Stikker nesa først

Foto: hesteguiden.com

Hesten med det velklingende navnet Nose Out har en flott oppgave på Klosterskogen torsdag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Tetgaranti for vår banker
Oddstips: Godt betalt borteseier
Trav Bergen: Odd Storetvedt er king

Det er ikke noe latmannsliv for de norske travkuskene og travtrenerne i romjulen. Torsdag skal det avvikles hele tre travkjøringer. Det starter med lunsjtrav på Bjerke og avsluttes med kveldstrav både på Bergen travpark og på Klosterskogen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

Det er en flott meny i Skien denne torsdagen, men bankeren ser forholdsvis klar ut på forhånd. 1 Nose Out blir stor favoritt i V5-3 og hadde en helt lignende oppgave i et amatør/ungdomsløp fjerde sist. Også da satt Hans Even Andersen i sulkyen på den Frode Hamre-trente vallaken. Fra spor tre bar det rett til tet den gang og Nose Out vant svært enkelt. Tredje sist avsluttet Nose Out flott til andreplass, mens vallaken har stått vrient til i bakspor i sine to siste starter. Sist var det fin fart over mål. Torsdag har Nose Out vunnet sportrekningen kontra sine verste konkurrenter og da har vi svært god tro på seier med rutinerte Hans Even Andersen som vognmann. Vi tror på tet fra start til mål og bankerspiller.
Rangering V5-3: A: 1 B: 9-10 C: 2-11-3-4-5-7-8 D: 12-6

V5-1 - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Det er usedvanlig lav klasse på V5-innledningen, og når det i tillegg er både sprint og voltestart er det all grunn til å være på vakt. Best på kapasitet tror vi 10 Game Over Land er. Fireåringen fra Drangedal har ikke innfridd etter en lovende treårssesong, men fått med seg 65 000 kroner og en seier på tretten starter i år likefullt. Bakspor betyr neppe allverden i dette svake selskapet. Avsluttet hyggelig sist og skal være god nok til å runde denne formløse gjengen.

5 Clove Bud er enn annen fireåring som har hatt en svært skuffende fireårssesong, etter lovende takter som treåring. Heller ikke et opphold hos Åke Svanstedt fikk fart på Staro Showbiz-sønnen. Femtespor og Lars Anvar Kolle i sulkyen, kan bety tet direkte og på en sprint må Clove Bud kunne vinne da, selv om stridsmoralen er tvilsom. 1 Lady Portia er heller ingen stjerne, men fireårshoppa står innbydende til og får trolig tet eller lederrygg. Da kan det bli seier.

7 Thai Madonna kommer tilbake etter noen måneders pause. Har levert fine løp stort sett hele veien, selv om vinnerviljen er litt mangelfull. Springspor med flinke Anette Frønes kan gi en god posisjon direkte. 4 Rex Santana har kapasiten, men startsporet er vrient.
Rangering V5-1: A: 10 B: 5-1-7 D: 4-9-2-8-6 D: 3

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på niendevalget ATM Angie under tirsdagens V75 på Momarken. I kveld byr Grø på mer snadder i V5-2 på Klosterskogen

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Er det vrient i V5-innledningen, blir det ikke lettere i V5-2, snarere tvertimot. Dog er det mange fine lovende hester på farten her. Fartsfylte 1 Skar Maja kommer tilbake etter åtte måneders pause, og har trukket et glimrende startspor. Hoppa gjorde flere fine løp i vinter og vår, men manglet kanskje litt stridsmoral. Fra disse forutsetningene med Høitomt som makker, kan karrierens første seier komme.

11 Eskelands Bror har også hatt pause. Moe-traveren er egenrådig, men har vist at han kan når han vil. Fint startspor på tillegg og kan være tidlig fremme hos strekhestene i kveld. 7 Moe Menja falt gjennom i Hoppekriteriet, men var syk ved den anledningen. Har vist fin fart tidligere, men skal ikke gjøre veldig mye selv. 2 Alm Raisa har levert to fine løp, og klarer Rolf Tore Hansen og kjøre i trav ned startsiden, har hoppa fart til å vinne dette.

6 Skogly Prinsen er ustabil, men holdt seg på beina sist og da ble det seier. Innerspor på tillegg er ikke ideelt, men Gaustad-traveren går til mål. 13 Korat trener forbedret og er aktuell fra tillegg sammen med 15 Krem Jenta (som det går fine treningsrapporter på). 10 Hogsta'n var vant fra tet sist på en fin måte, torsdag er det helt andre forutsetninger.
Rangering V5-2: A: 1 B: 11-7-2-6 C: 13-15-10-5-4-14-12-8-9-3

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi vurderte en stund et bankerspill på meget formsterke 4 Warwick R. i dette løpet. Halle-traveren holder hysterisk form om dagen og har vært uheldig i sine to siste starter. Warwick R. trives utmerket på Klosterskogen og med noenlunde klaff underveis (unngå dødens) tror vi sjuåringen vinner.

6 Espresso blir naturligvis favoritt hos spillerne, men full vei er et klart minus. Vi glemmer naturligvis ikke at hesten vant V75-løp i sin nest siste start mot bra hester, men det var på sprint. Femte sist ga Super News-sønnen seg litt fra tet over full vei og vi føler dette er en overspilt favoritt torsdag. 3 Nice Spender gjør karrierens siste start da tolvåringen har fått såkalt aldersbonus. Nice Spender har holdt koken i en evighet, og får tolvåringen litt klaff underveis er han god nok.

7 One More Flight kom helt feil på det sist, men har ellers levert det ene toppløpet etter det andre. Sjanseartet spor her, men hesten er god nok. 2 Trust Me Now holdt farten greit sist, men heller ikke mer. Toppformen lar stadig vente på seg. 9 Taylor Superb og 10 Mighty Power er begge aktuelle fra sine bakspor, dersom det blir tempo i dette løpet.
Rangering V5-4: A: 4 B: 6-3-7 C: 2-9-10-8-11-1 D: 5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5 - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
Lars Anvar Kolle og springspor på voltestart. Det lukter litt tet av 7 Finnskog Frikk her og da setter vi vallaken først. Trolig vil Kolle slippe teten dersom han kommer seg foran, for å kjøre siste indre. Finnskog Frikk har hatt en velfortjent pause nå, men treningsrappportene er positive.

1 Slutt holdt fint fra dødens på gode Rigel Pål i sin siste start. Vi er litt usikre på hvor Slutt havner fra innersporet. Løser han bedre enn vi tror øker vinnersjansene. 2 Kile Håp tjente fryktelig mye penger i første halvår, og har slitt litt med det voksende grunnlaget. Tom Erik Solberg er fornøyd med hesten i trening og normalt duger jo Kile Håp svært godt her, men formen er usikker etter pause. 10 Garli Mollyn har vunnet lett fra tet to ganger på rad, men bakspor er ikke ønskemelodien.

4 Hornnes Thea hadde vi muligens satt først fra et bedre startspor. Hoppa var svært positiv første gang ut etter pause på Jarlsberg sist. 5 Anders Knekten holder fortsatt formen og 6 Gosen Tass opptrer svært forbedret om dagen. 12 Hågå Jo og 11 Moe Linder har begge fart som rekker, men må ha klaff fra sine respektive bakspor.
Rangering V5-5: A: 7 B: 1-2-10 C: 4-5-6-12-11-3-8-9