Sportspills meny lørdag:
V75 Skive lørdag kveld: Nettavisens danskekupp
Oddstips 1: Varsellampene blinker i alle retninger
Oddstips 2: Husker du Luton?
Tippetips: United banker bunnlagene

Fortsatt god jul fra Sportspillredaksjonen i det vi retter blikket mot 4. juledag, og det er en spennende lørdag vi har i vente på Momarken travbane i Østfold. Det ligger hele 33 millioner kroner å venter på en eventuell alenevinner på Momarken, og det er en krevende meny spillerne har å bryne seg på. Vi synes det lukter store penger lang vei av denne omgangen, og det er langt mellom de sikre holdepunktene.

Oppdatert fredag kveld:Patrik Fernlund fortsetter å levere kanontips i Sverige for Nettavisen/Sportspill. Under fredagens V64-omgang på Bergsåker tapte riktignok hans banker 3 Esping etter grov startgalopp, men det største spilleforslaget på Nettavisen (innl.pris kr 1350) inneholdt en femmer og 23 firere og betalte tilbake 11 534 kroner. Han serverte blant annet tredjevalget 8 Greenstar som et soleklart objekt mot storfavoritten Paying Guest i V64-5.

Til dagens V4-løp på Kalmar bankerspilte han 3. valget 2 Diva Sound i V4-2 og hesten vant lett fra tet. De som fulgte hans største V4-forslag på Nettavisen (innl.pris kr 896) kunne kvittere ut kr 3 566 kroner. Og da vant favoritten i V4-4.Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Big Business på Momarken
Vi falt til slutt ned på 6 M.T. Big Business i V75-4 og 2 Neslands Loke i V75-5 som våre bankere for dagen, og det er absolutt toppform på dem begge. Det lukter tidlig tetkjennning på de to hestene, og da tror vi på en topp vinnersjanse. Tradisjonsrike løp som Kaare Krosbys og Thor Østbys Minneløp står på plakten 4. juledag, og da er det nok å glede seg til.

Forrige lørdag prikker Sportspill syv rette på seks andelslag på Eksperten til en utbetaling på rundt 25 000 kroner pr. stk, og vi satser på at vi kan lukte på store penger også på lørdag. Sportspill har som vanlig lagt ut en rekke andelslag på Eksperten til lørdagens V75-løp, og der ligger det andelslag ute i alle priskategorier. Alt i fra 50 kroner andelen og opp til 2000 kroner, for de som ønsker å satse litt ekstra, og alle de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Form slår klasse
Det er et godt gammelt ordtak, og når det ser ut til av formen har forsvunnet som dugg for solen på 7 Dacke Håleryd og 8 Anthony Boko som kommer ut i et varmblodsløp for den nest høyste klassen i V75-4, bankerspiller vi 6 M.T. Big Business i det løpet. Sistnevnte piler til tet, og vi tror han leder rundt om.

Det er toppform på Juul-traveren, noe som ikke kan sies om de øvrige deltagerne i dette løpet. Da tror vi favoritten skal ha gode muligheter til å kunne bokføre årets femte triumf, og vi satser på at kusk Eirik Høitomt setter inn våre første banker for dagen. Han bokførte en enkel sier i billig lag sist, men hesten så fin ut.

Han gikk et sterkt løp til fjerde på 14.4 full vei bak Broadway Legs&Co i den nest siste starten, og da er det selvsagt klart enklere i mot på lørdag. Nevnte 7 Dacke Håleryd og 8 Anthony Boko holder dunkel form, mens 4 C.C. Ceventy Five har slitt på dagens arena før. Litt på gang er 2 Amir B., men det er tøft i mot nå.

Vår rangering V75-4: A: 6 B: 7-8-4-2 C: 5-11-12-10 D: 1-9

Formbomben innfrir?
Thor Østbys Minneløp for kaldblodseliten har vi å se frem til i V75-5, og vi bankerspiller 2 Neslands Loke. Han har formen helt på topp, og han vant lett ved triumfen på 23.7 over aktuell distanse sist. Sporet er ikke det beste, men vi tror han takler det greit. Han sitter trolig tidlig i tet, og da tror vi løpet er kjørt.

Vi kan ikke tenke oss at Eirik Høitomt bak 1 Moe Brage tar i mot favoritten, når han kommer fykdende ut av den første svingen, og vel i tet, blir ikke Neslands Loke lett å slå. Moe Brage kommer tilbake etter langt skadeavbrekk, og han trenger normalt løp i kroppen før storformen innfinner seg.

Da tror vi Høitomt er fornøyd med rygg leder første gangen ut, og vi satser på at storfavoritten leder rundt om. På vei mot full form med et par løp i kroppen etter litt pause er 3 Vestpol Faxen, og han bør vurderes tidlig av de som garderer løpet. Han gikk veldig mange fine sprintløp i sommer, og han er nesten ikke spilt.

Vår rangering V75-5: A: 2 B: 1-3 C: 7-10-5-9-8-4 D: 6

V75-1, 2140 meter voltestart
Tradisjonsrike Kaare Krosbys Minneløp for 3-årige kaldblodshester innleder denne V75-rebusen, og vi synes løpet inneholder veldig mange vinnerkandidater. Vi tyr således til bred gardering, men fremst setter vi 1 Philip Lyn. Han gjør en spennende start i regi Åsbjørn Tengsareid, og treningsrapportene er gode.

3-åringen er herdet mot de beste i årgangen (femte på 29.0 full vei bak gode Tangen Didrik&Co sist), og det kan være så enkelt som at Philip Lyn er snakk om en vinner. En strålende sesong med over 350 000 kroner innkjørt har 12 Junifaks hatt, og på tross av at han står 40 meter tillegg er han stekhet.

Han har mye fart i beina, og han kan score på at han virker dønn travsikker. Det er opp en klasse for 2 Lesja Kongen (vant på enkle 31.7 full vei sist), men 3-åringen til Tjomsland virker til å være i rivende utvkling. Således skummel å avskrive, men vi har ikke strålto på at han legger på til sin andre strake.

Kapabel er 13 Bleke Huldra (imponert i to strake seiersløp i Sverige), og vi tror hun kjemper om seieren feilfritt. Det er heller intet å utsette på kapasiteten til 9 Stensvik Martin, men han er usikker. Av de bedre skal 10 Eigelands Jokeren være, mens trioen 5 Eikmann, 7 H.M. Streif og 15 Ekeld også krysses.

Vår rangering V75-1: A: 1 B: 12-2-13-9-10-7-15-5 C: 4-3-11-14-8-6

V75-2, 2140 meter autostart
I et varmblodsløp hvor de stallansatte skal i aksjon i V75-2 synes vi 5 Concorde W. ligner en bankerkandidat, og vi lar Holm-traveren stå ugardert på våre to minste spilleforslag. 4-åringen gikk et strålende løp til sølv på 16.4 full vei på Biri på fredag, og han er trolig litt forbedret med det løpet i kroppen etter litt pause.

Concorde W. gikk en svett siste 700 via drøye spor til slutt fra køplass underveis i den siste starten, og på lørdag kan det ligge an til tidlig tetkjennning. Da skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, men vi synes 9 Selmas Classic står så fint inne i dette løpet, at vi betaler av for sistnevnte på vårt største spilleforslag.

Det ble galopp for Selmas Classic sist (fullførte dog godt til slutt uten å få premie etter den utskeielsen), men han gikk veldig fine løp i tøff konkurranse forut for den starten. Han vant lett ved triumfen på 17.7 over 2600 meter tredje sist, og nest sist avsluttet han flott til tredje på 17.8 full vei bak gode Golden Feline&Co.

Da er det litt enklere i mot på lørdag, og i fra et perfekt spor for hans del, tror vi på en topp vinnersjanse. Mye motflyt har 6 C.C. Boy hatt nå på slutten (galopperte i stengt posisjon sist), og han kan være noe for de som fisker på dypt vann (nesten ikke spilt). Vi fikk dog ikke råd til ham, men han bør vurderes tidlig.

Vår rangering V75-2: A: 5 B: 9-6-3-2-1-10-12 C: 8-4-7-11

V75-3, 1640 meter autostart
Et sprintløp for Hoppeeliten for varmblodshestene støter vi på i V75-3, og hvis vi kjører dette løpet fem ganger, får vi trolig fem forskjellige vinnere. Da må vi gardere bredt, men fremst setter vi 12 Fleetfoot Hanover. Hun ga seg i fra tet i et V75-løp på lørdag, men nå blir det ryggløp på en distanse som passer bedre.

Hun imponerte voldsomt i fire strake seiersløp forut for den siste starten, og i et løp det lukter tøft tempo på lang vei, kan hun speede ned samtlige til slutt. Således alt for lite spilt med kun 7% av innsatsene på seg, og vi tror på en topp vinnersjanse. En fin oppgave foran seg har 4 Bold And Fresh, og hun er favoritt.

Bold And Fresh fullførte fint til femte på 14.4 full vei bak Mr. X.F. Royal&Co på lørdag, og da er det litt enklere i mot nå. Frode Hamre mener 5 Xquisite Chocolate er på vei opp i form, og da må den fartsfyllte 4-årshoppa krysses tidlig. Kai Johansen bak 1 Jalapeno Broline kjører for tet, men det kan koste "skjorta".

Sistnevnte har gått sterke løp i hele vinter, og sist lørdag kom hun fint tilbake etter galopp 700 igjen til fjerde på 16.3 full vei. Således intet å utsette på formen, men vi mistenker at åpningen kan bli i tøffeste laget. Habile sprintere er 2 Single Sock, 3 Paricia Hastrup og 6 Olympic Image på sitt beste, og alle krysses.

Vår rangering V75-3: A: 12 B: 4-5-1-3-2-6 C: 9-11 D: 10-8

V75-6, 2140 meter voltestart
Grunncupens finale for kaldblodshestene venter oss i V75-6, og når den nylige V75-vinneren 2 Røyns Kasper er nede som et trettendevalg i spillet, sier det sitt om vanskelighetsgraden på løpet. Bred gardering er dermed å anbefale, men fremst setter vi tetløpende 3 Brødsjø Odin (han får overta tidlig fra 5 Rai).

4-åringen til Jan A. Haugland kommer tilbake etter en mindre pause, men hesten pleier å være vel forbredt når han sendes til start. Han har vunnet tre av de fire siste startene han har gått, og han forsvarer seg godt i fra tet. Han støter dog på mange tøffe konkurrenter, og fra 40 meter tillegg jakter en skarpskodd duo.

Fire strake triumfer står 12 Anneros Karl bokført med, og han er snakk om en opplagt vinnerkandidat på ny. Han har vunnet lett hver gang, og full distanse på lørdag er intet minus (alle de siste triumfene har kommer på sprint). En seiersvant krabat er også 13 Moe Hrym snakk om, og han må også regnes tidlig.

I outsidergruppen finner vi hester som 1 Art Haaken (står fint til, og formen er på topp), 6 Valle Jerven (satt litt fast sist, og han har fordel av ryggløp), 8 Nordby Ask (litt variabel, men god nok på sitt beste), 10 Sjeikens Gull (seiersmaskin som alltid er aktuell) og 11 Lykkje Svarten (svak sist, men kan bedre), og alle krysses.

Vår rangering V75-6: A: 3 B: 12-13-6-8-10-1-11 C: 2-7-4-5-15-9

V75-7, 2640 meter voltestart
I et stayerløp for varmblodshester i V75-finalen står 15 J.T.`s Crown på lengste tillegg, men vi tror den spurtsterke 5-åringen er fremst på streken, når pengene skal fordeles til slutt. Hesten har utviklet seg veldig fint i regi Glenn H. Persson på den andre siden av kjølen i år, og han jakter årets femte triumf denne gangen.

På tross av at 5-åringen står på langt tillegg, står han billig inne i dette løpet (20 meter bedre inne i løpet kontra 11 King Of Friday og 12 Vasadu sist de møttes), og vi tror han runder samtlige til slutt. Ny kusk Per O. Midtfjeld kjenner dagens arena som sin egen bukselomme, og Østfoldingen vet nok å time angrepet riktig.

Sist han gjestet Norge travet han ikke som best (tredje i et langløp på Bjerke), men han slet med en hovbyll den dagen. Han er fit for fight nå (gikk et sterkt løp til sjette på 13.3 full vei bak Maharajah&Co sist), og vi bankerspiller på lillebongen. Løpet er dog "kun" 2640 meter, og da er vi ikke helt trygge.

Dersom løpet hadde vært en halv runde til, hadde vi ikke spekulert i mot, men det må klaffe litt på veien fra 60 meter tillegg, for å kunne hente inn et par gode strekhester. Da garderer vi med duoen 1 Sebastian Mølgård og 6 Rafolo på våre to største spilleforslag, og vi tror den av de to som stikker til tet, er tøffest i mot.

Vår rangering V75-7: A: 15 B: 1-6 C: 12-2-10-11-8-13-14-7-3-4-5