Stålbankere i sør

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre sender ut to gode stallhester i billige omgivelser på Sørlandet denne søndagen.

Sportspills meny søndag
V64 Solvalla: Finsk dobbel i Stockholm
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Marseille reiser seg
Oddstips 2: Nigeria tar gullet

Tippetips: Ferguson må prioritere

Søndagens meny fra Norsk Rikstoto starter med V4 fra Täby galoppbane, før Solvalla overtar stafettpinnen med en meget flott V64-omgang. Til kvelden er det dobbelt V5 fra Sørlandets travpark.

Det er ikke verdens mest spennende meny vår sørligste arena presenterer i dag (det er tynne felter, og voldsom kvalitetsforskjell på deltagerne i en rekke av løpene), og det er nær sagt som vanlig suksesstrener Frode Hamre som er i fokus. Eksilbergenseren vant hele tre V75-løp på Leangen i går, og på Sørlandet i kveld vinner han trolig et par løp til.

Vi har i hvert fall vondt for å se at to av stallhestene til Hamre taper, og først ute er 8 Opening Day i V5A-1, og det er mildt sagt svak motstand den flotte 4-åringen støter på i kveld. Storfavoritten har vært som forvandlet etter kastrasjon, og i den siste starten på nettopp dagene arena var han en totalt overlegen vinner.

Sprintet fine 14.0 den gangen etter en 11-åpning på løpet, og at han står dagens distanse viste han til fulle ved å bli toer på fine 15.9 full vei i den nest siste starten (avsluttet strålende den dagen). Det er kun akutt sykdom for dagen som kan velte den store favoritten slik vi ser det, og vi kan ikke gardere denne i kveld.

Vår rangering V5A-1: A: 8 B: 7-9-5-1 C: 4-3-2-10-6

Innleveringsfrister Sørlandet søndag!
V5A kl. 18.35
V5B kl. 19.35
DD kl. 20.30

På Leangen i går smalt det titt og ofte, og de ble vansklig å være spiller den dagen (V75 ga 700 000 kroner). DD-suksessen fortsatte dog for oss, og de som spilte forslaget på 100 kroner kunne innkassere meget pene 830 kroner! Det er nye sjanser til gevinster både på Solvalla og på Sørlandet i kveld, og da er det bare å si lykke til med spillet!

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Taper neppe
Nei, på fire friske bein og i en feilfri utgave (det ble galopp i den tredje siste starten, men da fungerte hesten ikke), kan vi ikke helt se for oss at 6 Megamuscle taper i et sprintløp for varmblodshester i finalen av B-spillet. Ubeseiret på tre forsøk på dagens arena, og vi tror ikke noen av dagens konkurrenter tukter ham (tapte kun for gode Zetus i den siste starten).

4-åringen vant hele syv løp i fjor, og Hamre-traveren rapporteres å trene fint etter en mindre pause og litt behandlig. Toer på fine 14.8 full vei i den siste starten, men da mistet han aksjonen litt til slutt. Fikset på til denne starten, og normalt sitter han tidlig i tet denne gangen. 3 Bilbao er trolig veldig fornøyd med rygg leder, og fra spiss taper normalt ikke Megamuscle dette løpet i kveld.

Vår rangering V5B-5: A: 6 B: 2-3-9 C: 1-4-5-8-7-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-2, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag støter vi på i den andre avdelingen i A-spillet, og to hester skiller seg litt ut. Tilbake etter litt pause kommmer 8 Kaptein Sabeltann, og på sitt beste legger Tjomsland-traveren dette feltet på rygg til slutt. Vant på fine 32.6 full vei i debuten, og en slik tid rekker veldig langt i kveld.

Dog litt uviss form etter lit pause, men treneren pleier ikke akkurat å sende stallhester til start uten at de er vel forbredt. Vant fra tet i debuten gjorde 3 Brødsjø Odin, og 4-åringen er snakk om hesten å fange fra spiss på ny. Ga et godt inntrykk ved seieren på 35.2 full vei sist, og han er neppe noe dårligere i kveld.

Veldig positiv til femte på 33.4 full vei fra "dødens" med innlagt galopp i den siste starten var 9 Pilot (trolig vært blandt de tre uten galopp), og i en feilfri utgave, tror vi 9-åringen kan kjempe langt fremme. Det var trolig seieren som gikk fløyten på galopp for 7 Gerifaks i den siste starten, og han bør vurderes tidlig.

Vår rangering V5A-2: A: 8 B: 3-9-7 C: 10-2-4-5-6-1-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-3, 2140 meter voltestart, monte!
Vi har et monteløp for kaldblodshester å forholde oss til i den tredje avdelingen i A-spillet, og vi synes vinnerkandidatene er mange. Vi heiser dog opp fire hester, og hesten å fange fra tet til slutt er 2 Prins Hardy snakk om. Vant fra spisss ved triumfen på 33.0 full vei i den siste starten, og han kan gjenta i kveld.

Et sterkt løp under sal gikk 11 Stumne Sirius i den fjerde siste starten til sølv på 31.7 full vei, og med en tilsvarende innsats i kveld er han seiersaktuell (tunge avslutninger å by på ved full form i feilfrie utgaver). Siv E. Løvvold setter seg på ny opp på 9 Tysvær Mai, og det ble seier på 30.7 full vei sist de slo seg sammen.

Det har blitt mye galopper for 8 Umulius nå på slutten, men kapasiteten er udsikutabel. Vunnet en drøss med monteløp før, og vi synes Knutsen-travere er snakk om en stor outsider. Bak disse fire lurer 3 Solebriska (må dog være bedre enn sist) og 6 Motgang (på vei opp i form), mens 1 Ølmer er en minioutsider.

Vår rangering V5A-3: A: 2 B: 11-9-8 C: 6-3-1-4-5-7-10

V5A-4/V5B-1, 2140 meter voltestart
Vi synes dette kaldblodsløpet i V5A-4/V5B-1 ser litt åpent ut, og vi garderer da bredt. Fire hester hever seg dog litt over mengden, og fremst setter vi 11 Odintroll. Det ble galopp i et forsøk på å svare ut teten sist, og da var den dagen ødelagt. Vant på 29.8 full vei sist han startet i Sør, og han kan gjenta i kveld.

Vant i den siste starten gjorde 6 Willblesen på 30.6 full vei, og formen ser da ut til å være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause. Tidligere vært vond å vinne med, men selskapet i kveld er ikke verre enn at det kan gå veien igjen. Kapasiteten er fin på 12 Tallas, men 6-åringen er ikke stø på beina.

Elding-sønnen gikk et sterkt løp til fjerde på 30.5 full vei etter tidlig galopp i den siste starten i et løp 11 Odintroll var en vinner, og i en feilfri utgave skal han da være tidlig aktuell i kveld (løp i kroppen etter en mindre pause har trolig gjort godt). Uforandret fin form holder 7 Lill Ronja, og hun er en vinnerkandidat.

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 11 B: 6-12-7-5-2 C: 10-4-9-8-3-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-5/V5B-2, 2140 meter voltestart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet i V5A-5/V5B-2, og hesten å stå i mot til slutt er 9 Brenne Svarta snakk om. Det ble galopp i en trang situasjon på oppløpet i et V75-løp i den siste starten på en upassende kort distanse, men det er neppe noen fare med formen på Thygesen-traveren.

Hun leverte strålenede innsatser hele veien forut for den starten, og ved triumfen på 29.1 full vei på nettopp dagens arena i den nest siste starten avsluttet hun i 25.fat siste tusen. Billig i mot i kveld, og vi tror på en topp vinnersjanse. En positiv debut for Tjomsland leverte 4 Alm Inger, og hun bør vurderes tidlig i kveld.

Fjerde på 31.3 med galopp sist, og kusken hadde 28-fart siste 1900 på klokka. Til tet går trolig 1 Mai Vilde, og i fra spiss forsvarer hun seg godt. Det ble galopp sist etter litt pause, og løp i kroppen har da normalt gjort godt. I B-spillet får vi også plass til 5 Junibritt (positiv sist) på storbongen, men da er vinneren nevnt.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 9 B: 4-1-5 C: 6-8-3-7-2

V5B-3, 1609 meter autostart
Dette sprintløpet for varmblodshester i relativt lavt grunnlag i V5B-3 teller ikke mer enn åtte deltagere, men vi synes likevel løpet ser litt åpent ut. Vi tyr således til helgardering, men en grei favoritt skal 8 Terrestrial være snakk om. Sølv to ganger på rad (sprintet 16.5 sist), og 4-åringen kan gå helt til topps i kveld.

Det er dog ikke hver dag aksjonen flyter helt som best, og noen sikker vinner er det ikke snakk om. Blåser til tet gjør trolig 1 Lindy`s Chosen One med Eirik Høitomt i sulkyen, og på en god dag kan 6-åringen lede rundt om. Gikk fine løp før litt pause på full distanse, og en kjapp sprint skal bare være en klar fordel.

Skuffet mye har 5 Chasing Pavements gjort, men på sitt beste dugee hun godt i dette løpet. 4 Juliane K. sprintet fine 16.4 uten å få premie mot Opening Day&Co i den siste starten, og da er det enklere i mot nå. Noen stjerner er ikke 2 Prøv Hr. Siem og 7 Hot Spot Power snakk om, men dem er det få av i dette løpet.

Vår rangering V5B-3: A: 8 B: 1-5-4-2-7 C: 3-6

V5B-4, 2140 meter voltestart
Tre hester gjør trolig opp om den gjeveste sjekken i dette kaldblodsløpet i V5B-4 som ikkke teller mer enn syv deltagere, men det er fin kvalitet på de antatt beste. Sterkt stigende form er det på 8 Spydermann Ø.K. (tredje på 26.9 full vei i et V75-løp sist), og i en feilfri utgave er han snakk om hesten å stå i mot til slutt.

En rekke svært gode løp har 4 Hålands Liz gått i vinter, og i den siste starten fikk 9-årshoppa full uttelling ved å vinne på fine 27.7 full vei. Det var sterkt å vinne da etter å ha lagt ned mange meter på galopp innledningsvis, og Pål Even-datteren må tilmåles solide vinnersjanser på ny (kan trolig sitte tidlig i tet i kveld).

En spennende start etter lang pause gjør 6 Ramstad Loke, og han gikk et flott prøveløp på 27.7 full vei. Vunnet 17 løp i karrieren, og han er trolig seiersaktuell direkte. Det er nok langsøkt å tro at 2 Ariladden og 7 Dorr Valentin tukter de beste, men de får en plass på storbongen når vi ikke spiller samlebonger.

Vår rangering V5B-4: A: 8 B: 4-6 C: 2-7-3-1