Sterke som få

Foto: hesteguiden.com

Det er meldt øs pøs regnvær i Trondheim i kveld, og våre to bankere i Leangen Duathlon takler krevende forhold bedre enn de fleste.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Hestene i dette oppgjøret skal først ut i monte i V5A-2 før de senere på kvelden blir spent foran sulky i travløp i V5B-4, og vi har ståltro på at 6 King Of My Heart tar seg av den første etappen sammen med svært dyktige Liv Pedersen på ryggen i den andre avdelingen i A-spillet.

Super Arnie-sønnen har hatt en strålende sesong i denne grenen, og når vi forventer at det blir krevende forhold, tror vi 5-åringens kjempekrefter viser seg utslagsgivende til slutt nok en gang (rapporteres å trene sterkt etter litt pause og behandling).

Vår første banker for dagen trekker klar fordel av full distanse kontra de verste konkurrentene, og med de to siste innsatsene friskt i minne mot klart tøffere konkurrenter enn dagens mener vi bestemt at sjansene skal være svært gode for at årets niende triumf sitter klokkerent i det femtende forsøket.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Avgjør på styrken til slutt?
Ja, selv om sporet ikke er det beste for 7 Arc Whaler i V5B-4/DD-1 er vi veldig inne på at Angus Hall-sønnen er fremst på streken, når pengene skal fordeles til slutt i finalen av denne duathlonen. 8-åringen har gått prima løp i litt tøffere omgivelser enn dette nå på slutten foran sulky, og vår friske banker i B-spillet er bedre enn de fleste til å holde farten oppe til slutt.

V65 Bollnäs i kveld, kjøp andel her!

Kusk Arve Sjoner har et godt tak på 18-prosenteren i spillet (har vunnet med ham tidligere), og i et ellers vidåpent løp satser vi på at fjerdevalget i spillet bokfører årets andre triumf (hesten står jo da også glitrende inne i dette løpet på pengene!).

Nettavisens spilleforslag til B-spillet kan du se ved å klikke her!

Arc Whaler og Arve Sjoner er en samspilt ekvipasje, og i V5B-4/DD-1 jakter de en ny seier.
Arc Whaler og Arve Sjoner er en samspilt ekvipasje, og i V5B-4/DD-1 jakter de en ny seier.

Sjefen sjøl i fokus
I hhv V5A-3 og V5B-3 setter Jomar Blekkan seg opp bak to veldig hardt betrodde hester i form av 3 Lygne Pål og 2 Mærtha`s News, og på sitt beste skal de begge selvfølgelig regnes med solide vinnersjanser. Førstnevnte gikk feilfritt igjen i den siste starten, og da ble en bunnsolid triumf bokført på flotte 29.7 full vei.

Vi mistenker dog at en oppjaget sprint øker galoppfaren betraktelig på den usikre Pål Even-sønnen, og da snakker vi om en storfavoritt i fare (og vi garderer da følgelig på samtlige spilleforslag).

Annonse: Grøstad/Lerum sine vurderinger til dagens løp finner du her!

Sistnevnte er herdet i tøffe omgivelser, og triumfen mot tilsvarende motstand som dagens i den siste starten ble av den enkle sorten på 17.5 full vei med voltestart. Ingen nekter Super News-datteren føringen i løpet her, og uten alt for mye press underveis skal vår banker på det minste forslaget kunne lede rundt om.

Faren er dog at Jan Lyng overfaller storfavoritten med 5 Sharif B.R. (variabel, men klart god nok på sitt beste), og når vi er litt usikre på hvordan hesten til Jomar Blekkan takler eventuelt tunge forhold (ikke den tøffeste i psyken) tyr vi til garderinger på våre to største spileforslag.

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her!

Mærtha`s News og Jomar Blekkan pådrar seg et tungt favorittstempel i V5B-3.
Mærtha`s News og Jomar Blekkan pådrar seg et tungt favorittstempel i V5B-3.

Øvrige vurderinger
V5A-1: Hestene i dette oppgjøret skal ut å måle krefter over velvoksende 3100 meter, og etter de siste innsatsene til 2 Relax Jet er det ikke mulig for den sterke Coktail Jet-sønnen å unngå favorittstempelet. 5-åringen har gått strålende løp i tøff V75-konkurranse, og vi tror Kolnes-traveren blir tung å stå i mot til slutt i kveld mot litt enklere motstand.

Fra Sverige kommer Olle Carlsson med 5 Manacor, og Spotlite Lobell-sønnen skal etter sigende trekke klar fordel av den ekstremt lange distansen (mer sterk en speedig), og med den formen 5-åringen har vist nå på slutten er det snakk om en tidlig gardering.

V5A-4/V5B-1: En trio skiller seg klart ut i dette ”eliteløpet”, men alle tre opptrer variabelt, noe som gjør sitt til at vi garderer bredt på våre store system. Nydelig til i ryggen på 2 Magdalena Spur (flott triumf sist, og dette er snakk om hesten å fange fra spiss) fra start står 9 Vitesse (gått helt greie løp i klart tøffere omgivelser enn dette nå på slutten), og når favoritten 6 Hamblers Poltergeist (helt under båten sist, men god forut for det) står litt langt ute bak startbilens vinger setter vi Anderssen-traveren fremst.

Dagens oddstips: Bergen holder pusten

V5A-5/V5B-2: Vi støter her på et av dagens mest åpne løp, og bred gardering er å anbefale. Lekkert til står en formsterk 2 Røyns Blessa, og det bør ikke være snakk om at kusk Ragnar Fremstad her skal kunne få noen problemer av noe slag underveis (bare å kjøre rett frem...). Etter sin noe overraskende sprinttriumf i den tredje siste starten har 6-årshoppa gått helt greie løp, og det er slett ikke utenkelig at årets andre seier kan komme her.

Veldig spennende er det med Jomar Blekkan opp bak 3 Eld Viking, og etter det vi kan lese ut av programmet er dette snakk om en fartsfyllt, men litt usikker krabat. Det er en kombinasjon trønderen liker bedre enn de fleste, og da er Elding-sønnen således snakk om et opplagt kryss på kupongene.

V5B-5: Vi har ikke knalltro på at 3 Beljue Gutten klarer å erobre føringen i dette løpet, og mot klart skjerpet motstand i forhold til ved seiersløpet sist snakker vi da om en overspilt 63-prosenter. Vel så mye spilt er 4 Marmorjenta, men etter litt pause med uviss form mener vi TGN`s banker er av den litt dristige sorten (uansett variabel denne hoppa, og selskapet i kveld er skarpt nok).

Vi tror 6 Faste Hellin bomber til tet, og når distansen i kveld taler til Eng Svarten-sønnens fordel (snakk om en rendyrket sprinter dette) setter vi 13-prosenteren i spillet fremst, i et løp som teller mange vinnerkandidater. 8-åringen fikk litt stive bein til slutt på full distanse fra tet mot gode hester sist, men vi mistenker uansett at formen er sterkt stigende med et par løp i kroppen etter litt pause.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 420 og 1160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 126, 378 og 1152 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

I tillegg har vi satt opp to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner, og de kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på nrk.no nett-tv i kveld eller se reprisesendingen gratis på www.rikstoto.no