Startet marsjen mot stjernene

Foto: hesteguiden.com

Dersom det helsemessige er på stell utover i sesongen, taper trolig ikke vår banker for dagen løp på denne siden av sankthans.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

På Leangen i går serverte vi en ny strålende banker i form av Rigel Junior som et fjerdevalg i spillet, men vi må ta kraftig selvkritikk på at vi klarte å skjære klar av V5`en. Riktignok kom det en smell i V5-1 (10 Be My Harry ble satt ned som C-hest i siste liten, og vips så røyk vi på våre tre største spilleforslag til en utbetaling på 3154 kroner pr. stk) hvor samtlige aktører i markedet mente det var lås på to hester, men våre oppsett ble i griskeste laget (gikk i mot storfavoritten Creek`s Tamina) ved denne anledningen. Skjerpings må til, og vi satser på at vi tar kraftig revansje allerede i kveld!

Vi innhentet flotte rapporter på 9 Voje Frigg foran debuten i regi Team Tengsareid, og kretsen rundt hesten hadde sine ord i behold. Ulfrigg-sønnen var en soleklar vinner på sterke 27.7 ved den anledningen etter en avslutning på 25-tallet lett joggende, og vi har vel aldri sett 5-åringen så harmonisk å fin noen gang.

Dyktige Kåre Refsland har her en ny seiersmaskin på gang, og vår klare banker for dagen sklir normalt fint igjennom bak startraske 2 Todden ned startsiden. Den kapable krabaten har slitt mye med det helsemessige, men dersom det siste løpet ikke har slått negativt ut (noe vi ikke tror det gjør all den tid han har trent sterkt i lengre tid) er det trolig ikke snakk om saken.

En vinner fra spiss?
I den fjerde avdelingen seler meget dyktige Geir Mikkelsen (leverer flotte resultater på et relativt begrenset materiale) ut 1 Lille Siem, og fra tet tror vi Armbro Fame-sønnen blir svært vanskelig å slå. 5-åringen har vist seg kraftig forbedret i ny regi, og måten Mikkelsen-traveren fullførte sitt siste løp fra utvendig posisjon til tredje på flotte 16.1 full vei inngir tillit. Tidligere hadde vår samlebongbanker for dagen ”knekt nakken” ut i oppløpet med et slikt opplegg, og på en meget rask bane hvor den startkjappe krabaten trolig går en lav 16-tid eller bedre tror vi han ikke lar seg innhente.

Lille Siem er hesten å knekke fra spiss i V5-4.
Lille Siem er hesten å knekke fra spiss i V5-4.

To hester gjør opp
I V5-innledningen skiller to hester seg klart ut i form av 5 Global King og 7 Pinball Wizard. Vi var litt skeptiske til litt trange spor for dem begge, men når 6 Smart Boszorg har blitt strøket ser det straks litt bedre ut. Førstnevnte fungerte ikke som best i et V75-løp sist, men rapporteres nå å være fir for fight. Innsatsene forut for den starten tilsier en topp vinnersjanse mot relativt enkel motstand, og i en feilfri utgave er trolig årets andre triumf innen rekkevidde.

Sistnevnte trodde vi skulle være en av årgangens beste, men den storvokste Love You-sønnen ser ut til å trenge litt mer tid på seg før han kan vise sitt hele potensiale. 4-åringen overbeviste ikke i sin årsdebut i ny regi, men løp i kroppen etter meget lang pause kan ha gjort godt på Tengsareid-traveren.

To åpne
Vi støter på en begredelig poengjakt i V5-2, og vinneren er ikke lett å plukke. Fire hester skiller seg dog litt ut, og en hest som 6 Pearlsong som prøvde seg i til dels tøffe årgangsløp under fjoråret bør ha et bra bud på den gjeveste sjekken på hele 7.000 kroner. 8 Beautys General skal være av de bedre her på tross av et dårlig spor, og Juliano Star-sønnen krysses tidlig sammen med kapasitetshesten 9 Thunder Flight. En liten luring fra tet kan 2 Don Augustus være, men Gum Ball-sønnen har ikke akkurat flydd ut av skinnet sitt nå på slutten.

Favoritten 8 Frønes Brage i den tredje avdelingen var et sørgelig skue i Bergen nå på torsdag, og selv om Spikeld-sønnen her støter på relativt billig motstand må han vise seg fra et klart bedre side for å kunne gå helt til topps. 5-åringen skuffet kapitalt i kvalen til Bjørgvinpokalen, og var om mulig enda dårligere i finalen. En hest som 3 Ulvingina kan uansett bli vanskelig å fange fra spiss, og den hurtige Hvatt Djerven-datteren krysses tildig sammen med 7 Kleppe Dolly. Sistenvnte kommer tilbake etter litt pause, og Sjefen-datteren får neppe en billigere oppgave enn dagens.

På Leangen i går serverte vi nok en fantastisk banker i form av Rigel Junior.

Ekspertforslag
Til en relativt oversiktlig rebus på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 324 og 800 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det minste og det største forslaget er samlebonger, og vi forsøker her å kamme hjem V5`en hhv 5 og 20 ganger.

PS! Som vanlig følger vi bevegelsene i DD-spillet utover dagen, og dersom vi finner noe spillbart vil et slikt spill bli lagt ut her før kl. 14.00!