Gå til sidens hovedinnhold

Som far så sønn

Eirik Høitomt og hans sønn, Marius spiller hovedrollen i en rebus som fort kan gi fine penger på Sørlandet i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Eirik Høitomt kan se tilbake på fem strake landschampionat. Nå over halveis i februar, ligger han klart i tet med nesten dobbelt som mange seire som nummer to på lista. Søndag kjører han vår banker 5 Loverboy Pellini i V5-3, som virkelig å funnet et nytt gir. To seire på like mange forsøk har det blitt etter at han kom til Høitomts stall.

Svenskeimporten møter gode Thai Tanium nå, men han er lynrask fra start og vil normalt være tidlig i tet. Vi tror ikke Thai Tanium slår Loverboy Pellini om han må trave på utsiden. Strekhestene skal ikke utgjøre noen fare, og slipper normalt tidlig til vår banker for dagen.

Hundre prosent for Marius?
Marius Høitomt (18) har det daglige ansvaret for Loverboy Pellini. 6 Turbo Loke i finalen får også sine daglige treningsdoser av Marius, og i dag skal han også kuske Turbo Loke som debuterer for Høitomt-stallen. Marius har kusket favoritten en gang tidligere, og da endte det med seier. Den gangen slo hesten på bremsene, og skrittet nærmest i mål.

Poenget er at hingsten ikke må komme foran for tidlig. Da kan han bli litt "lur", og venter på de andre. I dag vil trolig Høitomt junior avvente i det lengste, for så å spille ut Turbo Lokes vanligvis så giftige speed på oppløpet. Vi tror han vinner, men velger å gardere opp på de to største forslagene p.g.a. de omtalte nykkene.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Favoritt i fare?
V5-innledningen kan se ut som et gaveløp for 4 Vestpol Balder. Konkurransen er ikke særlig avskrekkende, men vi velger likevel å gardere. Fjerdespor og liten rutine er ikke gull, og dessuten er han ikke av de raskeste fra start. Siden det er sprint kan det gi konkurrentene et godt forsprang, og 5 Garli Rigel er god når travet stemmer. Berås-hesten er ikke uten sjanser feilfritt.

1 Finalen er litt spennende. Den toppstammede vallaken gikk godkjent i ny regi etter lang pause i forrige start. Han kan ventes forbedret, og får rutinerte Kristine Kvasnes som makker denne gangen. 2 Bekke Lilja har fine fartsressurser, og distansen er midt i blinken. Legger hun godviljen til, og går feilfritt kan hun bli skummel.

7 Portør Vinnar var bra da han ble toer på Momarken bak raske Huldre Jon, og slått var en såpass bra hest som Brenne Junior. Seksåringen har tabbet seg ut med galopp i to løp etterpå, men gjentar han et godt løp er han seiersaktuell.

Se opp for en uheldig hollender
Øystein Tjomsland er alltid aktuell med sine gode hester. I dag har han en toppsjanse med 1 Noahtheboatman i V5-2. Han var veldig bra sist, men sprint er kanskje ikke han beste distanse.

2 Yke Q. Cumber var en seiersmelodi i Nederland, og Tor Olaf Halles hester vinner veldig mange løp om dagen. Han har ikke fått det til i sitt nye hjemland, men kan rette på det nå. Galopper og uheldige omstendigheter har felt vallaken, som nå dukker opp etter syv ukers pause.

V5-4 kan bli et severdig oppgjør. Favoritten 6 Tamaran er en topphest som kommer ut etter lang pause grunnet skader, og han vinner trolig direkte. Formen er dog nok ikke helt på topp uten løpstrening, og vi garderer med flere. 3 Laredo King var ikke slått da han feilet i brekken etter å ha travet utvendig leder sist på Klosterskogen, og Sørlandet er nok en mer passende arena enn 800 metersbanen i Skien for dansken.

2 Natural Exposure er kjapp ut. Han var god sist, og kan slå til fra fint utgangsposisjon. 1 See See Rider er det nerver i, men kapasiteten er stor. Taklet ikke svingene sist, men ventes mye forbedret og bør strekes ganske tidlig.

Ekspertforslag
Til V5A-løpene på Sørlandet har vi satt opp tre kupongforslag på hhv 100, 400 og 1120 kroner, som du vet et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .