Storcash i V75!

Foto: hesteguiden.com

Hele 38 millioner kroner venter en alenevinner på Sørlandet på lørdag, og vår banker kommer allerede i V75-1. Sjekk våre V75-tips her.

Sportspills meny lørdag:
V5 Sørlandet: Håkon trår til med et femtevalg som banker
Tipping: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Aston Villa vinner

Oddstips 2:
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener

Etter mye stang ut den siste tiden, der blant annet Peter Plys hadde gitt oss over 60 000 kroner under lunsjløpene på Bjerke torsdag, ble det endelig fullklaff for våre V65-tips på Biri fredag. Vi satt igjen med Kendrick's Victory som banker i V65-6 og når denne vant overlegent, ble det seks rette og atten femmere på det største forslaget. I tillegg til to femmere på det mellomste forslaget og fullklaff i Dagens dobbel-spillet ble det totalt innspilt kr 43 487 fredag og vi håper selvsagt at storformen sitter i lørdag. Her kan du se fredagens artikkel .

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en relativt krevende meny vår sørligste arena presenterer denne gangen, og vi blir litt overrasket dersom de som klarer å prikke syv rette ikke får sekken full av cash. Det ligger hele 750.000 kroner ekstra i syverpotten ved denne anledningen, og da bør spillerne kjenne sin besøkelsestid!

Det er sportslig svært høy kvalitet på løpene denne lørdagen med Sørlandets 3-årscup for begge raser med 100.000 kroner til de respektive vinnerne på plakaten, og når noen av våre beste eldre hester braker sammen i hhv Arnt Paulsen Minneløp og Kristen T. Gundersens Æresløp innenfor V75-rammen, ja så kan det nesten ikke bli bedre enn dette. Det er i nettopp de to siste oppgjørene vi finner dagens to største favoritter for dagen i form av 11 Moe Brage (V75-1) og 1 Yarrah Boko (V75-6), og vi spekulerer ikke i mot førstnevnte.

Det er selvsagt aldri enkelt å hente 20 meter tillegg på en kjapp sprint på raske sommerbaner om dagen, men 11 Moe Brage i den første avdelingen innehar utvilsomt fartsressurser til å kunne gjøre akkurat det. Fra lignende forutsetninger har ikke 9-åringen klart det før, men da har det vært snakk om fulle felter (og med langt bedre konkurrenter på strek). Vi tror således at speedkula løser oppgaven ved denne anledningen med kun åtte hester igjen på strek (etter at 2 Jilly har blitt strøket), og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg sitter jo Moe-traveren rett i ryggen på de der foran mer eller mindre direkte.

Ble noe overraskende speedet ned fra tet av bomben Prins Juventus i den siste starten ved andreplassen på 23.4 full vei (men slik kan han opptre fra tid til annen), men forut for den starten så storfavoritten helt lysende ut ved triumfen på flotte 22.0 over aktuell distanse under ikke helt lette forhold. Champion Eirik Høitomt sitter trolig rolig til inn i den siste svingen, og vi tror da at fartsmonsteret bruker dagens konkurrenter som rundingsbøyer til slutt. Tredje bak Neslands Loke og Moe Granar på 21.9 i dette oppgjøret i 2009, men i år klatrer vår for tiden beste kaldblodshest helt til topps.

Vår rangering: A: 11 B: 3-7-4-12 C: 9-8-5-10 D: 1-6

De fleste bare lukker øynene...
Og banker 1 Yarrah Boko i den sjette avdelingen (blir bælfavoritt med sine 87 %!), men det er vel ikke gitt at det skal løse seg fra et veldig sjanseartet innerspor bak startbilens vinger ved denne anledningen. Vi blir svært overrasket dersom verdensstjernen forsvarer sitt innerspor (kusk Kai Johansen vil etter sigende gjøre et forsøk på akkurat det, og da øker galoppfaren betraktelig), og dersom 6-åringen skulle bli overflydd ned startsiden er det ikke slik at dette er en type hest man bare kan hive ut i en liten luke som oppstår ned startsiden. Stor som et hus, og galoppfaren er overhengende stor ved brå forflyttninger.

Vi sikrer oss dermed med en gardering på våre to største spilleforslag, men det er ingen tvil om at den flotte Coktail Jet-sønnen legger dette feltet på rygg uten alt for mye strul på veien. Etter å ha holdt strålende form i mai og juni var kanskje ikke Anderssen-traveren helt som best ved triumfen på 14.5 i et langløp over 3160 meter i den siste starten (så litt seig ut), og det ha blitt litt lenge mellom løpene nå på slutten. Trenger da trolig en blåser igjen for å kunne prestere helt på topp, og vi synes da at det kan forsvares å spekulere litt forsiktig i mot den store favoritten med dagens forutsetninger denne gangen.

Etter å ha stått litt kinkig til i lengre tid synes vi at 2 Playful har glitrende forutsetninger ved denne anledningen, og som svært sannsynlig tethest tilmåler vi den flotte krigeren til Geir V. Gundersen solide vinnersjanser (dersom det skulle strule seg til for den store favoritten). Det ble sølv bak 4 Gentle Tilly på 14.2 full vei i den siste starten, men slik som sporene er trukket på lørdag, tror vi fort at rollene kan være byttet om. Vi har tidligere sett at 8-åringen blir veldig bøs i front, og når vi her snakker om en foreløpig 6-prosenter i spillet synes vi at Dell Ridge Image-sønnen er veldig spillbar denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 2-4-9-8 C: 3-5-11-7 D: 12-6-10

Annonse: Grøstad/Lerum hadde full klaff på Drammen forrige lørdag i V75`en, deres tips til løpene på Sørlandet finner du her.

Herlige 3-årsløp
I hhv V75-3 og i finalen braker en rekke lovende ungdommer sammen i Sørlandets 3-årscup, og spesielt i den tredje avdelingen hvor varmblodshestene skal i aksjon synes vi at det er veldig vanskelig å skille deltagerne (og i det løp stryker vi da ingen på vårt store system).

Vi synes det var vel tøft å utrope 11 Abdul B.R. til en klink vinner mot eldre hester i grunnlaget sitt forut for den siste starten i et V75-løp på Biri, og etter en veldig tøff førsterunde (14.5 første tusen) synes vi at 3-åringen må få godkjent for tredjeplassen på 15.5 full vei. Forventes å være hakket bedre til lørdagens dyst etter litt behandling, og at Waaler-traveren nå skal være nede som en 17-prosenter i spillet mot jevnaldrende konkurrenter blir etter vårt skjønn feil.

Vi synes ikke at det virker til å være mye ”mat” i 1 Thai Offshore, og da snakker vi om en overspilt favoritt med sine 64 % Svak etter perfekt opplegg ved fjerdeplassen på 15.8 full vei i den nest siste starten før han ”knakk nakken” siste 100 i kvalifiseringen til Märtha-løpet på Biri i den siste starten fra tet etter å ha vært stri underveis, og vi stiller et stort spørsmålstegn ved stridsmoralen på denne hesten. Dog møtt årgangstoppen Viking Frecel hele veien, og det er litt enklere i mot ved denne anledningen (må uansett være mye forbedret for å kunne holde unna helt hjem).

Nydelig til står 3 C.C. Cimon, og på sitt beste er ikke Holm-traveren noe dårligere enn de andre. Etter å ha vunnet sprettlett fra tet på fine 16.1 full vei i den femte siste starten har det gått litt i dur og moll nå på slutten, men formen tror vi er uforandret fin (bortglemt 12-prosenter dette). Stadig bedre blir 10 U.S. Marshal, og det kan fort bli dønn riktig fra et perfekt smygspor ved denne anledningen.

En sterk seier på 16.1 full vei tok 4 Great Sensation i hoppe-avdelingen av Märtha-løpet i den siste starten, og selv om det er ut mot hingstene som gjelder ved denne anledningen, tilmåler vi den sterke 3-årshoppa solide vinnersjanser også denne gangen. Avsluttet forrykende til sølv på flotte 15.2 full vei bak Viking Frecel på Biri i den siste starten gjorde 7 Nozler, men utgangsposisjonen er ikke den beste ved denne anledningen. Uansett tidlig aktuell ved klaff på løpet, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 11 B: 3-10-1-4-7 C: 12-2-8-6-5

I finalen er det kaldblodshestene som skal i aksjon, og etter at undertegnede har mottatt strålende rapporter på 14 Tekno Odin etter litt pause kan vi ikke unngå å sette den flotte 3-åringen til Øystein Tjomsland fremst (dog veldig mange vinnerkandidater i dette løpet). Moe Odin-sønnen har levert strålende innsatser i hele år, og i den siste starten var 3-åringen råsterk ved triumfen på flotte 27.1 full vei. Løpesnor for hestene på hhv 20 og 40 meter, og det vet nok Øystein Tjomsland å utnytte ned startsiden.

I følge de rapportene undertegnede har fått luftet sørlendingen nestfavoritten litt forut for løpene på travparken forrige søndag, og de som bivånet det hele fikk se et par meget luftige prøvestarter av årgangens beste så langt. Hesten så etter sigende helt lysende ut, og etter litt pause forventes det at stortalentet har en 26-tid inne over aktuell distanse (og da skal de jammen gå litt de der fremme i front for å kunne holde unna til slutt).

Med kun to starter på baken pådrar 6 Erga Odin seg et relativt tungt favorittstempel med sine 74 % etter at 3-åringen imponerte voldsomt ved å vinne på flotte 29.1 full vei i den siste starten, men vi er ikke overbevist om at det er snakk om en klink vinner. Møter langt mer garvede konkurrenter, og vi tror at galoppfaren øker betraktelig ved denne anledningen (åpnet veldig rolig i begge sine to første løp, men det nytter ikke på lørdag). Skal dog etter sigende kunne gå en lav 28-tid, og det rekker selvsagt langt.

Undertegnede er rimelig sikker på at 2 Holterjerven har potensialet til å kunne utvikle seg til å kunne bli en av årgangens beste (dersom han holder seg skadefri), og i en feilfri utgave på lørdag ser vi ikke helt bort i fra at Jan R. Mjølnerød kan sette inn et sjokk (snakk om en foreløpig 13-prosenter dette). Fungerte ikke helt som best i aksjonen i den nest siste starten (og galoppen kom som brev på posten runden igjen), men i den siste starten var 3-åringen dønn strøken ved triumfen på 30.4 full vei. Avsluttet i 27-fart den siste runden ved den anledningen, og da gikk det enda fortere siste 400!

Kretsen rundt 5 Rognfaks er snakk om veldig dyktige hestefolk, og etter litt pause forventer vi å få se en ytterligere forbedret utgave av Voje Faks-sønnen. Vunnet sine to siste starter på 30-tallet full vei, og 3-åringen er nok moden for å kunne senke seg ned til tider under 29.0 (og vi snakker da trolig om en sannsynlig tethest). Det er et voldsomt driv i steget på 15 Dag Odinson, og selv fra 40 meter tillegg tilmåler vi den flotte Storetvedt-traveren solide vinnersjanser (så strålende ut ved triumfen på 28.5 full vei i den siste starten). Enormt forbedret var 11 Ridder Stormen i den siste starten (sølv på solide 27.5 over aktuell distanse), og selv om Kolnes-traveren fortsatt har til gode å vinne løp, tør vi ikke avskrive ham av den grunn.

Vår rangering: A: 14 B: 6-2-5-15-11 C: 1-9-12-13-10-8-4-3

V75-2, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi kan i grunnen ikke finne noen helstryk. Vi må dog gå tynt i noen løp, og da prøver vi å komme oss igjennom dette løpet på to hester. Vi tror tetkampen står mellom 1 Zita Oldeson og 2 Carte Blanche, og den av de to som sitter i føringen ut av den første svingen bør ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 50.000 kroner.

Førstnevnte var litt uheldig i den tredje siste starten (litt hindret i den siste svingen) mot Movie Q.C. & Co, mens hun i den påfølgende starten var litt indisponert (slet med brunst). Det var dog en lekker utgave av 5-årshoppa vi fikk se ved triumfen på flotte 14.7 full vei i den siste starten (så nærmest ukjørt ut ved den anledningen med draskylappene spart), og med tilsvarende innsats på lørdag tror vi på en ny topp vinnersjanse. Tidligere i karrieren har hun sprintet 14.7 med voltestart ved en seier, og vi ser ikke bort i fra at Buer-traveren viser frem en lav 13-tid på lørdag over aktuell distanse.

Sistnevnte vant hele fire av fem løp i fjor, men årets sesong har vært plundrete for 4-årshoppa til Bo Westergård. Leverte dog en strålende avslutning til fjerde på 16.6 full vei i den siste starten før pausen, og etter sigende skal Kendrick Hanover-datteren se helt lysende ut i trening forut for lørdagens dyst. Offensive Tom E. Solberg setter seg opp bak nestfavoritten ved denne anledningen, og det er trolig intet minus.

Vi dropper da altså favoritten 6 Becky (veldig god til seier på flotte 14.7 full vei i den siste starten), men vi synes ikke at 5-årshoppa ligner noen sprinter. Det blir trolig en plass langt ned i køen fra et spor litt vel langt ute, og da er i så fall Gunsliger Spur-datteren avhengig av 12-tempo den første runden for å kunne komme inn i matchen. Det samme synes vi gjelder for 7 Blaze Of Glory (holder uforandret fin form), mens den som kan få det optimale løpet er 10 Valuable (vel så effektiv med et løp i rygger i tøft tempo).

Vår rangering: A: 1 B: 2-10-6-7 C: 5-9-3-4-11-12-8

V75-4, 2140 meter voltestart
En rekke lovende kaldblodshester setter hverandre i stevne i den fjerde avdelingen (og vi satser på å komme igjennom på få hester), og vi er så dristige av vi dropper favoritten 5 Alm Taragon. Ubeseiret på fire forsøk, men vi mener at 5-åringen må vise seg frem i en kraftig forbedret utgave for å kunne gå helt til topps ved denne anledningen. Konkurrert i billige omgivelser, og en lav 28-tid full vei som trolig kreves for å kunne vinne dette løpet tror vi ikke at Romtveit-traveren er klar for å kunne gå.

I rivende utvikling er 7 Doktor Jaros, og som svært sannsynlig tethest tilmåler vi den høyreiste 4-åringen solide vinnersjanser. Toer på flotte 28.3 full vei i den siste starten etter en tøff tur utvendig, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt. Tapte for 4 Våler Odin i den siste starten, men stod da 20 meter bak denne fra start. Vi tror således på revansje ved denne anledningen, og sistnevnte tror vi ikke takler et trangt fjerdespor denne gangen (og da dropper vi den på våre spilleforslag).

Sterk som få er 10 Røvaren, og dersom 4-åringen har tak i de der fremme når det tutes for oppløp tror vi Høitomt-traveren blir tung å stå i mot til slutt på ny. Bunnsolid til seier på sterke 27.8 full vei i den nest siste starten før det ble en kontrollert triumf i forholdsvis enkle omgivelser i den siste starten, og vi synes at den tidligere svært så usikre Alm Viktor-sønnen bare ser finere og finere ut for hver gang. På vårt store system får vi også plass til 6 Låhne Lukas, men galoppskoene må legges igjen i stallen for at det skal kunne bli seier (dog klart god nok i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 7 B: 10-6-5-4-14 C: 3-9-11-12-15-8 D: 1-2-13

V75-5, 2140 meter autostart
Vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange også i dette varmblodsløpet i den femte avdelingen (og vi stryker da ingen på vårt store system), men hesten å fange fra spiss er 3 Writing Hall snakk om. Ingen nekter 4-årshoppa teten ved denne anledningen, og når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak Hammersborg-traveren var vi aldri i tvil om førstevalget. Solid innsats til fjerde på 15.6 full vei i den nest siste starten etter en steintøff åpning på løpet, mens hun aldri kom inn i matchen i den siste starten fra køen i et løp det var dårlig tempo på i front (glem det løpet).

Kommer fra en fersk V75-triumf på enkle 16.9 full vei gjør 2 High Cartier, og på ny skal 4-åringen være tidlig aktuell i en feilfri utgave (kan være litt usikker). Dog ikke snakk om noen stor stjerne dette, og vi synes at Westergård-traveren har blitt vel stor favoritt med sine 75 % Det rette smygløpet kan 9 I`M Ken få, og formen er stadig stigende på Anderssen-traveren (kontrollert seier på 15.5 over en sprint i den siste starten).

Innehar kapasitet til å legge dette feltet på rygg har både 4 Constantin W og 5 Photo Fantasy, men stabile er ingen av de. Førstnevnte har det med å miste aksjonen litt til slutt i løpene, men 4-åringen fullførte i fin stil ved triumfen på 16.5 full vei i den siste starten før litt pause. Sistnevnte har opptrådt veldig usikkert i hele år, men ved den overlegne V75-triumfen i den femte siste starten fikk vi se litt av hva som bor i 5-åringen. Samme kapasiteten som de antatt beste har ikke 1 Borderline, men utgangsposisjonen er unektelig interessant ved denne anledningen (med perfekte luker til slutt er det ikke helt utenkelig at det kan gå veien).

Vår rangering: A: 3 B: 2-9-4-5-1 C: 8-12-11-6-10

Spilleforslag
Til V75-løpene på Sørlandet har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 2358 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Vårt V4-forslag på 288 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.