Store penger på gang?

Foto: Hesteguiden.com

Vi har i hvert fall ingen tro på at det blir noen lav utbetaling i en vrien V75-rebus denne lørdagen, og i jakten på syv rette satser vi på et andrevalg som banker.

Dagens øvrige tipsmeny:
Biri: Vi spiller bankerfritt
Jarlsberg: Tar årets tiende seier
Øvrevoll: Home Straight er en vinner
Odds: Moa scorer igjen

Klikk her for å se våre V75-forslag.

V75-koden er slett ikke enkel å knekke, og når Forus travbane i Stavanger serverer en rebus som setter spillerne på noen alvorlige prøver værer vi store penger. Vi mener å ha funnet en meget spennende banker, som kan gi våre lesere en flying start. Vi tror nemlig at 2 Pricetoyou G.T. i innledningen leder sitt løp rundt om, og da snakker vi om et andrevalg i spillet.

Angus Hall-datteren gikk strålende løp i hele sommer fra vanskelige utgangsposisjoner, og etter litt pause i den siste starten fikk 5-årshoppa en grei gjennomkjøring etter startgalopp. Kusken kjørte rolig opp innvendig ved den anledningen etter fadesen fra start, og til slutt ble ikke den flotte hoppa plaget nevneverdig (så riktig fin ut).

Kretsen rundt hesten melder om at vår banker for dagen er veldig fin på voltestart, og vi er rimelig sikre på at Tengsareid sikter inn føringen på et relativt tidlig tidspunkt (ingen av de andre på strek som kan dra dette feltet). Vi forventer at Tengsareid-traveren kan prestere en lav 16-tid fra strek, og da tror vi hun kan vise seg å bli svært vond å fange. Favoritten 14 Noomi Garbo har vært ute i langt tøffere selskap enn vårt drag i løpet, men fra andre rekke på 20 meter tillegg tror vi mye skal klaffe underveis for å kunne rekke helt frem.

Lever Håkons eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

To hester gjør opp
Vi blir i hvert fall veldig overasket dersom ikke vinneren er å finne på duoen 5 Maid For Tag og 8 Navy Seal US. i finalen, og holder en liten knapp på førstnevnte. Etter en heller dårlig sommer er den langlagte Tagliabue-datteren nå endelig på vei mot full form igjen, og som forventet tethest tilmåler vi Mikkelborg-traveren solide vinnersjanser. 9-årshoppa stod på flott til sølv på 13.2 bak Classic Grand Cru i den siste starten, og på lørdag er det optimal balanse (skoløs rundt om) som gjelder for 32-prosenteren i spillet.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Sistnevnte har vært enormt god i hele år, men Varenne-sønnen skuffet kapitalt i den siste starten. Trener Bo Westergaard mener dog at han kan ha kvalt 6-åringen under oppkjøringen bak startbilens vinger (ble for hissig), og i et løp uten de helt store kanonene er favoritten hesten å stå i mot til slutt ved normal standard (vant på 11.4 sist han gjestet dagens arena).

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Forus kan du få kjøpt her!

Dagens mest overspilte?
Ja, når 6 Moe Svarten er markert på voldsomme 82 % i den femte avdelingen setter vi nesten lunsjen i halsen, og sikrer oss med et par garderinger. Dette er snakk om en 3-åring med evner langt utenom det vanlige (og feilfritt er det trolig ikke snakk om saken), men foreløpig henger ikke hodet helt med i svingene.

Åsajerven-sønnen er svært vanskelig å få av gårde i rett gangart fra start (må ha leiehjelp, og det sier sitt), og med innerspor på 20 meter tillegg på en kjapp sprint kan vi bare ikke banke (nå meldes det dog om strålende treningsarbeider med nytt utstyr, men vi lar oss ikke overbevise av den grunn).

Riktignok har aldri Håkonsen-traveren tapt løp på Forus, og han kar kommet seg av gårde feilfritt. Da har han dog stått alene på lange tillegg (eller ensom på strek), men nå er det snakk om en helt annen skål.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en V75-banker som senker 80% av spillerne. Klikk her for mer info.

Lekkert til på strek står 4 Osingen, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen etter pause skal Moe Odin-sønnen være snakk om en het vinnerkandidat (skal etter sigende kunne rundt 28.0, og det bør rekke langt). 4-åringen viste veldig fine takter på forsommeren, og når Gunnar Austevoll setter seg opp bak Damm-traveren er han i de beste hender.

Veldig mye fart i beina har 8 Odins Tira, og selv om Tengsareid-traveren skuffet en smule ved å ikke kunne gå i nærkamp med en opplagt Vinnivinn i den siste starten skal hun være tidlig aktuell i dette løpet. Nå er det tilbake på den optimale distansen sprint, og hele opplegget rundt 5-årshoppa ligner en spesialmatchning inn mot lørdagens oppgave (perfekt inne på pengene, og løp i kroppen etter en mindre pause skal ha gjort godt).

Utfordrer storfavoritten?
Vi støter på en vel så tung favoritt som Moe Svarten i den sjette avdelingen i form av 6 Løjtens Q.C., og i en feilfri utgave skal det naturligvis være snakk om en brennhet vinnerkandidat. Den flotte Enjoy Lavec-sønnen har vunnet hele syv løp i år, og ved sin siste triumf vant 4-åringen sprettlett på 15.7 full vei.

Vi mener dog at Westergaard-traveren står overfor sin klart tøffeste oppgave så langt i karrieren (står litt tøft inne på pengene i dette løpet), og en kjapp sprint mener vi ikke er storfavorittens beste distanse.

Veldig spennende med sine skarve 8 % mener vi 5 Dressedforsuccess er, og vi mistenker at det nå kan være dags for at vanligvis veldig forsiktige Hans P. Tholfsen kan fyre av 3-årshoppa fra start (undertegnede sitter med en feeling på at det blir helstengt hodelag og full bøtt denne gangen, for den flotte hoppa skal vel snart gå i vintertrening...?).

Yankee Glide-datteren har imponert ved flere anledninger i tøffe lag i hele år, og nå på slutten har Tholfsen-traveren stått for fullt godkjente innsatser i fra vanskelige utgangsposisjoner. Vi mener bestemt at vårt dype drag i løpet kan være kapabel til å sprinte ned mot 13.0 på lørdag, og dersom storfavoritten skulle får en tung tur utvendig kan det være duket for en smell.

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Forus kan du få kjøpt her!

Våre utganger på det store systemet i relativt åpne løp
Vi ble ikke fryktelig imponert av favoritten 12 Bjørkeodin ved sin siste V75-triumf, og vi mener således det kan være snakk om en favoritt i fare i den andre avdelingen. Etter å ha fått dirigere etter behag der fremme i front ved den anledningen syntes vi Moe Odin-sønnen burde vunnet langt enklere enn han gjorde, og mot klart tøffere konkurrenter enn hva som var tilfelle sist syner vi Gudmestad-traveren på lørdag.

Matchet for oppgaven (står nydelig inne på pengene) har 10 Welita blitt, og da snakker vi om en kraftig underspilt 17-prosenter (og da blir hun vår utgang på det store systemet)! Pål Even-datteren gikk veldig fine løp før pausen, og på dagens arena har 6-årshoppa gått kanonløp hver gang! Sist Fidjestøl-traveren var ute over dagens distanse på Forus vant hun sprettlett på sterke 27.4, og vi tror på en topp vinnersjanse.

Den klart beste hesten i V75-3 er 7 I`ll Be Gone snakk om, og dersom de to tøffe løpene i forbindelse med Derby ikke sitter alt for mye i kroppen bør Super News-sønnen ta seg av et løp som dette. 4-åringen ble vippet ut i fjerdespor nedover den siste langsiden i bataljen på Bjerke sist, og da ble det naturligvis veldig vanskelig å kunne gjøre seg gjeldende helt der fremme til slutt.

Fjerdesporet i volten på 20 meter tillegg bekymrer oss ikke nevneverdig (taklet det greit før, og nå har det kommet til en strykning som gjør sitt til at det blir enda bedre plass), men faren er at Kløven-traveren kan ha fått en negativ reaksjon etter Derby (spisset til en voldsom formtopp frem mot årets viktigste oppgjør, og har trolig fått det litt rolig etter det).

Veldig interessant til på strek står 1 Florican Royal, og når trener Øystein Tjomsland mener at 4-åringen kan ned mot 16.0 full vei krysser vi tidlig. King Conch-sønnen stod på helt greit til tredje på 18.6 over stayerdistansen i den siste starten i et løp det gikk veldig fort til slutt, og dersom teten erobres (litt usikker på om han klarer det) skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

Et veldig fint comeback leverte 13 South Sandy ved sin triumf på flotte 15.3 over en sprint, og med løp i kroppen etter veldig lang pause på en distanse vi bare anser for å være en fordel syntes vi Tamin Sandy-sønnen er fryktelig lite spilt med sine skarve 6 %!

Et herlig 4-årsløp venter oss i den fjerde avdelingen, og klart meste spennende mener vi 7 Føynland Kongen er med sine snaue 10 %! Lome Kongen-sønnen er kraftig forbedret i regi Geir Flåten, og selv om det ikke ble premie i Derbyet i den sist starten mener vi han skal være høyaktuell i dette løpet.

Vi registrerte 26.2 første to tusen i den siste starten, og da ble det naturlig nok litt stive bein til slutt etter et tøft løp utvendig (og han var i hissigste laget). Vi mener bestemt at Flåten-traveren kan en lav 27-tid, og vi ser ikke bort i fra at teten kan være innen rekkevidde på et relativ tidlig tidspunkt.

En lav 27-tid går trolig også 3 Tangen Eld (ikke helt som best nå på slutten, men tilbake på topp skal Tjomsland-traveren være med i striden helt der fremme), og da tror vi hestene fra 40 og 60 meter tillegg skal få litt å slite med.

Skuffet voldsomt i Derby-kval gjorde 10 Stiv Kuling, men dersom vi ser bort i fra den innsatsen har Gravdal-traveren gått strålende løp i hele år. Moe Odin-sønnen har nå fått ladet batteriene litt, og normalt skal 11 Lykkje Odin (vi mener flere av konkurrentene må prestere klart under pari for at Kihle-traveren skal rekke frem) få det tøft med å hente 20 meter på Gravdal-traveren.

En kløne på voltestart er 4 Stilfaksen, og da mener vi Järvsöfaks-sønnen ikke skal være favoritt i løpet (og han blir kun en C-hest for oss på systemet). 4-åringen var ikke som best i den siste starten etter to tøffe løp i forbindelse med Derbyet, og når hestene fra 40 meter tillegg trolig er rett i ryggen på Wassberg-traveren (eller forbi) ned startsiden tror vi ikke dette er snakk om noen vinner.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 90, 360, 720 og 2070 (abc-system over fire bonger) kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!