Steinlager i Åby Stora Pris

Stall Goop melder i dag på sin hjemmeside at den norskeide stortraveren er klar for millionløpet i Göteborg 20. september.

Etter å ha skuffet i flere løp gjorde Steinlager en fantastisk prestasjon i den svenske gulldivisjonen på Jägersro på lørdag. 10-åringen travet da sisterunden i tredjespor, men var likevel kun knepent slått til tredje på flotte 11.1/1609a.

Tydeligvis var kusk Björn Goop så fornøyd med sin traver at de velger å gå ut i det knalltøffe utslagningsløpet om halvannen uke. Storløpet består nemlig av åtte hester som skal trave to heat over 1609 meter med 500.000 til vinneren, men for å bli sammenlagtvinner må samme hest vinne begge heatene.

I fjor vant svenske Giant Superman og franske Oiseau De Feux hvert sitt heat, og de måtte da ut for tredje gang. I skilleheat mellom de to ledet franskmannen, men Fredrik B. Larsson kunne via en virvlende finish spurte inn til målfotoseier. Giant Superman tjente dermed 1.2 millioner, mens våre to norske deltakere Thai Tanic og Jetstile ble uplassert i begge de innledende heatene.

Neste lørdag skal altså Steinlager prøve seg, og den utrolig startkjappe Good As Gold-sønnen kan absolutt ikke avskrives etter det han viste sist.

Steinlager vant dette storløpet for sin tidligere trener Per Oleg Midtfjeld i 2004, men den gang ble det kun kjørt et løp over 2140 meter. Året etter var proposisjonene endret til dagens modell, og da vant Steinlager og Gidde Palema hvert sitt heat. I skilleheatet var imidlertid Gidde Palema og Åke Svanstedt enerådende.