Stjernene skinner på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Og tipsene sitter som et skudd om dagen for Sportspill.

Klikk her for å se våre V6-forslag.

Nye kanontips fra Håkon i kveld. Samtlige spilleforslag satt med seks rette, og siden Håkon kun spilte etter seks rette og fraskrev seg retten til fem rette ble det dobbel utbetaling på alle forslag. Lillebongen til en innleveringspris på 90 kroner, ga 2450 kroner tilbake.

Det er således en veldig spennende aften vi har å se frem til sportslig, når landets beste 4-åringer for begge raser braker sammen i årets første store oppgjør for den klassen i kampen om en førstepremie på 50.000 kroner. Merkelig nok har løpet for kaldblodshestene med Dotterud Teddy i spissen blitt satt utenfor V65-spillet i det syvende løpet (for det er vel ikke gitt at favoritten vinner det løpet?), men varmblodshestene får vi se i aksjon i den andre avdelingen i kveld.

Der dukker fjorårets klart beste hest i årgangen opp i form av 2 Muscles Wiking B.R. opp, og det skal vel godt gjøres å slå den store favoritten (88-prosenter). En seiersrekke som inneholdt hele åtte strake triumfer (vant 10 av 13 starter i fjor) ble det i fjorårssesongen før han gikk på et nederlag i finalen av Orsi Mangelli i Italia (sølv på 13.0 over en sprint), og Kriteriet her hjemme vant den flotte Goop-traveren på enkleste vis på fine 14.8 full vei.

Det er selvsagt litt usikkert hvor han står etter lang pause, men denne hesten kommer ikke til start, dersom ikke alt er 100 % på stell. Det bærer høyst trolig rett til tet, og da får ringreven Olle Goop etter alt å dømme styre og stelle som han vil der fremme i front (og selv på halvform taper han da ikke dette løpet). Kuskene bak de øvrige konkurrentene er nok mer opptatt av å kjøre om sølvet, enn å utfordre den store favoritten underveis, og da tror vi det blir ”lugna gatan” for den stilige Muscles Yankee-sønnen til slutt.

Vår rangering: A: 2 B: 4 C: 9 D: 8-3-5-1-6-7

Vi spiller V6!
Ja, med storfavoritten i boet i den andre avdelingen (og dersom den tunge favoritten innfrir i den første avdelingen er det jo helt iskaldt med tanke på noen femmerutbetaling) ser vi ingen grunn til å spille V65 denne gangen (og selv om favoritten skulle tape i V65-1, står spillerne igjen med veldig bred gardering i de fire siste løpene), og vi går da får dobbelt betalt ved seks rette. Vi fraskriver oss da retten til utbetaling på fem rette, men vi tror det skal godt gjøres å få en utbetaling å snakke om på femmeren ved denne anledningen.

Tipsformen sitter i
Etter at Sportspill spilte inn flotte 48.000 kroner i forrige uke har det vært lite å utsette på våre vurderinger i innledningen på denne uken, men på tross av glimrende tips og analyser til løpene i lunsjen på Drammen i går samt på Momarken på kvelden ble det ingen klingende mynt i kassen. Slik kan den brutale virkeligheten til tider være i dette gamet, men gevinstene kommer ikke på bestilling (men at vi oftere enn de fleste er på rett spor, og får betalt for iherdig jobbing i form av flotte gevinster er det liten tvil om), og det er nye sjanser på Bjerke i kveld!.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

Storfavoritt som innfrir?
Ja, en vel så stor favoritt med sine voldsomme 84 % støter vi på i innledningen på denne rebusen i form av 4 Anthony Boko, og i en feilfri utgave skal det selvsagt dreie seg om en solid vinnersjanse. Etter at Hamre-traveren som forventet hoppet seg vekk fra et trangt fjerdespor i volten i den nest siste starten var 4-åringen en sikker vinner i et lunsjløp på flotte 15.4 full vei i den siste starten, og dersom den stabile trenden fortsetter er det trolig ikke snakk om saken.

Undertegnede liker dog ikke helt gemyttet på denne krabaten, og vi synes Revenue-sønnen var i overkant hissig første 150 ned startsiden sist, og selv om han holdt seg i trav alene ytterst i banen ved den anledningen er det slett ikke brennsikkert at han gjør så, midt i haugen denne gangen (og han er fortsatt ikke helt plettfri i aksjonen). Den sterke vinnertiden i den starten under helt ypperlige forhold midt på dagen blir vel også de fleste litt blendet av (Sir Spinville og Banna Bein gikk hhv 15.4 full vei og 27.7 over en sprint den dagen, og det sier vel sitt), og vi synes det finnes noen klare motbud i kveld.

Et flott løp etter lang pause til sølv på fine 16.5 full vei gjorde 10 Juliano Diamond, og løp i kroppen på den storvokste krabaten har normalt gjort veldig godt. Vi har veldig sansen for denne 4-åringen, og dette tror vi som tidligere nevnt blir en veldig bra hest på sikt. Nede som en 12-prosenter i spillet, og det syntes vi blir litt feil. Fine rygger fra start bør borge for en fremskutt posisjon direkte, og vi tilmåler i hvert fall Juliano Star-sønnen større vinnersjanser enn det prosentene skulle tilsi.

En virvlende avslutning via sporene fra sjakkplass til sølv på 18.0 full vei leverte 7 Photogenic Am (latterlig lite spilt 7-prosenter dette!) i årsdebuten etter lang pause, og med løp i kroppen skal han normalt ikke være noe dårligere til kveldens dyst. Trener Frode Hamre pratet varmt om denne hesten i fjor, og når champion Høitomt setter seg opp bak 4-åringen ved denne anledninger er det snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Tom E. Solberg bak 3 Micromate kan være så ”gal” at han svarer ut den store favoritten underveis (og det kan jo også skape litt trøbbel for denne), og vi er ikke helt fremmed for at 4-åringen kan være god nok, direkte etter lang pause. Chipmate-sønnen viste til tider veldig fin kapasitet i fjor, uten å kunne hevde seg mot de aller beste i årgangen, men dette er snakk om en veldig stor hest, som trolig har hatt godt av en vinter med god trening (og da får han en plass på vårt store system).

Vår rangering: A: 4 B: 10-7 C: 3-12 D: 8-2-5-11-6-1-9

V65-3, 2140 meter voltestart
Vi støter på et varmblodsløp med mange vinnerkandidater i den tredje avdelingen, og bred gardering er dermed å anbefale. Best på kapasitet tror vi 10 Oxford er, og da skal ikke Gotling-traveren være så lite spilt som en 25-prosenter. Gikk flere veldig gode løp i vinter, og treningsrapportene etter litt pause er veldig gode.

Skuffet i debuten for Frode Hamre gjorde 5 Nose Out, men 5-åringen kan fort vise seg frem i en forbedret utgave etter vintertreningen. Kapasiteten skal det være lite å utsette på, og Scarlet Knight-sønnen skal være snakk om en tidlig gardering. En relativt klar favoritt med sine 62 % synes vi dog ikke dette skal være snakk om, all den tid treneren ikke lenger har den helt lysende formen på stallen om dagen.

Piler til tet gjør ventelig 6 Super Fighter, men vi er litt usikre på om 5-åringen har klasse nok til å kunne holde unna helt hjem. Formen er i hvert fall fin, og vi krysser tidlig. Det er heller ikke noe utsette på formen til 8 One Lomomba Siem, og selv om Søvik-traveren ikke er av den typen som rader opp synes vi 5-årshoppa er vel lite spilt med sine 14 % (avsluttet veldig godt til tredje på flotte 16.6 full vei i den siste starten).

Klare plussvarianter i løpet er også 2 Liv I Nortec (vant lett i den siste starten på fine 15.7 over en sprint) og 3 Apollo Håleryd (sterkt stigende form) snakk om, men vi er litt usikre på startferdighetene på voltestart. Med feilfri avgang bør de dog begge regnes tidlig, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 5-6-8-2-3 C: 12-9-4 D: 11-7-1

V65-4, 2140 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp har vi å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og vi syntes at fem hester hever seg litt over mengden. En relativt klar favoritt med sine 72 % blir 2 Eld Karl etter at 5-åringen vant et V75-løp på 30.9 full vei i den siste starten. Det var dog snakk om i veldig skralt lag til V75 å være, og vi har ikke ståltro på at favoritten innfrir. Selv om Karlsen-traveren er under utvikling er det snakk om en helt annen verden av motstand ved denne anledningen, og vi må gardere.

Flyr rundt denne gjengen i åttetall, i en feilfri utgave gjør 12 Bravo Turbo, og da snakker vi om en fryktelig underspilt 19-prosenter. Imponerte voldsomt ved flere anledninger i vinter, og etter litt pause er det trolig en veldig laddet utgave vi vil få se til kveldens dyst. Spor i andre rekke anser vi bare for å være en fordel med tanke på feilfri avgang, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Løftet seg flere hakk nå på slutten har 6 Vinnibrunen gjort, og da må vi ta 9-åringen på alvor denne gangen. Etter at Eng Svarten-sønnen vant et billig løp i den tredje siste starten har han levert solide avslutninger til tredje og sølv i de to siste starten mot gode hester, og da krysser vi tidlig i kveld.

Tilbake etter lang pause kommer 5 Are Odin, og kapasiteten er det lite å utsette på der i gården (vant hele 7 av 11 løp i fjor). En hest vi liker svært godt er 10 Asteria, og selv om det er ut mot eldre hester i grunnlaget sitt for 4-årshoppa ved denne anledningen, tilmåler vi 14-prosenter visse vinnersjanser.

Vår rangering: A: 12 B: 6-5-2-10 C: 8-15-14 D: 11-3-4-7-9-13

V65-5, 2100 meter autostart
Et nytt kaldblodsløp venter oss i den femte avdelingen, og vinnerkandidatene er mange. Vi synes dog at tre hester hever seg litt over mengden, men favorittskapet til 1 Storm Jo forstår vi lite av (to strake triumfer i enkle lag). Vi synes ikke sjansene for at 6-åringen skal kunne forsvare sitt innerspor er spesielt gode, og da blir det hele sjanseartet. Vi føler også at det er opp minst en klasse for 62-prosenteren i spillet ved denne anledningen, og da får Skaug-traveren først en plass på vårt store system som en C-hest.

Ganske klart først setter vi 11 Hågå Elden, og vi tror dette er snakk om den klart beste hesten i løpet. Strålende i de to første løpene til tredje og delt seier i de to første løpene i innledningen på denne sesongen, mens det meste ble feil etter tidlig galopp i den siste starten. Hesten så dog veldig fin ut, og selv om Elding-sønnen trolig må klyve rundt konkurrentene til slutt via sporene, tror vi på en topp vinnersjanse.

Det er ned en klasse for både 8 Jotun og 9 Tun Eld ved denne anledningen, og på sitt beste skal de begge være seiersaktuelle i et løp som dette. Førstnevnte opptrer veldig variabelt, men slår til med noen pangløp fra tid til annen. Nå er det gjort noen endringer i trening (gitt ham et skarpt jobb på mandag) som fort kan slå positiv ut, og da er Høiby Kongen-sønnen spennende i kveld.

Sistnevnte sliter litt med å finne den helt lysende formen, men vi syntes det var fremgang å spore i den siste starten (fin fart i målgangen). Sporet i kveld kan ikke champion Høitomt klage på, og det kan fort være slik at den tidligere seiersmaskinen får en etterlengtet triumf ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 11 B: 8-9 C: 1-2-6 D: 3-7-10-12-5-4

V65-6, 2100 meter autostart
Et herlig varmblodsløp avslutter denne rebusen, og vi synes tre hester skiller seg klart ut. Vi ble mektig imponert av 4 Glideable Volo i hele fjorårsesongen, og det var med stil den ursterke krabaten avsluttet et glimrende år som innbrakte flotte 413.500 kroner ved å vinne Bergens 3-årsfestival på superfine 14.1 full vei i den siste starten, fra et vanskelig tolvtespor. Det er ut mot eldre hester i kveld etter lang pause, men med relativt gode treningsrapporter i ryggen, tror vi på en topp vinnersjanse direkte (og kusk Vidar Hop pleier ikke å spare på kruttet).

Helt riktig til denne gangen står 3 Kendrick`s Victory, og vi er litt inne på at kusk Thor Borg kan får overta teten fra 2 Non Stop Laser ut av den første svingen med 6-åringen. Da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi forventer at Norby-traveren er god etter litt pause (pleier å være det).

Går fra klarhet til klarhet gjør 12 Beat The Wiz (fantastiskt god til seier på flotte 15.0 i et stayerløp i den siste starten), og selv om sporet selvsagt ikke er det beste i kveld, tør vi ikke å avskrive den seiersvante 5-åringen av den grunn (og da krysser vi på våre to største spilleforslag). Dukker opp i regi Lars O. Romtveit gjør 6 King Coral, men vi regner med at 5-åringen trenger et løp i kroppen etter lang pause før den helt store formen innfinner seg.

Vår rangering: A: 4 B: 3-12 C: 6-1-2-11-9 D: 5-7-10

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire V6-forslag på hhv 90, 360, 810 og 2304 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.