Gå til sidens hovedinnhold

Superfredag på Leangen

Leangen byr på hele 12 løp fredag kveld, deriblant en strålende V65-omgang.

Vi nærmer oss en superhelg der lørdagen byr på Gulljackpot i V75 på Forus her hjemme og lørdag kveld er det internasjonal V75 i Boden med jackpot og hele 22 755 029 SEK ekstra i sjuerpotten. I tillegg er det internasjonal V65 med jackpotKlosterskogen søndag kveld med 383 992 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men før den tid skal vi også gjennom en særdeles innholdsrik fredag. Den byr blant annet på superfredag på Leangen med hele 12 løp på menyen, og både V65, V4 og V5. Også Sørlandets travpark har løp i kveld, her er det V5 og V4. På Bollnäs er det jackpot i V64-spillet med 1 078 848 SEK ekstra i sekserpotten. Fredagen innledes med V65-lunsj på Solvalla.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Leangen. De har fått avlyst sine to siste kjøredager grunnet coronarestriksjoner, men i kveld er det endelig klart for løp igjen. Hele 12 løp skal avvikles og det er litt annerledes skjema i kveld. V5 starter aller først med spillestopp allerede kl 16.45, V4-spillet innledes i V5-3 og har spillestopp kl 17.30. Ergo er både V5 og V4 unnagjort når V65-spillet tar til i kveldens sjuende løp med vanlig spillestopp kl 18.55. Jeg finner min V65-banker i V65-5.

Sjoners seiersmaskin vinner igjen
Sist det var V65 på Leangen (mandag 31. mai) brukte jeg Bleke Silver og Arve Sjoner som min V65-banker. Til tross for startgalopp kom hesten tilbake og vant svært lett. Støter på mye av de samme hestene i kveld og normalt er det snakk om en vinner. Er overlegen sine konkurrenter på kapasitet og jakter årets femte seier i kveld. 5 Bleke Silver blir min V65-banker på Leangen i kveld og blir også min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke vunnet på to år - blir storfavoritt i kveld
V65-omgangen innledes med et varmblodsløp for hester i mellomklassen og stor favoritt blir 1 Federal Crown. Tiåringen har ikke vunnet løp siden 1. juli 2019, men har vist flott form i det siste og møter svært overkommelig motstand i kveld. Er meget startrask og forsvarer normalt innersporet lett. En motivert storfavoritt, jeg tar kun med kapable 5 Down And Dirty på gardering.

Brækkens talent vinner?
Det er betydelig mer åpent i V65-2, der jeg markerer for sju hester på de fleste V65-forslagene. Noralf P. Brækkens talentfulle treårshoppe 1 Izabell M.E. blir min favoritt. Hun var sterk toer bak supertalentet Creek's Nu Love i sin siste start og helt nede på 16.3/2140 meter da. Har levert fire fine løp hittil og selv om innersporet bak bilen, er litt sjanseartet synes jeg det ser som en bra vinnersjanse i V65-2 i kveld.

Overspilt favoritt
V65-3 er kveldens mest åpne V65-løp. 7 Eddie Brogård leverte en helt grei Leangen-debut for Jomar Blekkan for fire uker siden. Blir veldig stor favoritt i V65-3, og det synes jeg er i overkant. Det vrimler av outsidere i dette løpet og på de større V65-forslagene dekker jeg meget bredt i V65-3.

Overlegen uten galopp
Ingen tvil om at en feilfri 9 Vestpol Lodin har en meget stor vinnersjanse i V65-4. Kapasitetshesten til Tormod Eggen står imidlertid med tre disk og to førsteplasser på de fem siste startene, ergo er galopprisikoen på over 50 prosent. Har et fint løp på papiret i kveld og jeg lar 9 Vestpol Lodin stå ugardert på de to minste V65-forslagene, men dekker opp med fire hester på det største.

Hamre/Blekkan er lik seier?
Bijou har vært en skikkelig seiersmaskin for Jomar Blekkan etter at han kom fra Frode Hamres stall tidligere i år. I kveld gjør 11 Zimmer Grif debut i Blekkan-regi i V65-6 etter tidligere å ha vært i trening hos Frode Hamre og det er gode sjanser for seier på direkten. Men støter på noen formsterke konkurrenter og jeg nøyer meg med å sette 11 Zimmer Grif først på min rangering.

Blekkan med V5-bankeren
Både V5 og V4-spillet er altså unnagjort før V65-1 starter. Jomar Blekkan har den klare favoritten i V5-4/V4-2 i 5 Solør Jo som også blir min V5-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Dobbeltbanker i V4
I V4-spillet velger jeg å ta med 10 Eva Maria i V4-3, tillegg til 5 Solør Jo og spilles således dobbeltbanker i V4-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.