Steinlagers erstatter tar storløpet

Fremgangsrike Per Oleg Midtfjeld har fått kallenavnet Emil, men i V75 på Drammen lørdag regner vi med at han ikke finner på noe hyss bak formsterke Cromwell.

Klikk her for gratis V75-tips.

Vi tror nemlig 1 Hannibal K. vil svare ut favoritten 7 Jetstile, og dermed vil trolig nytente 2 Cromwell kunne skumme fløten - og spurte inn til nok en triumf. Midtfjeld-traveren har løftet seg flere hakk i denne sesongen - etter et heller skuffende fjorår. 6-åringen imponerte ved å forlate konkurrentene i sitt siste seiersløp, og vi har god tro på reprise.

Sprek pensjonist
Cromwell var tidligere eid i Sverige av bl.a. ishockeystjernen Peter «Foppa» Forsberg, men ble i fjor kjøpt til Norge av eieren til unikumet Steinlager. Superhesten og den overlegne vinner av Elitloppet 2005 måtte som kjent kaste inn hånkledet grunnet en alvorlig skade, men nå er han utrolig nok tilbake i løpsbanen. Det betyr at 84-årige Knut Olausson plutselig har to topphester å følge rundt i traveuropa. På lørdag tror vi Cromwell tar seg av Ludvig Nilsens Minneløp, mens Steinlager skal ut mot tøffe konkurrenter i Stockholm til onsdag. Ikke rart den uforskammet spreke eieren holder seg i form.

Det ligger hele 39 millioner og venter på en alenevinner lørdag

Bjørn Håvard Rønningen tar den lange turen fra Trøndelag med sin øyensten 6 Joker Elden. Lome Elden-sønnen rader opp, og jager lørdag sin sjette strake triumf. Selvom en rask sprint på den lille Drammensbanen neppe er optimale forutsetninger for den seiersvante krabaten kan vi ikke helt se at noen kan stoppe ham denne gangen heller.

To dobbeltbankere
I tillegg til våre to singelkryss har vi stor tro på en duo i både den første og femte avdelingen. I V75-innledningen gjør 1 Gulltyra en meget spennende start sammen med alltid offensive Geir Flåten. Moe Odin-datteren har vunnet en lokalkjøring på 29-tallet, og tet fra start til mål synes svært nærliggende. Vi garderer kun med høykapable, men håpløst usikre 12 Sinsen Lykke som det varsles om utstyrsendringer på.

I V75-5 støter vi på en storfavoritt i form av 10 Eld Lynet. Elding-sønnen har funnet minst et nytt gir etter at man nappet av skoene, og på lørdag jager den formsterke 5-åringen sin tredje triumf for året. Vi ble dog mektig imponert av 4 Vassbø Blæsen i vallakens siste start, og vi snakker her om en 4-åring i rivende utvikling. Foreløpig markert på under 10% av bongene vil Bergensgjesten lage vei vellinga.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 378 og 1.344 kroner.

Kjøp en bong og følg spenningen på NRK2 kl. 18.00-18.45