*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Stallfolket kjører NM i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Vi stoler på en velkjørende trønder når NM for stallansatte avgjøres fredag. Sjekk våre travtips til Bergen.

20.05.11 11:42

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Årets største V65-favoritt innfrir?

V75 Jarlsberg: Vi spiller Eirik Høitomt
V75 Jarlsberg: Kristian Valen tror på sju rette

Oddstips fredag: Vi spiller 3. divisjon

Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Det er full fart rundt på de norske travbanene nå for tiden og fredag kveld er det både V65 på Biri og trav i Bergen. På Bergen travpark skal de stallansatte avvikle sitt årlige Norgesmesterskap og det er slett ikke lett å peke ut noen klar favoritt her. Fire løp skal kjøres for å kåre vinneren og samtlige fire løp inngår i V5-veddemålet.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

Vi fant tilslutt vår banker i V5-5 der Forusgjesten 2 Gann Golden har et veldig fint løp. Femåringen etter Potato Chip var nesten sensasjonelt god da han tetvant på 12.8 i sin fjerde siste start på Forus. Skuffet så litt tredje sist (da satt nok løpet i forrige starten litt igjen i kroppen). Avsluttet flott til fjerde nest sist (etter å ha vært med i tøff kjøring om teten) og avsluttet storveis til tredje sist på Forus.

Gann Golden er god bak startbilen, har trukket et flott andrespor bak bilen og utstyres med velkjørende Simen Bremseth Jessen som kusk. Motstandsmessig er det klart enklere imot enn det har vært i de siste løpene og unngår bare Gann Golden dødens (vi tror han får tet) skal dette være en meget god vinnersjanse. 3 Cosmo Marie er nok ikke mye dårligere på kapasitet, men har galoppert bak startbilen i begge sine to første løp etter pause nå og holder høyst usikker form.
Rangering V5-5: A: 2 B: 3-10-1 C: 4-9-5-8-12-6-7 D: 11

V5-1:
6 Maximus sørget for Henry Kristiansens første årsseier sist fredag i Bergen etter uvanlig offensiv kjøring av normalt passive Henry. Og vel i tet etter 500 meter tok Maximus en helenkel seier og bekrefet at formen er på topp. Nå er det et av Norges største kusketalenter som setter seg opp, Dag Sveinung Dalen, og da kan vi ikke annet enn å sette Maximus først igjen. Dalen er et kjempepluss og ikke utenkelig at Maximus finner enda et gir med Dalen i vognen.

12 Schutora var veldig bra nest sist som toer på sterk tid, sist ble det tøft i V75, men hoppa er i form. Med rutinerte Svein Ove Wassberg som makker, er hoppa i de beste hender selv om tolvtespor bak bilen er sjanseartet. Mette Fløttum er en av to jenter som er med i NM. Mette er slett ikke dårlig som kusk og bak sterke 11 Mørtvedt Ravn kan Mette ta første stikk i NM. Har varslet form nå sjuåringen og har ingen problemer med å gå i sporene i sistetunden. 5 Drav Siss har ikke fått klaff i regi Lars Tore Hauge sålangt, men treneren er optimist foran dette løpet og på kapasitet skal hun jo være god nok.

8 Nøkle Per har ikke vunnet siden 4.desember 2008, men formen er solid for datteren etter flinke Jera Thine. Dag Sveinung Dalen som kusk er spennende. 9 Fronskrema er nok ikke i absolutt toppform, og 2100 meter er normalt vel langt.
Rangering V5-1: A: 6 B: 12-11-5 C: 8-9-1-7-10-2 D: 4-3

Annonse: Øivind Grøstad har funnet dagens karamell-godbit i V75-5 og byr på en kraftig underspilt hoppe

V5-2:
Fint spilleobjekt her i den andre avdelingen i den svært sannsynlige tethesten 3 Lillruben. Har stort sett blitt kjørt av sin eier, Håkon Hagebø Hauge, og Østre som endelig vant løp igjen mandag 16. mai (tok sin forrige seier 22. februar) er endelig på gang igjen. Lillruben gjør sine klart beste løp fra tet og motstanden skremmer ikke. Opptrer svært variabelt som hopper ofte gjør, men på en god dag kan det helt klart bli tet fra start til mål.

2 Xanadu har stått vondt i sine tre siste starter og ble kraftig hindret sist på Forus (hadde nok landet på rundt 15.5 uten sjenering i den siste svingen). Spor to bak bilen er perfekt og Stine Birkeland kjører taktisk godt. 5 Golden Glamour leverte et pangløp på Forus tredje sist (vant på 12.8), men har vært svak i de to løpene etterpå. Nå er det fine betingelser igjen og Dag Sveinung Dalen som utmerket kusk.

Haugesund-hestene 10 Nopeacelikeheaven og 4 Quillty's Desperado varslet endelig form på Forus sist (gikk i samme løp) og er ikke sjanseløse her i et felt helt uten de store profilene.
Rangering V5-2: A: 3 B: 2-5-10-4 C: 9-1-7-12-8-11-6

V5-3:
Omgangens største favoritt på farten her i form av 4 Åspe Viktor som har gjort to flotte løp i regi Åsbjørn Tengsareid, men vi syns at Dalsjento ble vel nærgående sist. Nå skal Hans Jørgen Eggen styre tømmene på Åspe Viktor, som ikke er spesielt lettkjørt og Eggen har faktisk ikke vunnet løp i år. Da kan ikke vi foreslå bankerspill og vi setter varsellampene på full styrke og garderer.

11 Spiklinja har vært solid i hele år og får nå Svein Ove wassberg i sulkyen istendenfor Jan Erik Landass. Ikke noe minus det, og Spiklinja må være en heit seierskandidat her. 12 Iben H. er også i knallform og med noenlunde klaff fra tolvtespor bak bilen, er det ikke utenkelig at Gøran Antonsen kan svinge inn på seremoniplass etter løpet. Vi kan også se 6 Finalen vinne dette løpet. Fikk et helt maksimalt smygløp av Eirik Høitomt sist, men ville ikke mer enn han pleier nedover oppløpet likevel. Herman Tvedt er fin makker på egenrådige Spikeld-sønnen.
Rangering V5-3: A: 4 B: 11-12-6 C: 2-1-3-7-10-8-5-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4:
3 Support Vacation fortsetter å imponere i Bergen og sist ble det vanntett seier etter tidlig tetkjenning. Det ligger påny an til tet og seierssjansen er god igjen. 8 Balder Exclusive var fryktelig svak i stayerløpet under Oslo Grand Prix-dagen søndag og er ifølge våre kilder tvilsomt startende. Kommer han til start er det selvsagt vinnersjanse, men innsatsen søndag var betenkelig svak.

7 Shining Lantern var klart forbedret igjen sist, og kan muligens prøve seg mot tet her fra springspor (er strøket). 9 Bal Harbour gjorde et ålreit prøveløp og debuterer i regi Johan Auestad. Pine Chip-sønnen hadde jo blåst denne gjengen i gamle dager, men har ikke startet på veldig lenge nå og blir en helt naturlig outsider her. 6 Cumulus henger fortsatt godt med, men er ikke veldig glad i å kjempe nedover oppløpet.
Rangering V5-4: A: 3 B: 8-7-9 C: 6-2-4-5 D: 1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag