Store penger på gang?

Foto: Hesteguiden.com

Det kan skje litt av hvert på Forus i kveld med en del uoversiktlige løp, men vi synes våre to bankere for dagen har fine oppgaver foran seg! Sjekk våre V5-tips.

Etter at lunsjtravet i Boden i Sverige og på Momarken her hjemme er over overtar Forus med dobbel V5 og Hagmyren med V65-spill på den andre siden av grensen til kvelden, og vi har tips til begge baner.

Oddstips:Styrket BATE vinner

I A-spillet på Forus klinker vi til med banker i et monteløp, og da snakker vi om 9 Kings Centaurus i den andre avdelingen. Hesten har vært blant de beste i denne grenen i Norge i lang tid, og i kveld møter han meget overkommelig selskap.

Goetmals Wood-sønnen har i de siste startene vært ute mot hester som Prince De Montfort/Limerick&Co, og det er grunnen til at han bare har fått noen mindre premier. Rytter Kari Anne Knutsen har 40m tillegg med sin øyensten denne gangen, men vi har stor tro på at hun løser denne oppgaven.

Det er i hvertfall lenge siden Kings Centaurus har møtt så svak motstand som denne gangen, og Kari Anne må bare sende den råsterke åtteåringen fremover så fort som mulig. Vi tror hesten vinner dette løpet, og vi setter dermed et friskt bankerspill på andrevalget i løpet!

Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 8-7-4-5 C: 12-10-11-2 D: 1-6-3

Innleveringsfrister tirsdag kveld
Forus
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Hagmyren
V65 kl. 19.08
DD kl. 20.36

I lunsjen på Klosterskogen i går ble det 4174 kroner innspilt (V5 samt DD), og på Leangen på kvelden satte vi DD på en rekke til flotte 7 ganger pengene!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Klaret best på kapasitet!
I B-spillet venter vi helt til slutt med bankeren, og hesten vi setter vår lit til der er 7 Above Gold. Hesten var ute mot Rocky Winner–Dacke Håleryd i Sølvhesten i den siste starten, og han var ikke mye slått til tredje den gangen. I kveld er han ute i mer normale omgivelser, og selv om han møter bra hester som 3 El Gigant og 6 Mr Vegas, mener vi at Rune Wiig sitter bak den klart den beste hesten.

Startsiden er ganske avgjørende, og 3 El Gigant kan neppe kjøre om tet slik som han har åpnet den siste tiden. 6 Mr. Vegas er bra ut, og det samme er Above Gold. Når vi vet at Tollefsen bak Mr. Vegas mener at han hans hest er klart best med ryggløp i det lengste, kan det være slik at Rune Wiig får kjørt seg tidlig til tet. Fra spiss tror vi ikke From Above–sønnen taper dette løpet, men han kan også vinne fra utvendig posisjon underveis.

Vår rangering V5B-5: A: 7 B: 3-6 C: 5-4-1-8-11-9 D: 10-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-1
1 Welita var meget tapper til sølv fra dødens mot Stjerne Faks i den siste starten, og det virker til at Pål Even–datteren er på vei mot en ny formtopp. Spinner normalt til tet, og fra den posisjonen skal det være snakk om en topp vinnersjanse.

7 Tomdin Ø.K er den beste hesten på kapasitet, men han fungerer ikke som best om dagen. På Jarlsberg i den nest siste starten tok han ikke et travsteget, og i den siste starten i Bergen vant han uten å være på topp. Det er galoppfare på Moe Odin–sønnen. og i kveld mener vi han er verdt å gardere (Øksnevad har signalisert et litt defensivt løpsopplegg).

6 Ovedølen ble strøket grunnet transporthinder til en tiltenkt start på Bjerke i helgen, og da er nok formen uforandret fin. Det blir fort at han må gjøre litt grovjobb selv underveis, men det tåler han. 5 Lykkje Kristin var ute i NM for hopper i den siste starten, men hun kom aldri inn i det løpet. Vi ser bort i fra den innsatsen, og vi tror hun kan vinne i kveld hvis det klaffer med løpsopplegget.

Vår rangering V5A-1: A: 1 B: 7-6-5 C: 4-2-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5A-3
5 Sunny Jones setter vi faktisk først, og det er nok lenge siden trener og kusk Kjell Sele har stått først på en tipslinje. Nå skal det dog sies at Dignity-sønnen kan en hel del, og bare kusken løser startfasen greit (hesten kan være litt klønete på volte), tror vi på en topp vinnersjanse.

9 Arctic Liam har innledet karrieren bra, men dette er ikke snakk om noen stor stjerne. I den siste starten i Bergen sprang han i rykk og napp, men klarte til slutt å få sølv mot dårlig motstand. Hesten står da også veldig billig inne i dette løpet, og han kan vinne. 6 Lamborghini Face blir en fin traver på sikt, men han er stor (over 170cm på manken). Trenger da normalt litt tid på seg, men vi tror han kan rundt 18.0 på distansen (og da skal han regnes tidlig).

4 Intercontinent L er en toppstammet hoppe som ikke har innfridd så langt, og i debuten galopperte hun midt i den første svingen. Hun gikk dog ok etter galoppen, og det er litt spennende når Rune Wiig setter seg opp i sulkyen denne gangen. 1 How To Handle gikk godkjent i den siste starten, men står nå 20m dårligere til kontra vår favoritt i løpet. Er nok dog forbedret med løp i kroppen etter litt pause, og da må hun må regnes på gardering.

Vår rangering V5A-3: A: 5 B: 9-6-4-1 C: 7-2-3-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5A-4/V5B-1
6 Vassbø Fakse står med tre strake triumfer, og hvem hadde trodd det når vi så denne traveren tidlig i år (ihvertfall ikke undertegnede). Tengsareid og eieren gjort en strålende jobb med denne hesten, og normalt har han en fin vinnersjanse på ny. Han møter dog mye tøffere selskap denne gangen, og han må ha en topp dag skal det bli en ny seier. Vi synes han blir litt for stor favoritt i kveld, og da garderer vi. 9 Alm Tarita holder usikker form, men springer rundt favoritten i åttetall om hun har en topp dag. På fart er det ingen i dette feltet som matcher Erga-traveren, og da krysser vi tidlig.

1 Kolbergs Lillefot er i fin utvikling, og det er ikke helt utenkelig at kusk Rune Wiig ønsker å prøve hesten i tet ved denne anledningen. Hesten står fint til på strek, og dersom han går en lav 31-tid på distansen skal tilleggshestene få en tøff jobb. 4 Miras Frigg var imponerende god når han vant i Bergen på 28.9/1600m, og formen er virkelig på topp der i gården. Viggo-sønnen har ingen prblemer med at distansen er litt lengre denne gangen, og vi synes det er snakk om en opplagt gardering.

Vår rangering V5A-4/V5B-1A: 6-9 B: 1-4 C: 3-11-12-5-13-8 D: 7-10-2

V5A-5/V5B-2
5 Northern Casino er mye bedre enn raden, og vi får håpe at det endelig klaffer litt denne gangen (det har vært mye utur både for hest å kusk den siste tiden). I den siste starten galopperte han bort noe som lignet en seier, og nå har Credit Winner- sønnen endelig trukket et fint spor. Vi tror kusk Pål Buer klinker til på startsiden med teten for øyet denne gangen, og kommer han seg foran skal det være snakk om en topp vinnersjanse.

11 Orient Kronos galopperte seg bort i et V75-løp i den siste starten, men da fikk han ikke noe god plass fra start. Bakspor denne gangen trekker litt ned, og hvis det skal bli seier denne gangen må han ha en topp dag (han må trolig gjøre mye grovarbeid selv i kveld). 6 Amante Carissima har gjort så og si alt riktig i regi Gerir Mikkelsen, og hun har blitt herdet i tøffe omgivelser i de siste startene. Det er dog litt usikkert hvor hun havner fra dette sporet, men hun går alltid til mål.

9 Tres Bien er i sitt livsform, og i den siste startens galopperte han fra seg en mulig seier når åpningen kom midt på oppløpet. Da skal vi også huske på at han fikk trykk i omganger før Svein O. Wassberg valgte å slippe teten til Lovers Lane, og han kan vinne med klaff i kveld. 4 Seaman har vært en snakkhest siden han var unghest, men han har hatt noen alvorlige skader. Han kommer således neppe tilbake på det nivået kretsen rundt hesten hadde forhåpninger om, og normalt trenger han løp i kroppen etter pause før vinnerformen er inntakt.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 5 B: 11-6-9 C: 4-12-3-10 D: 2-8-7-1

V5B-3
5 Belmont Boko kommer til å klatre i grunnlagene om han holder nervene under kontroll, men foreløpig sløser han litt for mye med kreftene underveis (hissig). Dersom han løser ut i trav i fra start spinner han til tet, og da leder han i så fall lenge (det er også en risiko for startgalopp). 3 Pacific Line vant etter behag i den siste starten når han gikk feilfritt, og da ble han bukket til tet. Det er overhengende fare for galopp, men den skjøre Great Challenger-sønnen har fin kapasitet (feilfritt ender han i toppen).

4 Kings Photo var forbedret i den siste starten etter at han var blitt vallak, og han skal normalt være forbedret med løp i kroppen (må regnes som en vinnerkandidat). 8 Eline Sensation har mest gått på det jevne, men hun har nå fått tre løp i kroppen ganske tett (og formen er nok med det stigende). Utvikler seg stadig, og hun kan vinne hvis det klaffer med posisjonene underveis. 1 Thai Cardinal holder usikker form, men skulle han komme seg til tet kan dyktige Siw Helen Bø sette inn en liten skrell.

Vår rangering V5B-3: A: 5 B: 3-4 C: 8-1-6 D: 7-2

V5B-4
7 Førlands Faksa synes vi kanskje er det mest spennende spillet i denne omgangen, og vi setter 20-prosenteren i spillet først. I den siste starten var hun ute mot Børke Luna&Co i et tøft V75 løp, og der klarte kusk Per E. Tjordal å kjøre seg fast litt for lenge. Det var fin spenst i mål på Järvsöfaks–datteren i det løpet, og da ble hun fjerde på 27.9 full vei. Hun møter helt riktig motstand denne gangen, og bare Tjordal klarer å kjøre feilfritt, tror vi det er snakk om en vinner.

6 Ull Vilde sprang ut av skinnet sitt i den siste starten (vant på 27.6 full vei), men gjentar hun den prestasjonen to ganger på rad? Hun er veldig spesiell denne Alm Viktor–datteren (dog enorme fartsressurser), og det er ikke hver gang hun ønsker å springe. Hun blir nok prøvd i tet denne gangen, og da er det ikke sikkert at stridsmoralen er like god den siste biten (skal helst gå i rygger).

8 Vestpol Caspar var bra på Sørlandet i den siste starten (vant på 26.3 over en sprint), men sporet trekker litt ned. Det er dog bare ni hester i feltet, og da blir det ikke de helt store posisjonsproblemene underveis (kjemper i toppen med litt tempo på løpet). 5 Bidden kommer ut etter en liten pause, men han skal etter rapportene se grei ut i trening (klaffer det litt er han ikke noe dårligere enn de andre). Åpent dette løpet hvis Tjordal kjører i galopp, og Ull Vilde ikke vil kjempe.

Vår rangering V5B-4: A: 7 B: 6-8-5 C: 2-3-9-1-4