*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Storfavoritten faller tungt?

Foto: hesteguiden.com

Vi satte et bankerspill på Superatrix med hell i den siste starten, men på Momarken i kveld tror vi fort at det kan gå galt for storfavoritten. Sjekk våre V5-tips her.

17.01.12 13:10

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er Momarken i Østfold som er arena for kveldens travløp, og når dagens arrangører er alene om å kjøre løp i Norge denne tirsdagskvelden, har vi følgelig to rebuser å spille til.

Vi tror at dagens største favoritt i A-spillet (3 Gurifax i V5-1) kan få litt mer kamp en spillerne setter pris på, mens vi tror at storfavoritten 6 Superatrix i V5B-4 kan leve farlig, på en kjapp sprint fra et spor litt langt ute bak startbilens vinger denne gangen.

V5A-1, 1640 meter autostart
Vi finner dagens største favoritt i A-spillet allerede inn innledningen på denne rebusen i dette sprintløpet for kaldblodshester, og da snakker vi om 3 Gurifax.

5-åringen så litt tung ut i kroppen ved andreplassen på 32.0 full vei i den siste starten etter lang pause (og han hadde vel også tapt for Fjeld Blesen dersom ikke den hadde galoppert 100 meter før mål), men løp i kroppen har normalt gjort godt. Guriby-traveren har mye fart i beina, og som best sprintet Åkre Lurifax-sønnen 28.2 med voltestart ved fjerdeplassen i den tredje siste starten.

Storfavoritten løste fint fra start i den siste starten uten å være eksplosiv, og fra et tilsvarende spor i den fjerde siste starten gikk han ingen ting fra start (havnet langt ned i køen innledningsvis den gangen).

Det gjør oss litt betenkte, og når 7 Mysil kommer dundrende utenfra (ingen følger denne første 200 i en feilfri utgave), ser vi ikke helt bort i fra at Gunnar Austevoll og 4 Turbin er den ekvipasjen som sitter i føringen ut av den første svingen (får overta den som er først frem).

Sistnevnte leverte strålende innsatser hele veien før litt hvile (tapper til sølv på 31.1 full vei i den siste starten etter en tøff 26-åpning på løpet), og en kjapp sprint tror vi ikke er noen ulempe for den fartsfyllte Elding-sønnen. Vi tror således at 5-åringen kan sette den store favoritten til veggs, og da krysser vi av for Vik-traveren på våre to største spilleforslag.

Vår rangering: A: 3 B: 4-1-2-6 C: 5-7-9-11-10-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi har vondt for å skille hestene i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og vi tyr da følgelig til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag.

Best på kapasitet er nok 7 Windsong, men 6-åringen er som kjent veldig usikker. Det ble en enkel seier på 18.9 full vei i Assev-traveren siste feilfrie løp i den tredje siste starten, og muligens kan ny kusk Tom E. Solberg klare å kjøre i rett gangart denne gangen (dog snakk om en tynn favoritt med den historikken hesten har).

Stø på beina er heller ikke 3 Apache Boy (galoppert i fire av de fem siste startene), men i en feilfri utgave skal 5-åringen duge i et løp som dette. Dagens kusk Eirik Høitomt kjørte feilfritt i den nest siste starten, og da ble den femtepremie på 17.4 over en sprint bak gode Hanna Banker & Co.

Etter sigende mistet 9 Mockingbird en sko i den siste starten, og det var da grunnen til at 5-åringen mistet litt aksjonen til slutt (tredje på 19.3 over en sprint). Vi tror dagens distanse skal passe Midtfjeld-traveren langt bedre enn sprint, og mot ikke alt for skarp motstand, tror vi da at 12-prosenteren i spillet er seiersaktuell denne gangen.

Spennende etter veldig lang pause i ny regi er 8 Cheerio Chip, og treningsrapportene på 6-åringen er fine. Tapte kun for gode Wixi Laylock i den tredje siste starten (sølv på 17.4 full vei), og da snakker vi om en litt annen klasse enn det dagens konkurrenter holder (og da bør Holm-traveren vurderes tidlig direkte).

Vi satte et bankerspill med hell på 4 A.T.M. Champion i den siste starten ved triumfen på enkle 19.2 over en sprint, men 6-åringen imponerte vel ingen den dagen. Stive bein til slutt etter å ha fått dirigere etter behag underveis, og vi har ikke ståltro på at Gidde Palema-sønnen gjentar den bedriften i kveld.

Duoen 10 Battle It Out og 11 Fluberginden får også en plass på alle våre spilleforslag, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt. Førstnevnte var ikke som best i den siste starten (galopperte seg vekk), men 5-årshoppa gikk veldig fine løp på dagens arena forut for den starten.

Sistnevnte har vært blek etter at hun vant på 18.3 full vei i den tredje siste starten fra ”dødens”, men muligens kan ny kusk Olav Mikkelborg få ”vekket” Super News-datteren i kveld.

Vår rangering: A: 7 B: 3-9-8-4-10-11 C: 5-2-1-6

V5A-3, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og vi har klart mest tro på en duo i rivende utvikling. Vi snakker da om 4 Eik Lina og 12 Korat, og begge kjemper garantert om seieren i feilfrie utgaver.

Førstnevnte vant sprettlett på fine 33.1 full vei i den siste starten, og det var en imponerende sisterunde i 31-fart fra utvendig posisjon 5-årshoppa leverte ved den anledningen. Sistnevnte har det for alvor begynt å løsne for nå på slutten, og triumfen på 33.1 full vei i den siste starten ble av den kontrollerte sorten til slutt.

To outsidere finner vi i form av 6 Lyngens Obelix (positiv til femte på 32.2 over en sprint i den siste starten, og løp i kroppen etter pause har normalt gjort godt) og 11 Veels Balder (det buttet litt til slutt ved triumfen på 34.3 full vei i den siste starten, men 4-åringen rapporteres å trene forbedret forut for kveldens dyst etter en mindre pause), og begge får da en plass på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 4 B: 12-11-6 C: 3-13-1-7-5-8-2-10

V5A-4/V5B-1, 2140 meter voltestart
Et flott varmblodsløp venter oss her, og vi finner fire hete vinnerkandidater. Vi tror at den av 3 Deux og 5 Olympic Image som erobrer føringen i løpet sitter med de beste kortene på hånden, og vi står på den duoen på våre minste spilleforslag.

Førstnevnte fikk femte på 16.8 full vei i relativt tøffe omgivelser i den siste starten, og bekreftet med den innsatsen fin form. Vi har registrert at 10-årshoppa er veldig kvikk i vei med voltestart tidligere i karrieren (ledet bl.a. et V75-løp rundt om fra spor en i et løp på Forus i fjor), og Midtfjeld-traveren holdt da også kanonform på denne tiden og utover i fjor (tjente nesten 150.000 kroner i jan/feb).

Sistnevnte sviktet som storfavoritt i et V75-løp i den siste starten ved andreplassen på 15.7 over en sprint, men 7-årshoppa gikk på ingen måte noe dårlig løp den gangen. Avsluttet voldsomt fint fra køen, men det ble for langt frem til tetløpende Mighty Lady ved den anledningen. Formen er dermed uforandret fin (satt bom fast som femte på 17.3 full vei i et V75-løp i den nest siste starten), og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

I motsetning til ved autostart hvor det gjerne blir en tøff 12-åpning på løpene i denne klassen blir det gjerne en rolig førsterunde med voltestart, og da er det ikke alltid like enkelt å hente all verden fra køen til slutt. Det kan således bli tøft for duoen 7 Miss Sixty og 9 Lovely Conch å rekke frem til seier, men helt utenkelig at det kan gå er det ikke. De er begge herdet i tøffe omgivelser i Sverige, og det er da litt enklere i mot ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 5 B: 3-9-7 C: 4-2-8-6-1

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag venter oss i dette løpet, og vi synes at det er mange vinnerkandidater (på vårt største spilleforslag får vi plass til hele åtte hester).

Vi setter 7 Raggmunken fremst, men 8-åringen utstyres med en urutinert kusk i form av Janette Gustafsson (kun kjørt 31 løp i karrieren, og vunnet fire av dem). Det gjør det hele litt usikkert, men Järvsöfaks-sønnen er svært god på sitt beste. Slo duoen Faksina/Eder ved triumfen på 29.8 over stayerdistansen 2660 meter på en litt tung bane i den siste starten, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt.

Absolutt toppform holder 2 Løkki Ess (gikk et solid løp til tredje på 28.5 over en sprint i den siste starten), og fra tet er 8-åringen snakk om hesten å fange til slutt. Det var ikke noe drag i 9 Kosak i den siste starten, og muligens er formen nå litt på hell etter en lengre periode med gode resultater. Tilbake på topp er dog 7-åringen helt klart god nok, og med en fin rygg i fra start bør det kunne ligge an til en fin reise underveis for Sjefen-sønnen denne gangen.

To outsidere som bør vurderes tidlig er 4 Stjerne Ask og 6 Henrik snakk om, og begge krysses da tidlig av oss. Førstnevnte speeder voldsomt fort med et løp på lang vent i rygger, og i den nest siste starten var 7-åringen kun slått av gode Jærvsø Ole (hoppet seg vekk i den siste starten). Kapasiteten er udiskutabel på sistnevnte, og vi synes at Kos Knekten-sønnen er spennende første gangen ut etter lang pause i regi Kjell Teigen.

Vår rangering: A: 7 B: 2-9-4-6 C: 3-11-8-10-1-5

V5B-3, 1640 meter voltestart, monte!
Et monteløp for kaldblodshester venter oss i den tredje avdelingen av B-spillet, og vi tror sterkt på at vinneren er å finne på en trio fra lengste tillegget.

Best form av de tre føler vi at 9 Juni Blixten har (gått veldig fine løp foran sulky nå på slutten, og sammen med montedronningen Liv Pedersen dreier det seg trolig om en topp vinnersjanse ved denne anledningen (sølv på 23.8 over aktuell distanse i den femte siste starten under sal).

Vi synes at 8 Briskebyrappa har sett litt sliten ut nå på slutten, men den steintøffe 15-årshoppa har slått tilbake mang en gang før. Så kan også skje i kveld, og som best har Rappfot-datteren sprintet råflotte 23.3 ved en seier i fjor sommer under sal.

Veldig gode resultater har også 7 Atom Lynet å vise til i denne grenen (vunnet hele 20 monteløp i sin karriere), og vi tror at 13-åringen er seiersaktuell på ny. Utstyres dog med en veldig urutinert rytter (kun ridd åtte løp), og da får Elding-sønnen til Cato Antonsen først en plass på vårt største spilleforslag.

Det kan vel ikke være så galt at egenrådige 2 Jesper Mollyn leder rundt om på en god dag? Nei, vi tror ikke det, men 9-åringen slo faktisk den nevnte trioen ved triumfen på råsterke 25.5 i et sprintløp 21. mai på jarlsberg i fjor (men da hadde to av dem hele 60 meter tillegg å hente mot 40 meter i kveld).

Vår rangering: A: 9 B: 7-8 C: 2-3-6-4-5

V5B-4, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, og vi støter her på en av dagens største favoritter i form av 6 Superatrix.

Vi satte et bankerspill med hell ved triumfen på enkle 18.5 full vei i den siste starten, men på en arena 6-årshoppa ikke har en spesielt god statistikk å vise til (galoppert i tre av seks løp, og hun har en femtepremie som best å vise til på Momarken), tror vi fort at det kan gå galt denne gangen. På en kjapp sprint fra et spor litt langt ute bak startbilens vinger tror vi at galoppfaren øker betraktelig, og vi tyr da til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag.

Svært speedige 2 Lady Coron står helt nydelig til i løpet, og med fine rygger til det tutes for oppløp, ser vi ikke helt bort i fra at 7-årshoppa gjentar bedriften ved triumfen på 15.9 over aktuell distanse fra sist hun gjestet dagens arena.

Vi føler at 11 Super Wave er på vei mot full form med et par løp i kroppen etter lang pause (avsluttet fint til fjerde på 17.7 full vei i den siste starten), og med litt tempo på løpet som det gjerne blir i denne typen løp, tror vi at Holm-traveren dukker opp i fremste rekke til slutt.

Forbedret med løp i kroppen er trolig også 5 Dynamic Prospect (holdt kanonform i feb/mars i fjor), og kapasiteten på 7-åringen er udiskutabel. Et kanonløp til fjerde på 15.0 over aktuell distanse etter startgalopp gikk 7 Ysvink i den siste starten (og i en feilfri utgave tror vi på en topp vinnersjanse), og i fjor høst gikk Kruse-traveren flere veldig fine løp på dagens arena (vant bl.a. et sprintløp på 16.0).

Vår rangering: A: 6 B: 2-11-5-7 C: 1-3-12-4-8-9-10

V5B-5, 1640 meter autostart
Vi tror at to hester gjør opp om den gjeveste sjekken i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og da snakker vi om duoen 3 Lucifer Scott og 6 King Volo (de to skal være en klasse bedre enn dagens konkurrenter på sitt beste).

Den av de to som sitter i føringen ut av den første svingen (begge er svært startkjappe) sitter med de beste kortene på hånden, men hvem av de to som tar første stikk er vi ikke sikre på.

Førstnevnte kommer tilbake etter lang pause med uviss form, men stall Goop pleier ikke akkurat å sende ut hester til start som ikke er vel forberedt. 5-åringen gikk flotte løp i til dels tøffe omgivelser før han stoppet fra tet i den siste starten (syk for dagen), og forutsetningene er optimale i kveld. Sprintet på 13-tallet ved flere anledninger i fjor, og mot ikke alt for skarp motstand i årsdebuten, tror vi på en topp vinnersjanse.

Sistnevnte vant på fine 14.3 over aktuell distanse i den tredje siste starten, og da er det intet å utsette på fartsressursene der i gården. Alt for ofte har dog 6-åringen falt sammen i aksjonen til slutt, men nå melder trener Olav Mikkelborg om en hest som trener sterkt forbedret i nye omgivelser (og da skal det være snakk om en opplagt vinnerkandidat i kveld).

Vår rangering: A: 3-6 B: 8-7-4-2-9 C: 1-5-10-11-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 140, 560 og 1792 kroner, som du ved et enkelt tasetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 200, 560 og 1728 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.