Steinlager til Elitloppet

Goop-stallen var lunken til å starte den norskeide stjernetraveren etter galopputskeielsen i Oslo. Nå tyder alt på at Norge får en representant i storløpet neste søndag.

Ifølge det svenske nettstedet www.travronden.se er det nå høyst trolig at Steinlager blir å finne blant de 16 topphestene som kjemper om 8 finaleplasser i Europas største sprintløp. Trener Olle Goop var skeptisk til å starte 10-åringen på Solvalla da det her dreier seg om to løp samme dag, og var mer innstilt på å vente ytterligere 14 dager til Copenhagen Cup 8. juni.

Eieren, 83-årige Knut Olausson, har dog hele tiden hatt Elitloppet som siktemål, og nå ser det altså ut som hesten får en sjanse til å forsvare den overlegne seieren fra 2005. Året etter haltet han alvorlig skadet ut av banen etter finaleløpet, men har altså gjort en sensasjonelt comeback i regi Olle Goop. Den rutinerte treneren som har vunnet over 6000 travløp ønsker å teste Steinlager i et treningsjobb før han høyst trolig gir endelig klarsignal på torsdag. På søndag trekkes sporene til de to kvalløpene der de fire beste går til finalen.

Bare 6 hester klare
Foreløpig har kun seks verdenstjerner gitt klarsignal for start i løpet som har hele 3 millioner i førstepremie. Det dreier seg om den ferske Oslo Grand Prix-vinneren L`Amiral Mauzun. Den franske traveren vant overraskende Elitloppet i fjor da han kneblet Mr. Muscleman på oppløpet. Også sølvvinneren fra Oslo, italienskfødte Exploit Caf er klar - og blir trolig favoritt. Franske Fabrice Souloy trener også Oiseaux De Feux som helt klart blir å regne med. Fra Amerika kommer Enough Talk, mens svenskene foreløpig har to deltakere i Red Chili Pirat (tredjehest i fjor) samt verdensrekordholderen Giant Diablo som trenes av nordmannen Roger Walmann.

To andre aktuelle svenske deltakere starter på Solvalla i kveld. Stig H. Johansson er den treneren med flest seire i Elitloppet, og hans Plantagenet blir trolig klar dersom han viser toppform. Verre er det nok med vinneren fra 2006, Conny Nobell. Han har vært borte lenge med skade, og Goop-traveren er nok ikke kampklar allerede nå. På lørdag skal så flere av de bedre svenske hestene ut i gulldivisjonen der vinneren er garantert en plass i Elitloppet. Jocose, Acclaim, Giant Superman og gamlingen Digger Crown kjemper om den plassen - med 5-årige Dig For Dollars som en luring.

Flere hester har fått innbydelse, men er i tenkeboksen. Lutfi Kolgjinis travelegant Going Kronos går trolig ut i år igjen (var favoritt tross sine 4-år i fjor). Det gjør nok også Åke Svanstedts Torvald Palema, mens det er høyst tvilsom om ubeseirede Commander Crowe (18 strake) stiller på startstreken. 5-årige Russel November imponerte på Bjerke søndag, men vi tror Hugo Langeweg senior venter til neste år med den svært talentfulle General November-sønnen. Fra Italia har toeren fra Lotterialøpet Ghiaccio De Nord fått klarsignal av matchmaker Matthias Stenby.

300 i odds
Etter at det ble klart at Steinlager trolig stiller til start har bookmakerne senket vinneroddsen på vårt norske idol. Den svenskfødte Good As Gold-sønnen er pr. i dag fjerderangert hos Unibet til 10 i vinnerodds. Det svenskeide bettingselskapet holder de tre fransktrente hestene som forhåndsfavoritter - med Exploit Caf lavest til 3.5 ganger pengene. Undertegnede var tidlig ute med innsatser på Steinlager. I februar ga den norske favoritten vanvittige 300 i odds samt 65 til å bli blant de fire beste i finalen.

Vinner Steinlager i Stockholm blir det nok et herlig lurveleven blant de mange tusen norske tilreisende - og spillekvitteringen rammes inn og henges i stua.