*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Speedkule ordner cashen?

Foto: hesteguiden.com

Spillenøttene står i kø på lørdag i en rebus som betaler ut 32 millioner kroner til en alenevinner, og vi stoler på en meget formsterk krabat i jakten på syv rette.

08.01.11 12:48

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en mildt sagt en krevende rebus som Leangen i Trondheim presenterer denne lørdagen, og på en arena hvor det stort sett hver gang blir høye utbetlinger på i V75`en blir vi veldig overrasket dersom det ikke skulle bli en god slump med penger på de som klarer å prikke syv rette ved denne anledningen også.

Hovedoppslaget denne gangen er Troll Jahns Æresløp i den sjette avdelingen hvor 100.000 kroner tilfaller vinneren, og etter at 10 Moe Brage har vist gnistrende form nå på slutten garderer vi ikke den svært speedige 9-åringen til Tor M. Moe. Moe Odin-sønnen vant dette løpet sprettlett i fjor på 23.7 (og på full form har formbomben i løpet aldri hatt noen som helst problemer med dagens distanse), og når draskylappene som hesten har gått med i de tre siste startene ennå ikke er blitt brukt kan det tyde på at det har vært et ekstra gir å gå på.

Vi tviler sterkt på at 8 Bork Odin og 9 Norheim Faksen er tøffe nok til å holde unna for favoritten på full distanse, og selv om 11 Mørtvedt Jerkeld trolig trekker fordel av distanseøkningen ved denne anledningen (ble parkert av vår banker sist de møttes) har vi stråltro på at champion Eirik Høitomt sitter bak en vinner i dette løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 11 C: 8-9 D: 3-4-1-5-7-6-2

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester gjør opp?
Vi finner fem vinnerkandidater i finalen, men vi satser på at vi har plukket vinneren på våre to utvalgte på våre to største spilleforslag (vi må gå tynt i noen løp...). Vi ble veldig imponert av 11 Vinn De Luxe ved tredjeplassen på 17.7 full vei bak gode Loverboy Pellini i den siste starten (virket pigg i målgangen), og med det løpet innenfor vesten etter litt pause forventer vi at Zerberus-datteren har løftet seg ytterligere til lørdagens dyst.

7-årshoppa avsluttet voldsomt til slutt fra køen ved den anledningen uten at Tom E. Solberg så ut til å plage favoritten nevneverdig den gangen, og i dette løpet står jo Brinch-traveren helt nydelig inne i på pengene. Vi forventer feilfri avgang med løpesnor for hestene fra 20 meter tilegg, og på dagens lange oppløp tror vi den sterke hoppa blir veldig tung å stå i mot til slutt (og da garderer vi ikke på våre to minste spilleforslag).

Det ble helt feil for 5 See See Rider i den siste starten (kusken kjørte oppi foranliggende konkurrent med galopp til følge, og da var den dagen ødelagt), men forut for det varslet S.J.`s Photo-sønnen kanonform (avsluttet voldsomt til sølv på fine 14.2 over en sprint i den nest siste starten). 6-åringen er veldig kvikk i vei med voltestart, og når 1 Edenhof ikke kan ”taue” et slikt felt rundt om fra spiss ser vi det som veldig sannsynlig at Søvik-traveren sitter i føringen ut av den første svingen (og da kan i så fall andrevalget i spillet lede rundt om, dersom favoritten skulle rote seg vekk på galopp).

Vår rangering: A: 11 B: 5 C: 1-2-12 D: 13-3-6-7-10-9-4-14-15-8

Nettavisens V75-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

V75-1, 1640 meter autostart
Vi syntes dette løpet ser litt småskummelt ut, og vi tyr da til bred gardering. Storfavoritten 9 C.C. Athene har tjent mye penger på kort tid (og det blir således stadig tøffere i mot), og når Kings Sugarboy-datteren står i en veldig sjanseartet rygg ned startsiden værer vi favorittfall.

Det ble dønn riktig for 5-årshoppa ved den siste triumfen på fine 15.5 met tøft tempo (10.9/14.2) der fremme i front, men det var uansett en kraftfull avslutning Romtveit-traveren leverte ved den anledningen. Vi er dog litt redd for at 70-prosenteren i spillet kan bli tatt bort av en startgalopperende 2 Haveaheart ned startsiden, men dersom det løser seg greit skal den formtoppede frøkna selvsagt tilmåles solide vinnersjanser.

Sistnevnte har galoppert fra start i fire av sine siste fem løp fra første rekke bak startbilens vinger (og det var svært nære galopp etter femti meter i den siste starten), men dersom Rosalind`s Guy-sønnen skulle finne på å løse ut i rett gangart kan fort den tredje strake triumfen sitte. 7-åringen har vært brenngod i de to siste startene, og med forventet tøft tempo på forestillingen blir trolig andrevalget tung å stå i mot til slutt i en feilfri utgave.

Når det knytter seg en del usikkerhet til begge de to favorittene i løpet setter vi dermed 10 Bagpipe fremst, og da snakker vi om en alt for lite spilt 17-prosenter. Den kapable Rubintor Pri-sønnen så ut til å være ukjørt ved triumfen på 16.8 etter litt pause i den siste starten, og når 5-åringen står i helt nydelige rygger fra start bør det kunne ligge an til et pent utvendig par underveis. Løp i kroppen på den storvokste Husbyn-traveren har normalt gjort veldig godt, og selv om vi ikke tror dette er snakk om noen utpreget sprinter kan det bli dønn riktig for fjerdevalget i spillet ved denne anledningen.

Spesialsprintere i glitrende spor er 3 Vacation Kosmos og 4 Be My Hero snakk om, og begge bør vurderes relativ tidlig (kun krysset av på hhv 4 og 14 % av de innleverte kupongene). Førstnevnte står litt tøft inne på pengene i løpet, men det tror vi ikke betyr så mye for 5-årshoppa som trolig er kraftig forbedret med løp i kroppen. Sistnevnte er veldig variabel, men på sitt beste er dette snakk om en veldig god hest.

Vår rangering: A: 10 B: 9-2-3-4 C: 1-5-12-7 D: 6-8-11

Annonse: - Er satt opp for løpet! GRØ supersjokker spille Norge direkte denne lørdagen! Er du klar for en vill 20 oddser i v75.1!?

V75-2, 2140 meter voltestart
Vi forstår lite av favorittskapet til 5 Spik Viktor med sine 68 % i den andre avdelingen, og vi dropper Spikeld-sønnen på våre spilleforslag denne gangen. 6-åringen har så langt vist seg som en kløne på voltestart, og når hestene fra 20 meter tillegg har løpesnor tror vi ikke Brækken-traveren matcher våre tre utvalgte i løpet, selv i en feilfri utgave (og vi syntes favoritten slett ikke har sett noe fin ut nå på slutten).

Strålende innsatser i lang tid har 15 Even Oliver stått for, og nå slipper Spikeld-sønnen å støte på hester som Frakast og Tranmælsgutt (ingen av dennes kaliber til å dra opp tempo i front ved denne anledningen slik som ved den siste starten). 6-åringen har utviklet seg voldsomt i vinter, og vi tror sjansene for at 24-prosenteren i spillet kan innlede dette året på beste vis med en seier skal være svært gode (treneren har ventet inn dagens oppgave).

Allerede på vårt minste spilleforslag krysser vi dog av for 13 Skaugaprinsen, og da snakker vi om en fullstendig bortglemt 4-prosenter i spillet! Nordli Svarten-sønnen så pigg og fin ut i fjerde innvendig mot Beljue Gutten & Co i den siste starten, men en hjulhekt med galopp til følge inn mot den siste svingen ødela planene om en veldig fremskutt plassering. 9-åringen avsluttet nemlig voldsomt til sjette etter den insidenten, og det er ned en liten klasse for Bævre-traveren ved denne anledningen.

Tilbake etter lang pause kommer 14 Åsaulven, og kapasiteten på Frigg Mollyn-sønnen er jo velkjent. Et prøveløp på 31.6 er gjennomført forut for denne starten, og selv om eier Ola M. Aasen melder om en litt tung utgave av 7-åringen til lørdagens dyst mener han jo tross alt at den kapable krabaten har en 28-tid inne (og da krysser vi tidlig).

Vår rangering: A: 15 B: 13-14-5-1-8-12 C: 3-4-6-10-7 D: 2-9

Annonse: - Grø lanserer et panser drag som det lyste av i 27 fart i V75.2! Vi snakker om en HET 15 oddser!

V75-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et av dagens mest krysskrevende løp i den tredje avdelingen (og på vårt store system stryker vi kun to hester), men formbomben i løpet mener vi 3 Scarlett`s Dream er snakk om. Capital Idea-datteren avsluttet voldsomt fint til sølv i den siste starten etter å ha galoppert vekk en mulig seier forut for det (og en tid i underkant av 18.0 full vei med voltestart), og dersom det løser seg fra et litt sjanseartet innerspor for Sørmo-traveren tror vi på en topp vinnersjanse (dette er snakk om en hest som var en totalt overlegen vinner på råflotte 14.6 over en sprint i et løp på Jarlsberg i 2008 når hun var på sitt beste...).

Solid form holder 13 Flying Rubin, og selv om utgangsposisjonen ikke er den beste er det uansett til slutt den sterke Rubintor Pri-sønnen gjør løpene sine (jakter sin tredje strake triumf på lørdag). Det er hakket tøffere i mot for 12 Gregorian ved denne anledningen, men Super News-sønnen har vist solid styrke ved å avgjøre via den tunge veien utvendig to ganger på rad. Uforandret fin form holder også 8 Alfalfa, mens 14 Nano Pershing er litt bedre enn raden. Jomar Blekkan setter seg opp bak 6 American Play, og da er den speedige Kjøsnes-traveren snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 3 B: 13-12-8-14-6 C: 5-7-10-11-9-4 D: 2-1

V75-4, 2140 meter voltestart
Vi støter på en av dagens største favoritter i dette flotte kaldblodsløpet i form av 4 Sterk Odd, og dersom Bokli Balder-sønnen fungerer slik han gjorde i den nest siste starten er det trolig ikke snakk om saken. Vi ble nemlig litt betenkt etter triumfen på 28.4 i den siste starten, når Standahl-traveren trøblet voldsomt med aksjonen siste 600 i det løpet. Undertegnede så kun reprisen av løpet i etterkant, og det er meget mulig at kusk Edvard Kristiansen kom med en grei forklaring på hvorfor storfavoritten ikke fungerte som ønskelig til slutt ved den anledningen.

Vi må dog spille på det vi til en hver tid registrerer, og når dette er snakk om en hest som i hele sin karriere har slitt voldsomt med det helsemessige sikrer vi oss med 6 Farkstrek på de tre største spilleforslagene. Sistnevne var brenngod til sølv på fine 28.6 full vei bak gode Pedrus i den tredje siste starten, mens det ble tidlig galopp og game over i den nest siste starten Innsatsen til tredje etter en strevsom sisterunde via tredjespor i et løp i Sverige 17. desember var klart godkjent, og kusk Jomar Blekkan mener at dette er snakk om hans beste vinnersjanse for dagen.

Vår rangering: A: 4 B: 6-11-7-15-1 C: 3-5-14 D: 13-9-10-8-2-12

Nettavisen V75-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

Klikk på bildet for å forstørre.

V75-5, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt småruglete kaldblodsløp i den femte avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Etter å ha vunnet på enkle 34.3 full vei i den nest siste starten etter lang pause var det en langt kvikkere utgave av 14 Bakkeli Grim vi fikk se i den siste starten, og da snakker vi om en kraftig underspilt 16-prosenter! Bokli Balder-sønnen så nemlig dunderfin ut i rygg leder sist, og sjansen til slutt kom alt for sent til at Lysgård-traveren kunne bli bedre enn tredje ved den anledningen (helpigg i målgangen).

Under utvikling er både 3 Møre Pia (fin seier sist) og 6 Tori Huldra (stod på godt til sølv på fine 32.5 full vei etter et tøft opplegg sist), og fra sine flotte utgangsposisjoner på strek skal de begge være snakk om tidlige garderinger. Spennende etter pause er både 1 Teigen Vinn (kan litt bedre enn vist) og 2 Gaardens Lat Hans (fart som rekker langt, men det står litt på viljen der i gården), mens svært kapable 11 Røste Mo også bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 14 B: 6-3-1-2-11 C: 10-7-12 D: 13-4-5-8-9-15

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 180, 540, 1080 og 2208 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.