Sørlendingen fester grepet i Stavanger

Foto: hesteguiden.com

Selv med base på Sørlandets travpark blir Øystein Tjomsland kuskechampion på Forus travbane i Stavanger. Sjekk tirsdagens travtips.

Når fem løpsdager gjenstår på Forus travbane i Stavanger leder Øystein Tjomsland med åtte seire (har 57 seire nå) på Rune Wiig (49 seire nå) i kampen om det prestisjefylte trenerchampionatet på Forus. Åsbjørn Tengsareid følger ytterligere to seire bak (47 seire nå). Det er nesten oppsiktsvekkende at Øystein Tjomsland tar innersvingen på de to dominerende kuskene på Forus dette tiåret. Men mest av alt forteller det hvilken fantastisk flyt det har vært på Øysteins Tjomslands stallhester denne sesongen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

Tirsdag har Øystein Tjomsland tre solide vinnersjanser innenfor V5-veddemålet og to gode vinnersjanser i løpene som går utenfor V5. Det er således sannsynlig at sørlendingen fester grepet ytterligere om championatet denne tirsdagen.

Øystein Tjomsland blir også vår bankerkusk i en tilsynelatende lettløst V5-omgang på Forus. Vi velger imidlertid ikke storfavoritten Mieux di Quattro, men støtter oss til 3 Lumiere De Nuit i V5-5. Lumiere De Nuit har alltid vist kapasitet, og har nå fått fem løp i regi Øystein Tjomsland. Var kanskje ikke som best i et v75-løp tredje sist, galopperte seg bort som trolig vinner nest sist og holdt koken strålende fra dødens sist. I kveld kan det bære tidlig til tet og da må det være en solid vinnersjanse. Riktignok er 14 France Lavec L. i flott form, men vi tror Wiig-traveren er på retur formmessig (vant på trøtte bein sist) og 20 meter tillegg høres tøft. 6 Safir slo Lumiere De Nuit sist, men vi tror rollene byttes om i kveld.
Rangering V5-5: A: 5 B: 14-6-7 C: 8-13-9-11-10-1-4 D: 2-12-5

V5-1:
To hester skiller seg klart ut i V5-1. Vi setter 3 Ann's Palema T. først. Westergaard-traveren er ustø på beina, men kapasiteten er solid. Vant uanstrengt fra tet tredje sist, har galoppert seg bort etter det. 4 Tamaran kommer tilbake etter lang pause. Imponerte ikke i sine to løp i våres, men hadde en bra fireårssesong med fire seirer på sju starter. 5 Olivia Sund holder toppform, har vondt for å vinne, men lurer i vannskorpen nå. 1 Come Pete profiterer på et fint spor, men holder nok ikke helt samme klassen som våre favoritter. Bak disse fire er det vanskelig å få øye på vinnerkandidater, men løpet er skummelt.
Rangering V5-1: A: 3 B: 4-5-1 C: 2-11-7-10-8-6 D: 9-12

Annonse: Rolf Lerum har letet opp et realt sjokk i V5-3 på Forus

V5-2:
Seiersgrossisten 2 Mieux Di Quattro jager sin fjerde strake seier i V5-3. Og det påny en flott vinnersjanse for Tjomsland-traveren som har vunnet helt uanstrengt i sine siste starter. Men før eller siden så har fireåringen en dårlig dag på jobben, og vi spekulerer. 1 Grand Tealight måtte ggi tapt for monsteret Papounet i Bergen sist. Vant med halve oppløpet i Bergen i starten før, og er førsteutfordrer til storfavoritten. 4 Mastery Ås kan kanskje snyte favoritten på teten. Den tidligere Kolgjini-traveren har foreløpig ikke innfridd de høye forventningene som var stilt til ham når han ankom Rune Wiigs stall. Men har vist bedring den siste tiden, og står klar til å overta om favoritten svikter. 12 Lady Amber gjør en svært interessant debut for Bo Westergaard. Står ille til spormessig, men vi tar henne med siden hun kun er spilt på utrolige 1 prosent. 10 Yrneo Boko kan profitere på eventuelt steintøft tempo og er ikke spilt overhodet.
Rangering V5-2: A: 2 B: 1-4-12 C: 10-11-5-3 D: 7-8-9-6

V5-3:
Tjomsland blir favoritt også i dette løpet nå med sterke 8 Høyby Lunar. Vallaken kunne ikke gå i nærkamp med Ulrik på en kjapp sprint sist, men leverte et fint løp og var også veldig god både tredje sist og nest sist. 2 Henrik har vunnet fem løp og tjent over 180 000 kroner i år. Holder kanskje ikke superform, men er tethesten her og kan vinne derfra. 4 Erga Svarten er notorisk ustabil, men har faktisk vunnet fem løp i år. Feilfritt er Erga-traveren med og gjør opp om seieren. 9 Huldre Klaff viste klar fremgang sist, og kan muligens smyge med og utgjøre en trusel tilslutt her. 5 Sylv Spika skuffet litt i hoppefinalen i Oaks på Momarken sist, får plass på kupongen her.
Rangering V5-3: A: 8 B: 2-4-9-5 C: 7-6-3 D: 1

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-4:
3 Rex Palema blri vår favoritt i V5-4. Har skuffet litt etter den sterke seieren i V75 fjerde sist, men står endelig fint til igjen spormessig i kveld og må ha en fin vinnersjanse. 1 Made By Lendalund tetvant sist og holder uforandret fin form, og kan ta årets sjuende seier her, men var kanskje ikke som best sist (selv om han vant). 2 Golden Glamour har fått to løp i kroppen etter lang pause nå. Var klart forbedret sist, selv om han var langt bak vinneren Premance Simoni i mål som toer. fint spor i kveld og kan få det sydd opp her.

10 Deux debuterer i regi Bo Westergaard. Har vært lenge borte, men har vist at hun kan mye og er en helt naturlig outsider her. 7 Becky's Snowstar har skuffet litt på slutten, selv om plasseringene har vært gode. Spor sju er ikke noe gull og i kveld er Wolden-traveren kun en gardering et stykke ute.
Rangering V5-4: A: 3 B: 1-2-10 C: 7-11-9-12 D: 5-4-8