Stortalent innfrir i V75

Foto: hesteguiden.com

Antonio D'estino spilles igjen. Lørdag møter han svært enkel motstand. Sjekk våre V75-tips til Forus.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Gårsdagen ble en gedigen opptur for våre lesere. Nettavisens travekspert i Bergen, Kurt Rune Leirvåg, prikket fem rette på alle sine forslag til V5A-spillet til Bergen og når utbetalingen stoppet på kr 12 591 ble det strålende avkastning for våre lesere. Minstebongen var kun på 120 kroner. Av 64 kuponger som kom seg helskinnet gjennom med fem rette, var 21 av disse levert via Nettavisen og våre lesere kunne hente ut over 264 000 kroner. Her kan du se hvordan vi løste formelen i Bergen.

Dermed er listen lagt foran helgen, og vi skal gjøre vårt ytterste for å følge opp den gode trenden (undertegnede hadde strålende tips til Bjerke onsdag). Les mer om torsdagens gevinst her . Dermed er vi oppe i 51.400 kroner innspilt på våre spilleforslag denne uken, og vi håper at det ikke stopper med det!

Drømmen lever!
Det var nære på at potten på 38 millioner kroner røk på Biri forrige lørdag, men når det var to kuponger som kom seg helskinnet i gjennom en svært vanskelig rebus som utbetalte mer enn 2 millioner kroner, overlevde jokerpotten. Det ser relativt oversiktlig ut ved denne anledningen (dog et par løp det kan smelle godt i), og på en bane hvor favorittene har litt lettere for å innfri enn andre steder tviler vi på at noen vil bli mangemillionærer ved denne korsvei.

Taper ikke feilfritt
Vi fant vår soleklare banker for dagen i et lavgrunnlagsløp for varmblodshester i den andre avdelingen, og uten noen form for uhell underveis (og dersom den lange reisen skulle gå greit) kan vi ikke skjønne annet enn at det skal være snakk om en opplagt vinner. En noe hard bane på Bjerke i den siste starten skal etter sigende være årsaken til galoppen på 2 Antonio D`estino, og vi er rimelig trygge på at vi vil få se en feilfri utgave av et av Norges største talenter på lørdag under optimale forhold på et mykt og fint underlag.

Det er lenge siden undertegnede har sett en hest med et slikt potensial som 4-åringen til Alexander Heisholt viser (og jeg får heller bite det i meg dersom hesten ikke viser seg å bli like god som jeg tror den blir), og jeg vil strekke meg så langt til å si at dette pr. dags. dato er snakk om min Derby-favoritt for året. Etter å ha vært helt outstanding ved de to første triumfene i innledningen på karrieren hoppet altså den storvokste Buvetier D`aunou-sønnen seg vekk ut på den første langsiden i den siste starten, men det var snakk om en helsvett siste 700 til femte på 17.9 full vei vår soleklare banker leverte etter den fadesen (så helt strålende ut).

Det er kun fem hester på strek i dette løpet (tre rett vei og to motsatt), og da bekymrer ikke andresporet oss nevneverdig (veldig god plass da). Da kan kusken kjøre på sikkerhet ned startsiden før han enkelt glir til tet ut på den første langsiden, og dersom Heisholt kjører for fullt hele veien vinner han dette løpet med halve oppløpet (og vi mener at hesten må være syk for dagen for å tape). Veldig svak motstand til å være snakk om et lørdagsløp, og når treneren da også vinner hvert fjerde løp han kjører på dagens arena (og da er han med det den med høyest seiersprosent i V75-løp på Forus) er vi rimelig komfortable med å banke storfavoritten.

Vår rangering: A: 2 B: 14-4-3 C: 1-6 D: 7-8-11-13-15-9-5

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V75-1, 2040 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp med en rekke gode hester på farten innleder denne rebusen, og vi støter på en storfavoritt med sine voldsomme 85 % i form av 2 Jærvsø Ole. Brenngod til sølv på solide 27.0 full vei bak Dotterud Teddy i den nest siste starten, mens han var alene på valen til slutt ved den siste triumfen på 27.8 etter å ha pulverisert motstanderne siste 800. Feilfritt blir selvsagt 4-åringen vond å bryne seg på også ved denne anledningen, men vi synes det ser litt tøffere ut når det er ut mot eldre konkurrenter i grunnlaget sitt denne gangen (undertegnede mener fortsatt at det ikke alltid er like enkelt for disse unghestene å støte på langt mer garvede motstandere, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag).

En lang reise er også et usikkerhetsmoment (virker til å være snakk om en ”gladgutt” dette som fort kan tappe seg litt for krefter på turen), og selv om vi aldri var inne på tanken om å gardere i den siste starten fra et perfekt spor litt langt ute bak startbilens vinger (ser ut til å være litt mer avslappet derfra enn midt i haugen) finner vi klar verdi i å gå litt i mot denne gangen (og noe feiltrinn har han ikke råd til mot disse hestene, og en viss galopprisiko syntes vi fortsatt må påregnes).

En hest som garantert har blitt matchet frem i mot lørdagens oppgave i lang tid, all den tid han står perfekt inne på pengene i løpet er 1 Føynland Gutten, og kapasiteten er udiskutabel der i gården. Spikeld-sønnen viste til tider veldig fin klasse i fjor, men stabiliteten var det så som så med. Fartsressursene er enorme, og vi synes Djøseland-traveren er ultraspennende med sine lusne 8 % (bør få det optimale løpet)!

Det buttet litt i mot siste 100 for 10 Krøsus ved triumfen på 28.8 full vei i den siste starten i Bergen, men det hadde han lov til etter en sterk forsering via sporene siste 800 etter meget lang pause. Løp i kroppen har normalt gjort veldig godt, og i likhet med vår nestfavoritt har nok siktet vært innstilt mot lørdagens dyst relativt lenge (et løp til på nakken, og han hadde sannsynligvis vippet ut av dette løpet).

Vi forventer feilfri avgang på ny fra et optimalt førstespor for 5 Nimo`s del fra 20 meter tillegg, og med den formen Mikkelsen-traveren viser om dagen skal han ikke avskrives i seierssammenheng. Relativt pigg i mål etter sen luke i den siste starten ved andreplassen på fine 27.9 full vei bak svært gode Høiby Lunar, og da synes vi Spikeld-sønnen er vel lite spilt med sine 6 %

Vi fikk ikke plass til Erga-duoen 7 Spang Spenter og 12 Erga Svarten på våre spilleforslag, men ingen av de to skal regnes helt bort. Førstnevnte viste stålform ved å knuse konkurrentene fra utvendig posisjon ved triumfen på 27.8 full vei i den siste starten som vårt herlige DD-drag for dagen, og i en feilfri utgave dukker 8-åringen opp langt fremme også her. Sistnevnte er snakk om en banditt (dog oppført seg de to siste gangene, og da har han hhv slått og tapt for en formtoppet Høiby Lunar), men i en feilfri utgave slår han hvem som helst i grunnlaget sitt på en god dag.

Seiersmaskinen 11 Torpana viser en nedadgående formkurve, og mot bedre konkurrenter enn noensinne tilmåler vi ikke Tjomsland-traveren vinnersjanser. Kraftig forbedret er både 4 Åspe Knut og 15 Kjenner Tor, men vi tror de møter overmakten her. Enormt kuskeforsterket blir 14 Sylv Spika med champion Eirik Høitomt, men selv om hoppa er klart bedre enn raden syntes vi det ser vel tøft ut å gå helt til topps. Vant sist han gjestet dagens arena gjorde 8 Føynland Kongen, men vi er litt tvilsomme til formen der i gården om dagen (ikke som best til fjerde i relativt billige omgivelser i den siste starten).

Vår rangering: A: 2 B: 1-10-5 C: 7-12 D: 11-4-15-14-8-6-9-13-3

Nettavisens V75-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

Jærsvø Ole og Tom E. Solberg pådrar seg et fryktelig tungt favorittstempel i V75-1.
Jærsvø Ole og Tom E. Solberg pådrar seg et fryktelig tungt favorittstempel i V75-1.

V75-3, 1600 meter autostart
Veldig høy klasse på deltagerne i dette sprintløpet for varmblodshester, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange (og på vårt store system stryker vi kun to hester). Vi forventer at det blir veldig tøft tempo på forestillingen med en rekke startkjappe hester i første rekke bak startbilens vinger, og da tror vi i så fall at en meget spurtsterk 6 Frameable blir fryktelig tung å stå i mot til slutt. Toppform der i gården, og nå blir ”gamlingen” Thor Borg byttet ut med champion Eirik Høitomt. Neppe noe minus, og da er Anderssen-traveren litt for lite spilt med sine 20 % (står perfekt inne i dette løpet, og han er herdet i tøffe omgivelser).

Tilbake etter en god vinter med mye trening kommer unghesttalentet 5 Odette Vang, og som alltid når Bo Westergaard sender sine hester til start må de tilmåles solide vinnersjanser (ser i følge treneren helt lysende ut foran sin årsdebut). En meget spennende start gjør også 2 Super Brick, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen (sett strålende fin ut på 16.0 full vei) fra et helt optimalt spor skal den flotte 5-åringen være snakk om en opplagt gardering.

Det vrimler dog av minioutsidere i løpet, og selv om det er litt tøffere i mot for 4 France Lavec L. ved denne anledningen tør vi ikke å avskrive den formtoppede 6-åringen. Gnistrende avslutning til sølv på fine 15.5 full vei i den siste starten, og nå er det tilbake på hestens beste distanse (han dundrer til tet, og vi ser ikke bort i fra at han viser frem 13-tallet ved denne anledningen). Det er heller ikke noe å utsette på formen til 3 Yankee Showboat, mens den spurtsterke duoen 9 Carbon Black og 10 Zalgado Transs R. fort kan komme inn i matchen med forventet overpace på løpet.

Fra Sverige dukker 7 Running Moose opp med en fin karakterbok, og uten at vi har stålkontroll på Earthquake-sønnen tør vi ikke helt å avskrive hesten på tross av et spor litt langt ute, når skrellkusken fremfor noen Gunnar Austevoll setter seg opp (har det med å dukke opp som troll av eske med denne typen oppsitt den karen). Det må løse seg mye underveis for at 12 Buck Brodde skal kunne gå helt til topps, men helt utenkelig med tanke på en fremskutt plassering er det ikke for den meget speedige Scarlett Knight-sønnen.

Favorittskapet til 1 Global King med sine 64 % forstår vi lite av, og Wiig-traveren får først en plass som C-hest på vårt store system. Forsvarte sitt innerspor mot ikke alt for startkjappe konkurrenter sist (men det var heller ingen som laddet fra start der), men på lørdag er det ikke snakk om at det blir teten fra et veldig vanskelig førstespor på en sprint på dagens arena. Vi ser for oss tredje-fjerde innvendig underveis, og vi synes da ikke Coktail Jet-sønnen ligner noen vinner på en distanse som trolig er alt for kort for hans del (og da syntes vi at vi snakker om en av dagens mest overspilte hester).

Vår rangering: A: 6 B: 5-2-4-3-9-10 C: 7-12-1 D: 11-8

Annonse: Rolf Lerum er blitt visket i øret og byr på en fantastisk V75-banker på Forus.

V75-4, 2040 meter autostart
Vi finner tre brennhete vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i den fjerde avdelingen, og en grei favoritt skal 1 Sizzling være snakk om. Dog skuffende svak ved sjetteplassen på 17.9 full vei i årsdebuten, men 5-årshoppa kan fort vise seg frem i en forbedret utgave med det siste løpet innenfor vesten etter lang pause. Trolig klart best på kapasitet (vi har slett ikke glemt tettriumfen på fine 15.5 full vei i en kvalifisering til Hoppe-Derby i fjor), og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario.

Med en tilsvarende innsats som sist kan dog løpe åpne seg litt opp, og veldig tidlig aktuell ved favorittfall skal 6 Royal Behaviour være. Levert solide løp i hele vinter for sin nye trener Trond Anderssen, og denne hoppa besitter kvaliteter som kan bringe henne langt. Klart godkjent til sjette fra en iskald utgangsposisjon (spor tolv) mot veldig gode sprintere i den siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag. Spennende er nykommeren 5 Zita Oldeson (lite for lite spilt 15-prosenter dette), og med relativt gode treningsrapporter i ryggen er Buer-traveren snakk om en tidlig gardering (tidligere vunnet på 15-tallet full vei på Solvalla, og det vitner om veldig fin klasse).

På vei til å vise litt av det hun kan føler vi nå at 4 Sarzaparilla er i ferd med å gjøre, og etter å ha tapt kun for svært gode Maldini Di Quattro (og vi så vel alle hvor god den er på Bjerke på onsdag) på fine 16.2 full vei fra tet i den siste starten forventer vi å få se en topp innsats også fra denne kanten i en feilfri utgave på lørdag (vi måtte dog velge bort Tjomsland-traveren på våre spilleforslag (blitt for dyrt, og noen tøffe valg må man ta i V75`en), og begrunner det med at hun sannsynligvis ikke får teten denne gangen).

En litt entaktet type er 7 Digital Invention snakk om, og på dagens superkjappe arena synes vi det ser litt tungt ut med tanke på seier fra et spor litt langt ute. Det ble en grei seier til slutt for 8 Eowyn C.C. i et V75-løp i den siste starten på enkle 18.6 full vei mot svake konkurrenter, og vi har ikke kanontro på gjentagelse av den bedriften mot helt annen motstand på lørdag, fra et vanskelig spor. Det er ikke så verst kapasitet på duoen 9 Hallelulja O. og 10 Lill Q.C., men vi synes formen er litt tvilsom på dem begge. Skuffende svak var 2 Money Lou i den siste starten etter et fint løp underveis, og det må skje underverker fra den starten til denne for at Earthquake-datteren skal kunne blande seg inn i striden helt der fremme.

Vår rangering: A: 1 B: 6-5 C: 4-7-8-9-10-2 D: 11-12-3

V75-5, 1600 meter voltestart
I dette kaldblodsløpet i den femte avdelingen blir banditten 12 Moe Svarten voldsom favoritt med sine 80 %, og dersom 4-åringen ter seg er det trolig ikke snakk om saken (men hvilke garantier har vi for at han gjør akkurat det?). Øystein Tjomsland har overtatt treneransvaret for urokråka, og det skal bli spennende å se om sørlendingen har fått skikk på hesten (dog hatt tvilsom form på kaldblodshestene i innledningen på dette året). En kjapp sprint er neppe noen fordel selv om han vant på den distansen sist han var ute, og uansett er dette snakk om en hest det så langt har vært umulig å stole på.

Vi tyr således til noen garderinger, og fra tet ser vi ikke helt bort i fra at 1 Homme Vesla kan lede rundt om med champion Eirik Høitomt ved spakene. Så ut til å gå mot sølv i den siste starten når hun slo på en galopp midt på oppløpet ved fjerdeplassen på 31.5 over en sprint etter lang pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt (spenstig 10-prosenter dette). Fikk litt stive bein til slutt gjorde 7 Ull Vilde i den siste starten ved andreplassen på 32.2 full vei, men distansereduksjonen på lørdag skal være en klar fordel (enorme fartsressurser det i gården). Begge våre luringer i løpet står litt tøft inne på pengene i løpet, men det tror vi ikke betyr så mye i et løp hvor kvaliteten på deltagerne ikke er av den ypperste sorten hvis vi ser bort i fra favoritten.

Hoppet vekk en seier inn i kassa gjorde 4 Storsjø Frøya i den siste starten, og den fartsfyllte Lykke Gutten-datteren har ved flere anledninger vist at hun kan flytte på beina på en kjapp sprint i en feilfri utgave. Litt tvilsom stridsmoral den siste biten har 6 Trø Stilig vist så langt, men Spikeld-sønnen har en helt riktig oppgave foran seg denne gangen (sprint for første gang på lenge, og det er interessant nok). Det ble seier sist han startet på dagens distanse, og vi ser da ikke helt bort i fra dacapo på lørdag (kun krysset av på hver tiende kupong).

Som C-hester på vårt store system får vi plass til ytterligere tre hester, og duoen 8 Sjerpen og 11 Solbakkens Knut ligner de beste fra tillegget hvis vi ser bort i fra favoritten. Førstnevnte er litt variabel, og innersporet fra 20 meter tillegg er litt sjanseartet (dog ikke ueffen dersom det løser seg underveis). Sistnevnte gikk klart godkjent til fjerde på fine 30.5 full vei årsdebuten, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt (et trangt fjerdespor trekker dog veldig ned på en kjapp sprint). En forferdelig bukk er 3 Tormod snakk om, men i en feilfri utgave innehar Moe Odin-sønnen fartsressurser som kan rekke langt (men vi dropper ham denne gangen da vi var litt mer sugne på å sette på Tapio i finalen som en siste C-hest).

Vår rangering: A: 12 B: 1-7-4-6 C: 11-8-3 D: 5-2-9-10-15-14-13

Nettavisens V75-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

Oppfører Moe Svarten seg i V75-5?
Oppfører Moe Svarten seg i V75-5?

V75-6, 2040 meter autostart
En rekke gode hester i grunnlaget sitt er på farten i dette varmblodsløpet i den sjette avdelingen, men vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte. Dette ligner en perfekt oppgave for 4 Crown`s Banker i sin årsdebut, og fra tet kan den startkjappe 8-åringen vise seg å bli alt annet enn lett å fange (vi frykter at det blir 17-18 fart den første runden). Svært god på sitt beste, og nær sagt som vanlig forventer vi å få se en vel forbredt utgave av Wall Street Banker-sønnen, når Bo Westergård først sender ham til start.

Vi tror løpet låses med favoritten i tet i relativt moderat tempo innledningsvis med 3 Gidde R. Icke i en utvendig posisjon, og da tror vi i så fall at det skal bli tungt for hestene fra de bakre regioner å hente veldig mye til slutt i en forventet veldig kjapp avslutning på løpet (ikke mye som skiller disse hestene, og da blir tempo og posisjonene underveis veldig avgjørende for løpsutfallet til slutt). Sistnevnte har fått to løp i kroppen etter lang pause, og vi syntes innsatsen til sølv på fine 14.7 over en sprint i Drammen i den siste starten var mer enn godkjent. Det er ikke mange hester som står for et slikt opplegg på en sprint på den arenaen, og etter vårt skjønn må 27-prosenteren krysses på alle bonger (tøffere i trynet enn de aller fleste denne hesten).

Et imponerende seiersraid med fire strake triumfer har 11 Super Tail hatt i vinter, men vi mener det er opp en liten klasse fra en vanskelig utgangsposisjon ved denne anledningen. Brenngod etter terrengtap innledningsvis ved den siste triumfen på 15.1 over en sprint (men det så vel litt bedre ut enn det egentlig var ved at han fikk veldig billig kontakt ved at de kjørte 16.5 første tusen der fremme i front, og det var vel ikke all verdens klasse på de øvrige i det løpet), men vår nestfavoritt i løpet hentet 30 meter på Comets Tail-sønnen fra midt i den siste svingen og inn på Biri i sin årsdebut (og da tror vi ikke Helgestad-traveren tukter ham denne gangen).

Kommet veldig fint tilbake i regi Rune Wiig har seiersmaskinen 12 Italiano gjort, men sporet trekker veldig ned ved denne anledningen (og vi tror ikke det blir overpace på dette løpet, hvilket Supergill-sønnen er veldig avhengig av for å kunne rekke helt frem til seier). Veldig god etter pause er bestandig 5 Arctic Bear, men vi tror ikke Bo Westergård`s andre hest i løpet holder samme klassen som våre to utvalgte. Sliteren 8 Moon Dreamer fikk seg en seier sist, men vi tror ikke han gjentar mot denne gjengen her.

Vår rangering: A: 4 B: 3 C: 11-12-5-8 D: 10-9-1-7-2

V75-7, 2040 meter voltestart
Et herlig kaldblodsløp for den nest øverste klassen avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Vi synes det ser veldig interessant ut for 1 Stiv Kuling ved denne anledningen, og da snakker vi om en kraftig underspilt 12-prosenter (sjettevalg)! Kraftig på gang den flotte 5-åringen til Eivind Gravdal med et par løp i kroppen etter litt pause, og innsatsen til sjette på 27.7 over stayerdistansen i Lars Laumbs Løp i den siste starten var klart godkjent (gikk fryktelig fort på sisterunden der). Dersom kusken treffer starten klokkerent kan det ligge av til favorittposisjonen tet ved denne anledningen, og da tror vi i så fall at den lekre Moe Odin-sønnen kan vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Bedre enn noensinne er 8 Høiby Lunar, og selv om det er opp en liten klasse for Larsen-traveren ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse. Totalt overlegen ved den siste triumfen på fine 27.0 full vei, og det etter en sisterunde i 24.5-fart. Innledet sesongen på beste vis med to av to mulige seiere har 12 Ramstad Eld gjort, og selv om han trolig må gjøre mye av grovjobben selv ved denne anledningen blir vi slett ikke sjokket dersom den tredje strake triumfen sitter klokkerent.

Vi synes ikke dette er rette forutsetninger for 14 Zevs, og selv om formen virker til å være helt på topp der i gården syntes vi dette ligner en overspilt favoritt med sine 67 % Kan ikke dundre rundt de via sporene, og da må det selvsagt klaffe med de rette ryggene underveis for at det skal kunne bli en ny seier (vant i den siste starten fra tet på 24.5 over en sprint i Drammen, men på lørdag er det snakk om en helt annen skål).

Fryktelig tung å stå i mot til slutt i en feilfri utgave er som regel 15 Horgen Kinge, og da krysser vi på vårt store system (veldig god til sølv på flotte 25.5 full vei i den nest siste starten). Ueffen er ikke speedkula 11 Moe Granar, og det trenger ikke å bli helt feil ved å smyge seg opp innvendig fra sitt innerspor fra 20 meter tillegg (da dog avhengig av at det løser seg veldig til slutt).

Helt iskaldt er det heller ikke for duoen 9 Tapio (sjokkvant et noenlunde tilsvarende V75-løp på Biri for en tid tilbake, og da får han en plass som en siste C-hest på vårt store system) og 10 Ness Tjo Oda, mens de øvrige i løpet ikke tilmåles vinnersjanser av oss. Førstnevnte er trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause (positiv til sølv sist), og kusk Kai Johansen har fått fin fart på Nordli Svarten-sønnen tidligere (sølv på fine 25.6 i et løp på Bjerke i fjor høst). Sistnevnte er snakk om en steintøff hoppe, og tre strake triumfer vitner om absolutt toppform (dog veldig mye tøffere i mot ved denne anledningen).

Vi syntes det ser litt tøft ut med tanke på seier for de vanlige tirsdagssliterne på Forus ved denne anledningen, og vi blir litt sjokket dersom vinneren dukker opp på hester som 2 Stuve Vinn (virker ikke til å være i sin beste form, og at dette skal være snakk om et andrevalg i spillet forstår vi mindre av), 3 Spyden (løftet seg litt nå på slutten), 6 Taletta (spennende med Vidar Hop opp) og 13 Mixen (vant i ny regi sist på hyggelige 26.3 full vei).

Vår rangering: A: 1 B: 8-12-14 C: 15-11-9-10 D: 2-3-6-13-7-5-4

Spilleforslag
Til V75-løpene på Forus har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 105, 420, 840 og 2856 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på NRK2 kl. 18.00-19.00 på lørdag.