Storfavorittene innfrir

Foto: hesteguiden.com

Vi kan ikke se at noen kan matche dagens tre største favoritter, og da ligger det an til at vi må prøve å tjene penger på samlebonger på Forus i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er en nytelse å se 11 Mieux De Quattro i banen, og slik som italieneren opptrådte ved sin siste overlegne triumf på meget fine 15.0 full vei har vi veldig vondt for å se at han går på et nederlag i V5A-5/V5B-2 i kveld mot tilsvarende motstand.

Hele ni av tolv løp vant Coktail Jet-sønnen i fjor, og det venter nok også mange triumfer også denne sesongen for den stilige krabaten. Trener Øystein Tjomsland sikter nok mot langt større oppgaver enn dagens, og før han skal bryne seg mot litt tøffere motstand er det nok godt for psyken å leke seg i enkle omgivelser på Vestlandet.

V5A-1, 2040 meter autostart
Vi syntes det ser ut som at det kan være heldekk med to hester i dette løpet, og en vinner første gangen ut i regi Ove K. Karlsen kan nykommeren 11 New Queen være snakk om. Sterk og uøm for posisjoner er ryktene fra Danmark, og i følge treneren ser 6-årshoppa strålende i trening foran kveldens dyst.

Jakter sin tredje strake triumf gjør 10 Onlymede, og mens Geir Mikkelsen har tatt seg en velfortjent ferieuke får Rune Wiig oppgaven med å forvalte sjansene bak den kapable Ganymede-sønnen. Selv om favoritten ikke har vært helt plettfri i aksjonen til slutt ved de to siste anledningene har ikke 5-åringen hatt noen som helst konkurranse i de løpene, og bortsett i fra førstnevnte er det tilsvarende motstand han støter på i kveld.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 2040 meter autostart
Vi bruker ikke mye energi på dette løpet, og vi har vondt for å se at storfavoritten 1 El Gigant taper. Etter to gode innsatser forut for den siste starten formelig eksploderte 4-åringen bak startbilens vinger i den siste starten, og etter en luftig 13-åpning på det løpet på en langt fra optimal bane landet han til slutt på superfine 16.3 full vei (og det så ikke ut til å være tomt på det).

Slik Gigant Neo-sønnen opptrådte sist har vi vondt for å se at noen kan hente en lengde på ham ned startsiden, og selv om det er noen i dette feltet som muligens matcher ham på kapasitet (10 Power Va Bene) tror vi han blir svært vond å fange fra spiss.

V5A-3, 2040 meter autostart
Dette løpet teller kun seks deltagere, men kvaliteten på hestene er meget fin. Vi tror 3 France Lavec L. inntar føringen i løpet, og dersom kreftene blir posisjonert på tilfredsstillende vis underveis (lett for å bli vel hissig) tror vi på en topp vinnersjanse (meget bra til tredje i et langløp i V75`en sist).

En formsterk 2 Zalgado Transs R. hoppet seg vekk i det tilsvarende løpet som vår favoritt i den siste starten, men noen fare med formen er det neppe. På vei opp i form er 4 Gigant Nico, mens det er superspennende med Åsbjørn Tengsareid opp bak 6 Arrak Kloster (gått mange fine løp i tøffe omgivelser i lang tid).

V5A-4/V5B-1, 2040 meter voltestart
Begge våre to utvalgte i dette løpet er ikke helt stødige på beina, men vi satser på at en av de får klaff på løpet. Det er nemlig ned en liten klasse for både 10 Erga Svarten og 12 Høiby Lunar ved denne anledningen, og med feilfrie løp for dem begge er vi gangske trygge på at en av de står øverst på pallen til slutt.

Førstnevnte holder kanonform, og som vanlig blir 6-åringen tung å stå i mot til slutt dersom han ter seg. Sistnevnte står nydelig til i sitt springspor fra 20 meter tillegg, og kjapp i vei som han er på voltestart ser vi ikke helt bort i fra at Tjomsland kjører seg relativt tidlig til tet (og da er i så fall løpet kjørt).

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2040 meter voltestart
Vi finner fem vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet, og en naturlig favoritt må 7 Mixen bli. Det ble sølv bak gode Rubin i den siste starten på fine 26.5 full vei, og med tilsvarende innsats mot litt enklere motstand i kveld vinner Spikeld-sønnen et løp som dette sprettlett (varierer dog veldig i prestasjonene).

Veldig fin form holder både 1 Taletta og 5 Vikkivinn, mens kapable 4 Verdals Jo fort kan vise seg forbedret med et løp i kroppen etter litt pause (positiv til femte på 27.5 full vei sist). Vi tror egentlig det er litt over for 2 Tangen Mari (tjent pengene sine denne hoppa nå), men Tjomsland-traveren får en plass på vårt største spilleforslag.

V5B-4, 2040 meter autostart
Sitt beste løp så langt i karrieren gikk 7 Nepos Bee til sølv på flotte 15.6 full vei bak seiersmaskinen Mieux De Quattro etter en strålende siste 700 i den siste starten, og mot langt enklere motstand i kveld kan vi ikke helt se for oss at Victory Abroad-sønnen taper. Tre strake triumfer på imponerende vis ble bokført forut for den starten, og dette er snakk om en hest i rivende utvikling.

Svein O. Wassberg blir trolig vinket til tet ut av den første svingen, og fra spiss skal det da ikke være snakk om saken. Vi ser dermed for oss nok en storfavoritt som innfrir, og da bokføres i så fall årets første triumf for den flotte dansken (trolig ikke den siste).

V5B-5, 2040 meter voltestart
Dagens mest åpne løp finner vi i dette hoppeløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, men en grei favoritt skal 13 Valnes Alice være snakk om. Love You-datteren er herdet i langt tøffere omgivelser enn dette, og treningsrapportene etter litt pause er gode. Tilbake etter litt pause kommer også 10 I Want Muscles, og selskapet er ikke verre enn at den spurtsterke hoppa er aktuell for en fremskutt plassering direkte.

Fin form viste både 9 Golden Tibur og 11 Golden Glamour før de floppet i deres siste løp, mens både 5 Lucky Surprise og 6 Olivia Sund stadig er litt bedre enn raden. Veldig fin kapasitet er det på 3 Spenda D`Hilly, men formen virker til å være dunkel der i gården.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 400 og 800 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 80, 320 og 700 kroner ligger ute her .

Samtlige forslag er samlebonger.

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.