte i et kvalt til Kongepokalen på Åby sist, men så fin ut før galoppen. Gangen før var han solid på Solvalla hvor han travet en solid sisterunde.
Vår rangering V75-2: A: 2 B: 4-5-11-12 C: 6-3-7-8-1-10

Annonse: Grø byr et megasjokk i V75-7. Finnes ikke på ti på topp i svenske fagblader.

V75-3, Sølvdivisjonen finale, varmblodshester 2140 meter autostart.
Kanskje lørdagens mest åpne løp, hvor det kan ligge til rette for en skikkelig overraskelse. Det ligger an til tempo, noe som kan favorisere 10 B.W.L. Champion, som var imponerende i Bjerke Cup sist. I kvalifiseringen ble han sittende 5 utvendig underveis, og det ble stort tempo i front. Pine Chip sønnen avsluttet strålende i sporene den siste runden, og tok en enkel og sikker seier.

1 Tidied Accelerator er ikke av de raskeste fra start, men er uhyre sterk, og tåler å gjøre mye selv i løpene. Skulle Stefan Melander komme seg ut fra førstesporet, har han form og klasse til å vinne dette løpet selv fra dødens. Han var meget bra sist på Åby, hvor han holdt lett unna for Västerbocheckpoint til slutt. 5 Oolong er Örjan Kihlstöm sitt valg i løpet. Stefan Hultman traveren har fungert mye finere i aksjonen på slutten, og i dag skal de samtidig rive av alle skoene på Viking Kronos sønnen. Kommer han seg inn i løpet skal han ikke avskrives.

8 Kaka og 4 Stay The Night delte seieren sist på Solänget, og begge travet solide løp. Vi føler begge er aktuelle i et åpent løp. De to siste vi får råd til på kupongen er 12 Burning Line Gral og 9 Going For Gold Sas, begge står sjanseartet til i bakspor, men blir det tempo runder de mange til slutt. Førstnevnte har giftige avslutninger, noe som han viste sist på Örebro. Sistnevnte travet et strålende løp på Färjestad nest sist, men skuffet som favoritt sist på Åby. Tilbake i slag er han tidlig aktuell.
Vår rangering V75-3: A: 10 B: 1-5-8-4 C: 12-9-3-2-7-6-11

V75-4, Klass 2 final, varmblodshester 2140 meter autostart.
Nok et åpent løp, hvor startsiden avgjør mye. Stefan Hultman traveren 1 Pink Elephant spiller vi banker på det minste forslaget. Vi er ikke sikre på at han kan forsvare innersporet på startsiden, men vi ser ikke bort i fra at han kan klare det. Örjan Kihlström har aldri testet Viking Kronos sønnen fra start, og det er på tide å gjøre det i dag. Skulle han forsvare teten, har han en solid vinnersjanse. Sist på Umeå ga han et mektig inntrykk, og når Kihlström sendte fram utvendig for Magic Broline på den siste svingen var det ikke snakk om saken. Selv om Gigantic River ble nærgående til slutt, var seieren aldri i fare.

På det mellomstore forslaget velger vi å ta på 3 Dakadak og 6 Alfaz Del Pi, som begge er vel så gode på kapasitet. Førstnevnte skuffet veldig i stayerløpet på Bjerke sist, og etter den innsatsen er han kun en garderingshest. Kapasitetsmessig står han ikke tilbake for noen i dette løpet, men etter prestasjonen sist er han kun en outsider. På Aalborg i starten før var han blendene fin fra tet, og vant veldig enkelt fra tet. 6 Alfaz Del Pi får sin ilddåp i dag. Han har vært veldig god i et par lunsjtrav, før han vant enkelt i et V86 løp sist. I dag møter han betydelig hardere motstand, og må virkelig ta fram sitt ytterste for å legge på til sin fjerde seier.

På det store forslaget tar vi på ytterligere tre hester. 2 Ed Rapide står perfekt til i spor to, og kan få et fint løp underveis. Han var god fra Dødens i seiersløpet sist på Örebro. 10 Gigantic River og 12 Zonguldak er begge i kanon form, men fra bakspor er de helt avhengig av at det blir tempo på løpet. Blir det tempo skal begge regnes som skrellbud.
Vår rangering V75-4: A: 1 B: 3-6 C 2-10-12-7-4-5-8-9-11

HTML EMBED

V75-7/DD-2, Harper Hanovers Lopp, varmblodshester 3140 meter voltestart.
Styrkeprøven Harper Hanovers Lopp avslutter V75 spillet denne lørdagen, og dette er vel kanskje et av de mest åpne Harper Hanovers vi har sett på mange år. Vi velger å gardere løpet bredt, og streker av for hele 10 hester.

4 Twigs Tarzan er traver som flyter på styrken, han er sterk og tåler å gjøre mye av grovjobben selv i løpene. Han prøvde seg i samme løp i fjor, men fikk da ikke med løpsutfallet å gjøre. 6-åringen travet flere sterke løp i Frankrike i vinter, og rapportene er positive før løpet i dag.

13 New Line vant Örebro International sist, som gikk over samme distanse som i dag, og New Line imponerte stort i Svanstedt debuten. 8-åringen ble sendt fram i dødens når det gjensto 1300 meter sist, og tok lett ned lederhesten Porthos Amok. Han skal normalt ha gått klart fram med løp i kroppen, og han har samtidig sett fin ut i trening etter det løpet. Åke Lindblom vant fjorårsutgaven med Winning Love, og i år har han sjansen bak 15 I Saw You, som har vist fin form på slutten. Sist holdt han strålende til andre bak Elitloppsdeltageren Amaru Boko. Love You sønnen måtte åpne på 1.08,9 første 500, og 1.10,3 første 1000, og likevel holdt han farten fint til andreplass. Skulle 8-åringen komme inn i løpet fra langt tillegg, blir han livsfarlig på en speed.

2 Nougat Ås var imponerende god på Åby i sin siste start, og står perfekt til på strek i dette løp. Johnny Takter har et godt tak på Westergaard traveren, og de skal samtidig kjøre skoløs som de også gjorde sist. Det var en ekstra veksel, som virkelig ga positivt utslag. Treneren har god tro, og han leder dette løpet veldig lenge. 3 Parkin holder Henrik Svensson veldig høyt, og han var faktisk nest favoritt bak Mr. Piccolit i fjor under samme dag. Nå har Parkin fått to løp i kroppen etter pause, og selv om han skuffet sist er han høykapabel. Robert Bergh sender ut 10 Udo’s Oiler, som er en skikkelig stayer. Han har vist at han takler distansen, og kapasitetsmessig er han blant de bedre i løpet.

14 Spring Erom står på lengst tillegg, men han er sterk og går til mål. Gentle Star-sønnen sliter litt med helsen, men når han er i orden duger han langt i et løp som dette. Distansen takler Spring Erom, det viste han i stayer løpet under Hugo Åbergs dagen i fjor, hvor han ble toer på sterke 1.13,6 over 3180 meter. Vi streker også av for 5 Orione Spin, 7 Nelson Derm og 12 Orchetto Jet, som alle er garderingsaktuelle hester i et åpent løp.
Vår rangering V75/DD-2: A: 4 B: 13-15-2 C: 3-10-14-5-7-12-11-9-1-8-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag