Storfavorittene innfrir?

knipset på Bjerke 21.01.09
knipset på Bjerke 21.01.09 Foto: hesteguiden.com

Våre to bankere for dagen er snakk om to store favoritter, men vi har få problemer med å la de stå ugardert.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er således ikke snakk om verdens mest spennende oppsett vi kommer med denne mandagen på Leangen, men vi kan ikke finne opp kruttet hver dag. Vi kan ikke helt se for oss at 9 Spik Viktor taper V5A-2 mot veldig svak motstand, og det er etter vært skjønn kun galopp i mot. Spikeld-sønnen viste seg dog veldig stabil før litt pause, og dersom Brækken-traveren fortsetter der han slapp ved sin flotte triumf på 29.4 full vei i den siste starten skal det ikke være snakk om saken.

Selv om utgangsposisjonen ikke er den beste på en kjapp sprint for 12 Frakast i V5B-4 kan vi ikke gardere den ubeseirede Moe Odin-sønnen før han viser svakhetstegn. 6-åringen jager i kveld sin trettende strake triumf, og etter innsatsen å dømme i den siste starten hvor en overlegen seier på sterke 27.1 full vei ble bokført, skal konkurrentene stå tidlig opp for å følge til slutt også i kveld. Aunemo-traveren gjør ikke mer enn han må i løpene, og vi har trolig langt i fra sett bunnen på denne flotte seiersmaskinen.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Vi har så langt ikke latt oss begeistre av 5 New Rønnow, men i innledningen på A-spillet mener vi Love You-sønnen til Jomar Blekkan skal ha et bra bud på den gjevest sjekken. 5-åringen får fullt godkjent for sine to siste innsatser til sølv bak gode hester, og vi mener det er klart enklere i mot for favoritten ved denne anledningen.

Tilbake etter pause med uviss form kommer seiersvante 4 Bonatti, men på full form står ikke Pine Chip-sønnen tilbake for noen på kapasitet her. To outsidere finner vi i form av 3 Fischer Gold (kapasiteten er udiskutabel, og dagens lange distanse takler Good As Gold-sønnen bedre enn de fleste) og 7 Glad Potato X.T. (gikk fine rapporter på Rostad-traveren forut for et V75-løp i den siste starten, men der ble det meste feil), og begge er etter vårt skjønn alt for lite krysset med sine hhv 2 og 4 %!

Nettavisens V5A-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her!

Vi finner fem vinnerklandidater i V5A-3, og i kraft av sporet setter vi 2 Arena fremst (nå strøket kl. 12.30, og da tar vi inn reserve på våre spilleforslag). Spikeld-datteren har vært kraftig forbedret nå på slutten, og tet fra start til mål kan være et sansynlig scenario med ny kusk Andre H. Stensen i førersetet. Positiv til tredje på fine 29.3 full vei i et V75-løp var 10 Nuuk i den siste starten, og selv om Nordli Svarten-datteren ikke er snakk om noen utpreget sprinter skal vinnersjansene være gode mot ikke alt for skarp motstand.

Ille til står 12 Husanlynet, men dersom Lome Elden-sønnen fungerer optimalt ser vi ikke bort i fra at Nyeng-traveren runder denne gjengen her. Veldig fin kapasitet er det på duoen 5 Aundals Ravn og 8 Rampelars, og begge bør vurderes tidlig (dette er snakk om to lite spilte 10-prosentere).

Annonse: GRØ klemmer til med et vannvittig sjokk i dd-spillet! Her skal lukene tømmes!

I V5A-4/V5B-1 kommer 2 Riverside Royal tilbake etter litt pause med nyladede batterier, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Forutsetningene er optimale for Blekkan-traveren i kveld, og hvis vi ser bort i fra et tøft V75-løp med konkurranse utenbys fra har ikke Buvetier D`aunou-sønnen tapt løp på dagens arena (syv triumfer).

Formsterke 1 Haveaheart blir garantert overflydd ned startsiden, og da må det i så fall løse seg underveis for Rosalind`s Guy-sønnen for at han skal kunne gå helt til topps. Sprint er heller ikke 6-åringen beste distanse, og dersom favoritten skulle han en dårlig dag fra spiss samt at sistnevnte skulle sitte fast i et innvendig par, kan løpet åpne seg veldig opp.

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her!

Det har lett for å smelle til litt i den høyeste klassen på Leangen, og i V5A-5/V5B-2 er vi litt inne på at Ragnhild Bjørnbeth kan sette inn en smell med 8-prosenteren 12 Arc Whaler. Angus Hall-sønnen har vist veldig fine takter både foran sulky og under sal nå på slutten, og dagens lange distanse tror vi 8-åringen setter langt mer pris på en flere av konkurrentene.

Klart forbedret i ny regi har 5 Hydrargyrum vært i det siste, og selv Indian Silver-sønnen prøver stayerdistansen for første gang i sin karriere tør vi ikke avskrive 8-åringen av den grunn. Uforandret fin form holder 2 Pine Elegance (uheldig i den siste starten), mens 11 Lucky Gold rapporteres å være på vei opp i form (og Good As Gold-sønnen ser ut til å takle dagens distanse på utmerket vis).

Veldig svak kvalitet på hestene i den tredje avdelingen i B-spillet, men vi mener vi skal ha gode sjanser til å være i gjennom på fire hester. 8 Nice Moment innledet lovende, men etter sine to første starter har 4-åringen rotet mye (dog trolig snakk om den beste hesten i en feilfri utgave). Vi likte 6 Sarletta ved tredjeplassen i den siste starten, og 4-årshoppa til Roar Walsøe kan fort vise seg litt forbedret etter litt pause. Positiv nå på slutten har 10 Othello Netzer vært, og når vi også krysser av for kapable 7 Keen Story er vi rimelig komfortable i dette løpet.

Denne rebusen avsluttes med et kaldblodsløp i lavt grunnlag med hester fordelt over tre distanser, og vi mistenker at 17-prosenteren 4 Brauteld kan holde unna fra spiss. Mørtvedt Jerkeld-sønnen holdt lenge stand mot gode Haugestad Opera i debuten ved sin tredjeplass på 35.8 full vei, og vi syntes 3-åringen lignet en type som skal kunne utvikle seg fint.

Innersporets 1 Mjølner Kari tror vi kan litt bedre enn vist, mens trioen 13 Smedsrud Jerven, 14 Dosa og Solvar fra lengste tillegg har vist såpass fine takter i innledningen på sin karriere at de alle skal regnes tidlig, på tross av at det er mange hester å runde.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 1200 kronner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 80, 400 og 1200 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.noi kveld!