*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Suksessen fortsetter!

Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskinen Dacke Håleryd ser helt lysende ut om dagen, og i kveld blir det en ny seier på forvandlingsnummeret til Alf T. Skeie. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det arrangeres kun travløp på Forus på norske travbaner på kvelden denne tirsdagen, og da har vi to rebuser å spille til. Dagens soleklare banker kommer ut i V5A-4/V5B-1, og da snakker vi om dagens største favoritt 3 Dacke Håleryd.

Vi tror at den fjerde strake triumfen blir bokført på enkleste vis i kveld, og vi ser i grunnen ingen skjær i sjøen for den flotte 4-åringen. Innfridde på enkleste vis som vår banker for dagen i den siste starten, og svært gode El Gigant ble kraftig frakjørt nedover oppløpet ved den anledningen. Det så etter vårt skjønn ut til å være en del å gå på i målgangen ved triumfen på fine 16.0 full vei den gangen, og dagens oppgave ser klart enklere ut.

Fin form er det på både 9 Harbour L. (kan skli fint igjennom med en fin rygg i fra start) og 12 Conchnito (står dog iskaldt til), men samme klassen som Goetmals Wood-sønnen holder de ikke. Skeie-traveren sitter alt å dømme relativt tidlig i teten, og da kan vi i så fall ikke helt se for oss at vår banker for dagen taper dette løpet (noen akutt formsvikt tror vi ikke på).

Vår rangering: A: 3 B: 9-12-8-7 C: 5-2-6-10-4-1

V5A-1, 2040 meter voltestart
Det hele innledes med kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser, og løpet ser litt åpent ut. Fem hester hever seg dog litt over mengden, og etter at vi varslet kraftig for 7 Annegull i den siste starten må vi nesten sette 5-årshoppa fremst i kveld. Vant på fine 31.0 full vei ved den anledningen, og hva gjelder motstand ser det nesten litt enklere ut denne gangen.

Galopperte seg vekk i den siste starten gjorde også 2 Rapper, men 4-åringen var en overlegen vinner på 33.8 full vei forut for den starten (og i en feilfri utgave er Erga-traveren tidlig aktuell denne gangen). Jevne fine løp går 6 Sofhus K.G., mens duoen 8 Vertigo Prins og 9 Rigel Storm fra lengste tillegget holder uforandret fin form.

Vår rangering: A: 7 B: 2-6-9-8 C: 1-13-4-11-12 D: 3-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 1600 meter autostart
Et flott sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi finner hele syv vinnerkandidater. To hester skiller seg dog klart ut på kapasitet, og på sporfordelen setter vi 5 Enhanced Credit fremst. Avsluttet solid fra køplass underveis til sølv på fine 17.0 full vei i den siste starten, og en kjapp sprint skal ikke være noen ulempe for 4-årshoppa.

Vi tror dog at 10 Northern Casino er bedre på kapasitet, men det kreves litt flyt på veien fra dette sporet for at Buer-traveren skal kunne legge på til sin andre strake triumf. Helt overlegen på 16.4 full vei i den siste starten, men vi tror det er klar fordel førstnevnte på aktuell distanse.

Geir Mikkelsen signaliserer tetkjøring bak 1 Jag De Bellourose, og vi ser således ikke helt bort i fra at 5-årshoppa kan holde unna helt hjem (klart godkjente innsatser i de to siste startene). Klart bedre enn raden er 2 Dickie Dick Dickens, og 4-åringen har helt rette forutsetninger denne gangen. Vi synes at 9 Grey Man har stått for solide innsatser hele veien nå på slutten, og en seier er rett rundt hjørnet der i gården.

Vår rangering: A: 5 B: 10-1-2-9 C: 3-4-12-7-6-8 D: 11

V5A-3, 2040 meter autostart
Det ligner heldekk med tre hester i dette varmblodsløpet, og etter at 6 Made By Lendalund har løftet seg voldsomt i de to siste startene setter vi Mikkelsen-travern fremst. Ga svært gode Nimbus Vang kamp til døra i den siste starten (sølv på 16.3 over stayerdistansen 2550 meter), og 7-åringen kan meget vel kamme hjem årets tredje triumf i kveld.

To tøffe utfordrere er dog duoen 5 Yankee Showboat og 7 Valnes Alice, og da snakker vi om to hester som viser en stadig stigende formkurve. Førstnevnte satt fast til slutt i et løp V75-vinner Anthony Boko var fremst i den siste starten, og med fine rygger til ut i oppløpet speeder 5-åringen voldsomt fort til slutt.

Sistnevnte var bunnsolid til seier på 16.3 full vei i den siste starten, og det virker nå til at 5-årshoppa har stabilisert seg en hel del (galoppene kom tett tidligere i høst).

Vår rangering: A: 6 B: 5-7 C: 9-4-1-8

V5A-5/V5B-2, 1600 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester for den høyeste klassen venter oss i dette løpet, og vi er ikke helt fremmed for at det kan komme en smell her (og vi garderer da følgelig veldig bredt). Vant uten å imponere nevneverdig på 16.2 full vei gjorde 5 Investor G.T. (vi har i hvert fall sett Mikkelsen-traveren klart bedre tidligere), men forutsetningene i kveld er veldig fine.

På vei opp i form virker 11 Priority Photo til å være (veldig tung å få i gang denne 4-åringen), og med litt tempo på løpet stiger sjansene for Tjomsland-traveren (noe det kan ligge an til å bli med Alf T. Skeie i første rekke). Hesten avsluttet fint til tredje på 14.3 over aktuell distanse i den siste starten, og med ryggen på favoritten ned startsiden kan Classic Photo-sønnen skaffe seg en fin posisjon direkte.

Skuffet en smule i den siste starten gjorde 10 Løb Cowboyland, men nå har 8-åringen fått ladet batteriene litt (etter å ha gått mange tøffe løp i hele høst). Klart god nok på sitt beste, og da krysser vi tidlig. Sjokkvant et tilsvarende løp som dagens gjorde 9 Expensive Royal i den tredje siste starten, og vi ser ikke helt bort i fra dacapo i kveld (står i et perfekt smygspor).

Evighetsmaskinen 7 Uppercut Flevo vant på 15.3 over aktuell distanse uten å imponere voldsomt i Bergen på torsdag, men vi trør aldri å avskrive 9-åringen. Stålform holder svært startkjappe 3 Cantabharmony, og selv om 5-åringen står tøft inne i løpet på pengene, tilmåler vi Skeie-traveren visse vinnersjanser.

Vår rangering: A: 5 B: 11-10-9-7-3 C: 4-6-8-12-2-1

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2040 meter autostart
Et tynt varmblodsløp med kun åtte deltagere venter oss i den tredje avdelingen i B-spillet, og etter en imponerende triumf på fine 17.1 full vei første gangen ut i regi Tom Erga er det ikke mulig å ikke sette 9 Golden Goal fremst. Løp i kroppen etter veldig lang pause jar normalt gjort godt på den storvokste 5-åringen, og vi tror på en topp vinnersjanse på ny.

Forbedret med et par løp i kroppen er 8 J.T.`s Gold (satt fast til slutt ved tredjeplassen på 18.1 full vei i den siste starten), og på tross av et litt dårlig startspor i kveld må Tjomsland-traveren tilmåles solide vinnersjanser (mot ikke alt for skarp motstand).

Fine løp i de to siste startene har 1 Welblut Idzarda gått (helt nede på 16.3 full vei ved tredjeplassen i den siste starten), mens det er ned en liten klasse for 2 American ved denne anledningen. Sistnevnte har ikke imponert oss så langt, men 3-åringen skal etter sigende kunne klart bedr enn vist.

Vår rangering: A: 9 B: 8-1-2 C: 4-7 D: 5-6

V5B-4, 2550 meter voltestart
Vi kan ikke med vår beste vilje se at ikke vinneren er å finne blant våre tre utvalgte på vårt store system i dette stayerløpet for kaldblodshester i den fjerde avdelingen, og vi tror egentlig at 7 Ulsrud Tea er snakk om en klink vinner (og da banker vi på våre DD-forslag).

Vi har blitt voldsomt imponert av 4-årshoppa i hele høst, og i den siste starten fullførte Åsajerven-datteren strålende til tredje på 27.6 (bak kometen Alm Taragon) over aktuell distanse.

Innehar kapasitet til å gi vår favoritt en match har 1 Torpa J., men 4-åringen er jo som kjent håpløst usikker. Det spiller ingen rolle at det kun er to hester på strek (for galoppene skyldes ikke forstyrelser av andre hester) med tanke på et feilfritt løp, men det er ingen tvil om at Moe Odin-sønnen er seiersaktuell, dersom han ter seg.

Vi hadde fått strålende rapporter på 2 Doktor Jaros foran et V75-løp i den siste starten, men det var lite skubb i 4-åringen i det løpet (sjette på 29.9 full vei). Løp i kroppen etter litt pause kan dog ha gjort godt, men favorittene må rote seg vekk på galopp, for at Gudmestad-traveren skal kunne gå helt til topps denne gangen.

Vår rangering: A: 7 B: 1-2 C: 4-5-6-8-9-10-3

V5B-5, 1600 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og når vi synes at de to antatt beste holder litt tvilsom form for dagen, garderer vi veldig bredt (på vårt store system stryker vi da ingen). Vi synes at 4 Conclude var skuffende svak fra tet i den siste starten (femte på 16.7 full vei), men sprint skal være en fordel for 4-åringen.

Det var heller ikke veldig fin stil på 10 Safir ved triumfen på 15.1 over aktuell distanse i et billig lunsjløp i den siste starten, og tidligere i karrieren har da også 5-åringen hatt veldig korte formtoppper (sliter med det helsemessige). Dessuten vunnet sine fleste løp fra tet, og vi har ikke ståltro på at S.J.`s Photo-sønnen bokfører årets fjerde triumf i kveld.

Med en del usikkerhetsmomenter knyttet til de antatt beste setter vi dermed en formtoppet 1 The Bachelor fremst, og vi ser ikke helt bort i fra at ny kusk Pål Buer prøver 9-åringen i tet denne gangen. Solide innsatser til hhv sølv og tredje i de to siste startene, og vi tror på en topp vinnersjanse ved denne anledningen.

Av de bedre skal 6 Bullmeister være (positiv til tredje på 16.5 full vei bak klart bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten), mens både 9 Chief Photo (litt tøft inne på pengene i løpet, men 3-åringen er herdet i tøffe løp) og 12 Ann`s Jets T. (vondt for å vinne løp, men formen er helt på topp) holder høy klasse.

Vår rangering: A: 1 B: 6-4-10-9-12 C: 11-5-3-7-2-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 180, 450 og 1248 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 288 og 1236 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Vår to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.