Superman i Sør

Foto: Hesteguiden.com

Kapable Superman D.K. debuterer for Frode Hamre i billige omgivelser på Sørlandet i kveld.

Etter at løpene på Charlottenlund i Danmark er over hvor storløpet Copenhagen Cup går av stabelen denne søndagen kan vi se frem til en spennende V65-omgang på Sørlandets travpark på kvelden, og på vår sørligste arena tror vi sykemeldte Frode Hamre forsyner seg grovt av premiefatet som trener. Det pleier han å gjøre på parken, og vi bankerspiller to hester fra kvalitetsstallen til eksilbergenseren som stiller til start med solide treningsrapporter i ryggen.

Vi har som vanlig lagt ut flere andelslag på Eksperten i prisklassene 100, 200, 300 og 500 kroner andelen til V65-omgangen i Sør, og de spillene finner du ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vår hovedbanker for kvelden dukker opp i et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i den andre avdelingen, og da snakker vi om grunnkapable 3 Superman D.K. Vi var litt etter 4-åringen i vinter uten å lykkes, men i kveld tror vi på en topp vinnersjanse. Han er blitt kastrert i pausen, og det tror vi har slått veldig positivt ut. Han var tidligere av den litt vanskelige typen, og han slet til tider med aksjonen.

Dette er trolig rettet på når de mer edle deler er borte, og når ny trener Frode Hamre har vært veldig fornøyd med hva hesten har vist i trening forut for kveldens dyst, iler vi til med et bankerspill. Dagens konkurrenter egner seg ikke til å skremme, og når det er snakk om et andrevalg i spillet, i en omgang hvor det er langt mellom de sikre holdepunktene, lar vi det stå til.

Vår rangering V65-2: A. 3 B: 1-7-5-8 C: 6-9-2-4

Innleveringsfrister Sørlandet
V65 kl. 18.00
V4 kl. 19.06
DD kl. 19.28

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Ny vinner fra Hamre?
Vi har i hvert fall god tro på at sykemeldte Frode Hamre får en fin dag som trener på Sørlandets travpark denne søndagskvelden, og i et løp for varmblodshester i V65-5 sender han 2 Envision til start. Treningsrapportene på 3-årshoppa er gode, og mot ikke alt for skarp motstand, tror vi på en topp vinnersjanse.

Vi fikk er meget godt inntrykk av henne ved triumfen på 17.4 over en sprint som 2-åring i et løp i Sverige i fjor høst, og Frode Hamre har ikke akkurat for vane å sende hester til start hvis de ikke er seiersaktuelle. Hun har sett sterk ut på 18.0 full vei i trening, og vi bankerspiller på våre spilleforslag på hjemmesiden.

På Eksperten på andelslagene til 200 kroner andelen og oppover krysser vi også av for 11 Adamo Kievitshof, og 6-åringen som vant lett på 17.4 full vei i den siste starten (ikke alt for tøft i mot der, men hesten så veldig fin ut for dagen), virker til å ha sterkt stigende form med noen løp i kroppen etter lang pause.

Kapabel som få er 6 Scarlett Magic (han er usikker, men i kveld blir det utstyrsendringer som kan slå positivt ut), og han krysses på de største andelslagene på Eksperten. På storbongen på Eksperten krysses også 3 Chasing Pavements og 4 C.R.L. Trefilov, men da tror vi bestemt at vinneren er nevnt.

Vår rangering V65-5/V4-2/DD-1: A: 2 B: 11-6-4-3 C: 7-1-12-9-5-10

V65-1, 2140 meter autostart
Dette varmblodsløpet som innleder denne V65-rebusen teller ikke mer enn syv deltagere, men klassen på flere av hestene er høy. En klar favoritt blir 4 Urban Barsk med sine voldsomme 90 %, men 5-åringen må trolig gå den tunge veien utvendig. Tøff nok til å gjøre akkurat det, og vi bankerspiller på lillebongen.

Love You-sønnen er snakk om en seiersmaskin av de helt sjeldne med hele ni triumfer på kun 21 starter, og etter litt pause på tirsdag var han en sikker vinner på 16.9 over 2550 meter. Han så litt tung ut i kroppen den dagen, men 5-åringen har trolig gått mye fremover på form med det løp i kroppen.

Piler til tet gjør 3 Lighstonlightsoff, og vi tror kusk Geir Mikkelsen forsøker å lede hele veien. Da kan det bli stive bein til slutt hvis han får storfavoritten over seg sist 1200, og dersom han slipper føringen blir det også sjanseartet. Da krysser vi først på storbongen, og vi er da mer sugne på å krysse av for 1 Pronto tidlig.

Sistnevnte besitter skyhøy kapasitet, og han er latterlig lite spilt med sine lusne 5 % i kveld. Han vant fem av tretten starter i fjor, og en av de triumfene kom på nettopp dagens arena (han vant da et langløp på 16-tallet). Tom E. Solberg opp bak 5 Wesley Neyenrode er interessant, og vi krysser da på storbongen.

Vår rangering V65-1: A: 4 B: 1-3-5 C: 6-7-2

V65-3, 2140 meter voltestart, monte!
Et monteløp for varmblodshester støter vi på i V65-3, og som alltid er det ikke helt enkelt å vurdere disse løpene. Vi synes dog at fire hester hever seg litt over mengden, og en naturlig favoritt skal 12 Missionary Man være snakk om. 8-åringen holder toppform, og han gikk et solid løp til tredje på 15.1 full vei sist.

Det er ned en lite klasse i kveld, men å hente 20 meter tillegg på lynkjappe Sørlandet er aldri helt enkelt. Vi er også litt usikre på hvordan han takler voltestart, og da sikrer vi oss med noen garderinger på samtlige spilleforslag. Kapabel som få er 3 Emil Wibb, og i en feilfri utgave blir ikke 8-åringen lett å slå.

Han vant fire monteløp i fjor, og som best gikk han 17.2 full vei med voltestart på nettopp dagens arena. Det ble galopp som seiersakteull sist etter lang pause, og løp i kroppen har da normalt gjort godt. Det ble seier for 2 Quelodie Merite på 18.0 full vei sist under sal, og han skal være tidlig aktuell også i kveld.

Han står 20 meter bedre inne i løpet kontra 3 Emil Wibb sist de møttes, og den kapable 9-åringen er trolig også forbedret med løp i kroppen etter lang pause. Den beste rytteren i form av Siv E. Løvvold setter seg opp på 4 Shuguns Larabella, og hoppa som viste fin form foran sulky sist, skal da krysses tidlig.

Vår rangering V65-3: A: 12 B: 3-2-4 C: 8-9-7-15-13-11-10-5

V65-4/V4-1, 2140 meter voltestart
Favorittene i dette kaldblodsløpet i den fjerde avdelingen er av den usikre sorten, og da kan vi fort få en smell. Vi krysser således av for åtte hester på våre to største spilleforslag, men i en feilfri utgave blir ikke 2 Vitas Junior lett å slå. Det ble galopp igjen sist, men i den nest siste starten vant han lett på 30.2 full vei.

Topp vinnersjanse feilfri, men vi kan ikke stole på en hest som har galoppert i fire av de fem siste startene. Overraskende god til seier på 30.6 over 2640 meter i den siste starten var 5 Moi Jerka, og men en tilsvarende innsats i kveld er også hun seiersaktuell. Sliter dog litt med nerver, og da er det galoppfare.

En positiv innsats til sølv på 31.3 full vei leverte svært kapable 7 Komnes Viktor (gått 28.3 full vei som best tidligere) i den siste starten, og med ytterligere fremgang skal han være tidlig aktuell i et løp som dette. Klart bedre enn raden er fartsfyllte 12 Eigelands Odin, og det må vel snart være slik at han får full klaff.

Han galopperte vekk en fremskutt plassering sist, og han gikk da trolig glipp en av en tid i underkant av 29.0 full vei. Vi tror 14 Solberg Jela er god nok i en feilfri utgave, men hun er ikke enkel. Vi krysser også av for trioen 4 Kolnes Stjerna, 6 Huldre Malvin og 8 Høibyrauen, men da tror vi vinneren skal være nevnt.

Vår rangering V65-4/V4-1: A: 2 B: 5-7-12-14-4-8-6 C: 1-15-11-13-10-9

V65-6/V4-3/DD-2, 2140 meter voltestart
Et vidåpent varmblodsløp avslutter denne V65-rebusen, og vi garderer da følgelig bredt. Favoritt blir 8 Standup And Fight, men innerspor i andre rekke er ikke gull. Da må det løse seg underveis for at 4-åringen skal kunne bokføre årets fjerde triumf, men han har form til å kunne legge dette feltet på rygg til slutt.

Han var en totalt overlegen vinner på 17.6 over 2500 meter i den siste starten, og han virker til å være i rivende utvikling. På vei mot full form er svært kapable 5 Sky Air Born G.G. (han vant hele seks løp i fjor) med et par løp i kroppen etter lang pause, og han er latterlige lite spilt med sine lusne 6 % i kveld.

Han gikk et solid løp til femte på 14.0 over en sprint etter grov startgalop sist, og vi synes han må krysses på alle bonger. Matchet i tøffe lag (Sejr Gammelsbæk/Whata Buz) før en mindre pause ble 3 Juliano`s Pride uten den helt store suksessen, men vi tror 4-åringen duger mot denne gjengen her.

Kapabel som få er 6 Arc Va Tout (flott form nå), og i en feilfri utgave kjemper han om seieren. Toppform er det på 7 Winner Augustinu (avsluttet strålende til sølv på 13.0 over en sprint sist), men han er usikker på voltestart. Helt borte er heller ikke 1 Photo Lins og 11 Tristar Merci, men da stenger vi butikken.

Vår rangering V65-6: A: 8 B: 5-3-6-7-11-1 C: 12-4-2-10-9

V4-4, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester avslutter V4-spillet, og vi synes løpet ser vidåpent ut på forhånd. Vi helgarderer således på storbongen, men en naturlig favoritt skal 5 Tekno Jerkmin være snakk om. 5-åringen holder toppform for dagen, og sist var han tapper til fjerde på 27.8 full vei etter et strevsomt opplegg.

En kjapp sprint på dagens hyperkjappe arena er dog neppe noen fordel, og da må vi gardere. Vi tror 3 Lauvås Jejo piler til tet, og da kan i så fall 10-åringen lede rundt om. Han har varslet form nå på slutten, og han er en habil sprinter på sitt beste (han sprintet fine 25.5 som tredje i et løp i fjor på denne tiden).

Toppform er det på 1 Anka, og dersom det løser seg i fra et litt sjanseartet innerspor, kjemper trolig hun om seieren. Hun står litt tøft inne på pengene, men vi tror ikke det betyr så mye. Det er heller intet å utsette på formen til 8 Pola Linus, mens 4 Bjørntvedt Knekten får stå som en outsider med Solberg i sulkyen.

Vår rangering V4-4: A: 5 B: 3-1-8-4 C: 7-6-2-9