Den første uken i november byr på masse flott trav- og galoppsport. Tirsdag kveld er det jackpot med en million ekstra i sjuerpotten i V75 på Bjerke. Onsdag er det stor jackpot i V86 på Solvalla/Åby med hele 9 469 176 SEK ekstra i potten for 8 rette. Lørdag er det V75 på Klosterkogen med 10 millioner ekstra til alenevinner. Søndag er det Breeders Crown-finaler med internasjonal V75 fra Eskilstuna og det er det stor V64-jackpot på Jägersro galopp med 377 749 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi skal gjennom alt dette, skal vi gjennom en innholdsrik mandag. Den innledes med V4-lunsj i Rättvik. Mandag kveld er det internasjonal V65 på Leangen og det er en flott V64-omgang på Mantorp.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Leangen, der spillestopp i V65 som vanlig er kl 18.55. Det har vært en rekke løpsdager på Leangen i høst med 10 løp på menyen. I kveld er det kun seks løp og det er derfor ikke V5-spill, men V4 som utgjør de fire siste V65-løpene. Spillestopp i V4 er kl 19.40. Det ser oversiktlig ut i kveldnens V65-omgang og jeg spiller uten banker og med dobbeltbanker i V65-2.

Duell mellom Amanda og Helene
Det kommer til å bli kamp om landschampionatet i monte helt til det siste i år. Med to måneder igjen av 2021, leder Amanda Robertsen med 21 seire, mens Helene Kolle står med 20 seire. To av kveldens V65-løp er monteløp og Amanda og Helene har vinnersjanser i begge. I V65-2 setter jeg Helene først med 8 Elite B.R. Hesten debuterer faktisk under sal i kveld, men dyktige Trine Hansen har nok preparert sin hest godt. 6 Rocket Man har vunnet begge sine to løp i monte og er det klare motbudet i V65-2.

I V65-5/V4-3/DD-1 er det flotte kaldblodshester som gjør opp i monte. Amanda Robertsen rir 6 Komnes Bork, mens Helene Kolle får sjansen bak 7 Røyns Kasper. Begge kan vinne, men favoritt i løpet er 5 Eikmann og Liv Pedersen. Også montespesialisten 10 Helle Spik tas med på V65 og V4-forslagene i dette løpet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Brækken med ny kanon
Noralf P. Brækken fortsetter å produsere klassehester og i treårige 8 Tustna Svarten har et kort for Derby neste år. Fantastisk god i seiersløpet sist mandag og landet på meget sterke 26.1/2140 meter. Feilfritt er det snakk om en vinner i V65-1, men galopprisikoen er fortsatt klart til stede og 7 Bekke Stjernen og 2 Faks Trym tas derfor med på gardering.

Solide favoritter fra Blekkan
Det er fare for at kveldens V65-omgang blir favorittpreget. Jomar Blekkan har store favoritter i stallhestene 7 Madam Royal i V65-3/V4-1 og 1 Maestro M.H. i V65-6/V4-4/DD-2. Førstnevnte har en billig oppgave foran seg og blir lei å stå imot uten galopp.

Når det gjelder 1 Maestro M.H. så var denne knallgod sist mandag og gikk i nærkamp med storfavoritten Adagio mot mål. Ble imidlertid høyretom og hadde nok vunnet ellers. Feilfritt er det solid sjanse i V65-6/DD-2 og 1 Maestro M.H. blir min DD-banker på Leangen i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Kjøsnes som lånekusk
Det klart mest åpne løpet i kveld er V65-4/V4-2 til tross for at kun seks hester stiller til start. Odd Arne Kjøsnes får sjansen bak 5 Take It Easy i kveld og er vallaken like bar som sist mandag, må det være bra vinnersjanse i et flott stayerløp.