Gå til sidens hovedinnhold

Superlørdag på Bjerke med Gulljackpot i V75

Bjerke slår på stortrommen lørdag med flere storløp på menyen og Gulljackpot i V75.

Det er en eventyrlig jackpothelg vi har foran oss. Lørdag er det klart for Lars Laumbs løp og Johan Widdings æresløp og GULLJACKPOT i V75 på Bjerke. Søndag er det klart for stor V75-jackpot på Ørebro med 4 630 722 SEK ekstra som fordeles i premiepotten og søndag kveld internasjonal V65-omgang på Sørlandets travpark med 534 303 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det heretter handle om lørdagens V75-omgang på Bjerke, der det altså er Gulljackpot. Det innebærer at Rikstoto dobler førstepremiepotten ved spillestopp og ergo er det supre forutsetninger for spillerne. Det er en knakende fin omgang og jeg spiller med to bankere.

Hamre hele veien
Den første kommer ut i V75-3 og kommer nok til å bli lørdagens største V75-favoritt. 5 Devious har vunnet seks av ni løp i regi Frode Hamre. Gjorde to imponerende seiersløp tidlig i januar og ble tross bakspor spilt til stor favoritt i et V75-løp på Sørlandets travpark for to uker siden. Det ble dårlig tempo i det løpet, ergo kjørte Frode Hamre frem i dødens 1100 meter fra mål. Knakk lett ledende Secret Snap, men ble tatt ned oppunder mål av Axeline Baunehøj. Lørdag er det femtespor bak bilen og da bærer det nok tidlig til tet. Møter naturligvis bra motstand med tanke på at det er V75, men leder normalt dette løpet hele veien. 5 Devious blir den ene av mine to V75-bankere på Bjerke lørdag og bankerspilles også i V5-spillet.
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 2-1-3 C: 7-9-11-12-4-8-10-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Kongen gjør kort prosess
Min andre banker kommer ut i V75-4. 9 Reime Kongen hadde en strålende fjorårssesong med fem seire og over 300 000 kr innkjørt. Har innledet dette året på aller beste vis med to starter og to seire. Hra vunnet sprettlett i begge seiersløpene og møter mye den samme motstanden lørdag. Reime Kongen er både speedig og sterk, det er gode egenskaper for en hest. Bakspor betyr veldig lite, det er på slutten Bork Odin-sønnen gjør løpene sine uansett. 9 Reime Kongen blir min andre V75-banker på Bjerke lørdag og blir også min V4-banker.
Rangering V75-4/V4-1: A: 9 B: 4-10-11-1 C: 2-6-5-8-3-12-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V5-3 - Johan Widdings minneløp. Varmblods. 2140 meter volte.
Tradisjonen tro innledes Bjerkes V75-omgang i midten av februar med Johan Widdings minneløp for fireårige norskfødte varmblodshester.

Det er et jevnt løp og på det største V75-forslaget tar jeg med hele ti hester. På de øvrige nøyer jeg meg med seks markeringer. 1 The Red Explosion står innbydende til i førstespor på strek og blir spillefavoritt og min favoritt. Viste fin kapasitet som treåring i fjor og vant tre løp på elleve starter. Men galopperte seg bort de åtte øvrige løpene og ble disket for galopp hele fem ganger. Vant sitt siste løp på Bjerke i slutten av november og er matchet for dette løpet. Kan kanskje forsvare sitt innerspor her og er en motivert favoritt.

Husk at du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 13.00

7 Donato Frecel vant direkte i årsdebuten etter en herlig styring av Erlend Rennesvik. Hadde vært syk og skadet før årsdebuten og er garantert enda bedre lørdag. Første motbud til favoritten. 5 Glamour Tilly E. gjorde karrierebeste i seiersløpet sist på Bjerke en drøy uke før jul. Er bra fra start og står i et fint spor lørdag. 10 Super Winner vant lett fra tet sist og imponerte. Nå er det bakspor og det trekker ned. På kapasitet er Tengsareid-traveren god nok. 6 N.Y. Symphony ble tatt ned av Glamour Tilly E. nest sist og galopperte seg bort sist, men har vist fin kapasitet. 11 Admirals Club er trolig best av 20-metershestene og får også plass på samtlige V75-forslag.

På det største V75-forslaget tar jeg med ytterligere fire hester. 9 Trefilov innledet karrieren bra, men var ikke som best i sine siste løp. Gode treningsrapporter nå. 4 I.D. Derrier er bra, men fjerdesporet i volta er et klart minus. 2 Andy Nibs har utviklet seg fint de siste månedene og kan vinne med maks klaff. 12 Raja Ravina er i knallform, men står tøft til på 20 meters tillegg.
V75-1/V5-3: A: 1 B: 7-5-10-6-11 C: 9-4-2-12-8-15-13-3-14

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. Grunncupen. 2100 meter autostart.
Seiersmaskinen 11 Spang Ole vant fem av sju løp i fjor og har innledet 2021 med to strake seire. Blir tung favoritt i V75-2 og det er ikke lett å få "vekk" storfavoritter som kuskes av Vidar Hop. Hadde ellevtespor bak bilen også sist, men kom flott til og satt i tet allerede etter 500 meter. Hadde også lignende forutsetninger som storfavoritt i et V75-løp på Biri fjerde sist, men kunne aldri rå på en kanongod Gomnes Faks den dagen.

Jeg velger å syne den store favoritten lørdag, siden jeg har to andre bankere jeg har enda mer tro på. 4 Mjølner Loke har hevet seg voldsomt i det siste og vunner tre av sine fire siste løp. Står flott til i fjerdespor lørdag og kan utfordre den store favoritten. 3 Tyrifaksen var enorm i flere seiersløp i november/tidlig desember, og også bra fra dødens nest sist. Men svak i sin siste start. Tilbake på sitt beste, er Tyrifaksen en klar seierskandidat her. 12 Birk Faks er endelig på vei opp i form igjen. Fra tolvtespor er han nok likevel avhengig av at det klaffer maksimalt for at han blir ropt opp. Er uansett en vinnerhest og får plass på samtlige V75-forslag.
Rangering V75-2/V5-4: A: 11 B: 4-3-12 C: 10-5-1-8-2-6-9-7

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Frode Hamre er som vanlig godt forspent med vinnersjanser når det er snakk om V75. I V75-4 sitter han opp bak den klare favoritten 1 Gonzales B.R. Satt bom fast over mål i et V75-løp på Sørlandets travpark for 14 dager siden. Lørdag er det førstespor bak bilen og forsvarer Frode innersporet med sin hest, blir han lei å hanskes med.

9 Rui De Monde er nok feltets beste hest på kapasitet. Tøffingen til Trond Anderssen har fått operert bort en beinbit i en kode og ikke startet på over ett år. Anderssen er veldig opp på sin hest og tror han kan vinne på direkten. Første motbud til den klare favoritten. 3 Positano er kvik i vei og Vidar Hop tror på vinnersjanse om han kommer seg foran. Møtte klart bedre hester sist og holdt bra. Tredjevalget. 5 Luxury Brodde holder også kanonform. Satt stengt i det lengste sist, men avslutter sterkt når åpningen kom. Solid lunsjvinner fra dødens nest sist. De fire hestene blir mine utvalgte i V75-5.
Rangering V75-5/V4-2: A: 1 B: 9-3-5 C: 7-12-6-8-11-4-2-10

V75-6/V4-3/DD-1 - Lars Laumbs løp. 2640 meter voltestart.
Tradisjonsrike Lars Laumbs løp er som vanlig blitt ett herlig løp og en spillemessig godbit. Jeg synes fire hester skiller seg klart ut.

7 Brenne Banker står klart best til av disse fire og feilfritt tror jeg rett og slett det er en vinner. Hamre-traveren har tøyset fælt med galopper i det siste, men kapasiteten er uomtvistelig. Måtte innom en galopp også nest sist i et V75-løp på Forus, men var likevel overlegen til slutt. 7 Brenne Banker blir min klare favoritt og i DD-spillet blir han min banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Stallkompis 11 Troll Solen er første motbud. Han var strålende toer bak Odd Herakles sist og distansen har han vist at han mestrer svært bra. Likevel må det klaffe med løpsopplegget fra 40 meter tillegg. 9 Våler Nikolai skuffet litt sist, men måtte gå med sko da. Er i følge trener og kusk Øystein Tjomsland mye bedre skoløs, men uvisst om baneforholdene lørdag gjør at det kan bli skoløst. Uansett en vinnerkandidat. 14 Lome Brage står alene på 60 meter tillegg. Trener Anders Lundstrøm Wolden er optimist og Lome Brage er alltid god etter pause. Blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-6.
V75-6/V4-3/DD-1: A: 7 B: 11-9-14 C: 8-10-6-13-4-2-12-3-1-5

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
Tradisjonsrike Sigvart Petersens minneløp avrunder lørdagens V75-omgang på Bjerke og er blitt ett strålende løp. Jeg står på fem hester på de to mellomstore V75-forslagene og seks på det største.

11 Bestbyarsenal var opprinnelig mitt førstevalg i V75-7, men denne ble strøket fredag ettermiddag. Dermed setter jeg 1 Strong Case først på min rangering. Gjorde et gnistrende seiersløp på Bjerke for drøye to uker siden. Han er kilen på voltestart denne vallaken, lykkes Dalen å få denne feilfritt ut fra start, kan han bli lei å hente for tilleggshestene.

12 Admiral Knick gjorde en bra årsdebut, selv om han ble tatt ned oppunde mål av kjempeskrellen Ramona's Fighter. Bunnsolid tredje i et stayerløp på Momarken i romjula. Hamre-traveren er "alltid" med der fremme, men har kun vunnet 4 løp på 28 starter.

Hamre-stallen har mer skyts i dette løpet. 10 Harley D. var kanongod toer fra dødens på seiersmaskinen Double Trouble E.P. i V75-7 på Forus forrige lørdag. Har ikke alltid levert like bra fra tillegg, men tas tidlig med på gardering. 6 Global Undefeded stod kinkig til i åttendespor bak bilen sist og satt langt bak underveis. Spurtet solid til andreplass da bak Strong Case. Bedre forutsetninger her og tidlig med på gardering. Helt ute på kanten og på det største V75-forslaget, tar jeg også med 8 Fox Dragon. Trives på distansen og er i form og blir veldig lite spilt lørdag.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 12-10-6-8 C: 2-3-9-4-7-5-13