Superinteressant meny i Trondheim

Tamina avsluttet sesongen med å ta sin 12. årsseier hjemme på Leangen 29.12.08
Tamina avsluttet sesongen med å ta sin 12. årsseier hjemme på Leangen 29.12.08 Foto: hesteguiden.com

Det er store penger i luften på Leangen mandag. Sjekk våre travtips.

Leangen travbane i Trondheim inviterer til dobbel V5 denne mandagen, og det er flust av gode spilleobjekter og vi blir overrasket om ikke det blir gode utbetalinger i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Etter å ha studert utallige videoer og grublet lenge endte vi tilslutt opp med 10 Buaas Terna som alternativ banker i V5A-veddemålet. Jomar Blekkan har overtatt som kusk på femårshoppa og fremgangene har ikke latt vente på seg. Nest sist tok hoppa en solid seier etter vekselvis dødens og tet og vant enkelt, selv om det buttet litt imot på slutten.

Sist gjorde Buaas Terna et pangløp. Galopperte da grovt fra start (tapte ca 80 meter), tok igjen feltet ut på siste bortre og dundret til tet inn i den siste svingen. Det tok naturligvis litt imot på slutten, men vi synes uansett Buaas Terna holdt strålende.

Usikkerhetsmomentet er eventuelt en feilfri 1 Skogbryn Viktor som starter alene fra strek og kan bli vond å fange inn. Kjøsnes-traveren har foreløpig gått veldig i rykk og napp, men alene i tet kan han bli seig å hente igjen.

13 Møre Pia fikk maks sist etter innvendig løp og må nok ha det servert for å vinne dette, mens 11 Even Scott fikk maks uttelling sist som toer og virker veldig tråkk.
Rangering V5-3: A: 10 B: 1-13-11-9-2 C: 8-12-3-7-15-14-15 D: 5-6-4

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5B-spillet bankerspiller vi andrevalget 8 Vorset Ivers i V5-4B. Vorset Ivers ble merkelig passivt kjørt sist av Andre Henning Stensen, kom seg ut i annetspor på siste bortre, men slo så på en dyrebar galopp. Kom flott tilbake til femte. Var meget god i startene forut, og står i dag 40 meter foran 11 Junior Jokern fra start.

Det skal normalt være blytungt for Jokern å hente disse metrene, og med en litt mer offensiv styring fra Stensen i kveld, må det være knallbra vinnersjanse for Vorset Ivers (i øyeblikket kun markert på 25 prosent - mot favorittens 58 prosent). Dermed er også Vorset Ivers hyperinteressant i Dagens Dobbel-spillet.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 11-2-1-9-7 C: 6-3-10-4-5

V5-1A:
Er det riktig av spillerne å gjøre 1 Sjurlykka til favoritt her da? Tja, hoppa møter klart skjerpet motstand her og vi nøyer oss med gardering. Ustabile 8 Bundli Seira blir vår favoritt. Var meget god vinner nest sist mot bra hester. fikk da et fint løp i henholdvis tet og lederrygg og avgjorde lett tilslutt. Åttendespor er litt sjanseartet, men motstanden er enklere enn i seiersløpet. 9 Bo Jular har ikke blomstret den siste tiden, men har vunnet V75-løp i år, og denne oppgaven ser veldig overkommelig ut. Med smygløp og gode rygger er vallaken seiersaktuell.

5 Bottolf har vi jaget litt i det siste. Var brukbar i det løpet Bundli Seira vant i sin siste start. Er bedre enn raden og vi krysser igjen. 1 Sjurlykka hadde festet grepet på Arena sist, men fant både oppløp og distansen for lang og stummet veldig på de siste metrene. Sprint igjen nå og Brendan Robartson har vist seg som en klart dugandes kusk. Blekkan setter seg opp bak viljeløse 4 Vorset Figo og 10 Pave Eldvira er slett ikke så verst på en god dag.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 9-5-1-4-10 C: 3-6-2-7-11

V5-2A:
Noralf Brækken har en riktig så fin fireårsmerr i form av 10 Camilla Rags. Kanonavslutning til annen tredje sist, meget god firer i V75 nest sist og sist ble det meste feil på veien, også det i et V75-løp. Er best på kapasitet i dette løpet, men Brækken er fortsatt et uromoment i sulkyen. 3 Scarlett's Dream hadde vi førstevalg på sist. Sørmo-traveren havnet da i lederryggen, men da lederen trøtnet ut mot oppløpet ble det litt feil. Avsluttet flott til tredje da, og er på gang i Sørmo-regi.

1 Blue Sandie fikk et fint løp tredje utvendig sist og avgjorde greit. Står fint til i kveld, kan legge på til to selv om motstanden er tøffere. 7 Glad Coctail T. stummet fra tet både tredje sist og nest sist. Er nok klart best med ryggløp underveis, og avsluttet sterkt i V75 sist til tredje. Seiersaktuell. 5 White Chimney har galoppert fryktelig mye i det sist, skulle imidlertid Kim Andre Schei komme seg foran i kveld, er det grunn til å være på vakt.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 3-1-7-5 C: 9-11-13-6-14-8 D: 12-4-2

Annonse: Øivind Grøstad elsker Leangen og kaller det sin spillestue nummer en. Sjekk hans tips

V5-4A/V5-1B:
7 Creek's Tamina blir de aller fleste spilleres bankerspill i kveld, men vi er usikre på jernhoppa til Olav Christiansen nå. Har riktignok hatt to veldig feile oppgaver i sine to siste løp (stått på langt tillegg), men det har ikke sprudlet av hoppa. Tillegg igjen i kveld, og vi synes hoppa er voldsomt overspilt med sine 67 prosent.

Vi må prøve svært formtoppede 8 Royal Guy. Gjorde et strålende løp nest sist etter å ha gått utvendig siste 700 (ble tatt ned av en smygkjørt Alpha Romeo R.R. da). Sist gjorde Royal Guy en sprek opphenting etter stor startgalopp. Formen er på topp og nå kan det være dags for årets første seier. 9 Arc Whaler har vært utafor i det siste, men det har også blitt mye feil. Unge og lovende Herman R. Tvedt setter seg opp i kveld. Vi betaler.

Strekhestene skal ikke være god nok i dette løpet, men fin form er det både på 4 Helacs Maya (sitter trolig i tet) og 2 Newnews (strålende tredje sist, men svært ujevn).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 7-9 C: 4-2-6-5 D: 3-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

V5-5A/V5-2B:
Skummelt igjen. 10 Alsaker Alexa blir vår klare favoritt. Hoppa har vært svært uheldig to ganger på rappen og blitt sjenert til galopp i sisterunden. Formen er på topp og dette ser ut som en helt riktig oppgave. 5 Spik Viktor så ut til å ha stablisert seg, men i de to siste løpene har det vært tilbake til gamle galoppsynder. Sprint er neppe noe pluss da og vi syner den store favoritten.

7 Helle Sol og 6 Spang Bitte er begge i utmerket form og sprint er ikke noe minus. Begge løser bra fra start og er mulige tethester. Mot svært galopplystne favoritter, er begge seiersaktuelle. 11 Skjeppe Kåre vant helenkelt fra tet tredje sist, var overraskende god toer fra dødens nest sist og gjorde et greit løp på upassende distanse sist. Sprint igjen nå, en klar fordel.

2 Trø Prins innledet lovende som treåring i fjor, har fått to løp i kroppen nå og passes fra en fin utgangsposisjon.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 10 B: 5-7-6-11-2 C: 4-1-8 D: 9-12-3

Her kan du kjøpe Sportspills eksperttips til Leangen

V5-3B:
DNT's unghestserie for treårige kaldblodshester og vi tror strekhestene har de beste betingelsene her. 7 Dag Jerven galopperte i striden mot svært gode Haugestad Opera sist. Hadde trolig tapt for denne når galoppen kom hundre meter fra mål, men hadde trolig vært foran gode Solør Stegg. Forsvarte seg også godt til annen fra tet nest sist. Det ligger an til tetkjenning igjen i kveld, og karrierens første seier kan være et faktum.

5 Pondus kan imidlertid bli en lei nøtt å knekke. Pondus slo nettop Dag Jerven i sitt seiersløp sist, selv med en liten galopp ut mot oppløpet. Pondus er en riktig fin type som tåler å gjøre mye selv.

9 Arras var mye betrodd på Bjerke sist etter en flott oppvarming, men galopperte da i den første svingen. Har litt bedre betingelser i kveld, men vi setter et spørsmålstegn ved vinnerviljen. 3 Durgloma var forbedret sist i et vanlig grunnlagsløp og avsluttet fint da. Kan vinne med fine rygger underveis.

11 Smedsrud Jerven er hurtig, men ikke veldig distansesterk. Trøtnet aldeles fra tet på Bjerke sist, men møter jo naturligvis mye enklere mostand her og med kongen av Leangen (Jomar Blekkan) som kusk, er det farlig å utelate denne.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 5-9-3-11 C: 10-12-6-4-2-1-8-1

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Leangen

V5-5B:
Det er farlig å være spiller i den siste avdelingen. Favorittene 7 Love Force og 14 Jet Caltina er ustø på beina og galopprisikoen er overhengende for begge. Vi jaktet Love Force sist, mot den store favoritten Scott W.L. Men en søvnig Noralf Brækken begynte ikke å kjøre før Scott W.L var i mål. Avslutningen var uansett glitrende til annen. I kveld er det annetspor volte, det lukter galopp.

14 Jet Caltina har galoppert seg bort i to av sine tre siste volteløp. Rutinerte Blekkan velger trolig en forsiktig start i kveld, og mener selv at dette er hans aller beste seierssjanse i kveld i jakten på de magiske 100 seirene på Leangen i løpet av en sesong. 12 La Contessa gjorde et fenomenalt løp sist etter tredjespor de siste 1200 metrene. Hun er ikke dårlig denne hoppa, og dersom Kim Andre Schei er litt heldigere med disponeringene i kveld er hoppa hyperinteressant som en sjuprosenter.

5 Money For Nothing blir ikke spilt overhodet etter skuffende innsats sist. Den lovende treåringen 1 Sharif B.R. kommer tilbake etter litt pause og viste i våres at han kan mye. 8 Ninepoints Sheryl satt fast sist etter gunstig løp, andre forutsetninger i kveld.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 14-12-5-1-8 C: 10-13-6-2-9-3 D: 11