Starter Steinlager likevel?

For oss nordmenn kom dagens negative Elitloppsbeskjed som et slag i ansiktet. Nå holder eieren døren på gløtt.

Steinlagers sensasjonelle comeback i verdenseliten fikk et skudd for baugen da han startgalopperte i Oslo Grand Prix. Opphentingen til femteplass viste imidlertid at 10-åringen fortsatt har mye ugjort i løpsbanen. Umiddelbart etter løpet uttalte den svenske stortreneren Olle Goop at det neppe ble aktuelt med Elitloppstart 14 dager senere. På onsdag kom så beskjeden fra samme stall at det likevel så ut til å gå mot start, men at de ville vente til fredag med endelig beskjed.

Derfor var skuffelsen stor når man på Goopstallens hjemmeside i dag kunne lese at man hadde ombestemt seg, og heller ville satse på Copenhagen Cup 8. juni. To tøffe løp samme dag var ikke å foretrekke.

Steinlagers faste kusk Björn Goop ble senere på dagen satt opp som kusk på en av de tre franske hestene, Oiseau De Feux.

Olaussen bestemmer
Når Nettavisen tok kontakt med Steinlagers eier, den usedvanlig spreke pensjonisten Knut Olaussen hadde pipa en annen låt. Han ville snakke med Olle Goop og en endelig avgjørelse vil ikke komme før i morgen lørdag. 83-åringen har alltid ønsket å få hesten tilbake blant de beste.

Når vi sa at vi på vegne at Norges travinteresserte kanskje kunne håpe på en overraskende kontramelding i morgen, svarte Olaussen:

- jeg tror ikke det blir noen overraskelse, det er vel bare en som bestemmer over den hesten.

Elitloppet i krise
Det er ikke bare vårt norske idol som har meddelt Solvallas matchmaker Mattias Stenby nei til deltakelse i storløpet neste søndag. Kun 10 av de 16 deltakerne er definitivt klare til å kjempe om førstepremien på 3 millioner, og flere toppnavn har trukket seg. 5-åringene Russel November og Commander Crowe har sagt nei, Åke Svanstedts duo Torvald Palema og Adams Hall det samme. Franske Nimrod Borealis kommer ikke, noe heller ikke flere amerikanske topphester gjør. Goop-stallens vinner fra 2006, Conny Nobell gjorde en flott årsdebut, men i likhet med Steinlager valgte de å avstå å starte i Europas største sprintløp.

Nå er det allikevel et lite håp om at Steinlager kan gjenta den overlegne seieren fra 2005. I såfall en ekstra grunn til å heise flagget til topps i morgen.