Superpott med Teddy

Teddy Gutten Støen og Geir Flåten.
Teddy Gutten Støen og Geir Flåten.

Det er strålende forutsetninger for spillerne når Norsk Rikstoto byr på dobbel sjuerpott i lørdagens V75 fra Leangen.

Sportspills meny lørdag:
V5-tips Leangen lørdag: Brækken har V5-bankeren
Oddstips 1: Nå er det dags for QPR
Oddstips 2: Rennes burde vært favoritt
Dagens oddsdobbel: Burnley var ikke ferdige
Tippetips: Liverpool kan ikke stoles på
Premier League: Oversikt skader/karantener

Norsk Rikstoto byr på dobbel sjuerpott til lørdagens V75-omgang på Leangen. Det innebærer at Rikstoto putter tilsvarende beløp i sjuerpotten som det vil ligge ved spillestopp. Ved en antatt V75-omsetning på for eksempel 15 millioner, vil det da være 3,6 mill i sekserpotten i en ordinær omgang. Med dobbel sjuerpott vil det da være 7,2 millioner kroner i sjuerpotten og det innebærer strålende forutsetninger for spillerne.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Undertegnede har jobbet lenge og vel med løpene og led valgets kvaler i jakten på V75-bankeren. Til slutt endte jeg opp med en treåring i rivende utvikling og når Geir Flåten gjør sin første start på Leangen siden 2011, får vi tror han returnerer til Vestfold med suksess. 

Vi snakker om hesten med det herlige navnet Teddy Gutten Støen i V75-4. Det er en hest som har galoppert bort svært mye penger i sin hittil korte karriere, men kapasiteten er udiskutabel. Lørdag står hesten 20 meter bedre til kontra 9 Kolnes Kjell  i forhold til Bjerkeløpet 19. november. Det løpet hadde muligens Teddy Gutten Støen vunnet uten galopp ut av den siste svingen og på det tidpsunktet var hesten langt foran Kolnes Kjell. Mye betrodde 10 Jærvsørappen er belastet med 40 meter tillegg og Jomar Blekkan var klar i sin tale til undertegnede når jeg pratet med ham fredag formiddag. Hesten holder ikke toppform og starter kun her fordi det er hjemmebane.

Da må det være klar fordel 5 Teddy Gutten Støen som helt sikkert slippes til tet av Ole Johan Østre bak 4 Homme Balder fra sin fine utgangsposisjon på strek. Det er naturligvis galopprisiko for hesten, men bedre forutsetninger enn det hesten har lørdag er det ikke mulig å få. 5 Teddy Gutten Støen i V75-4 blir Nettavisens V75-banker på Leangen lørdag.
Rangering V75-4: A: 5 B: 9-10-4 C: 6-1-8-7-2-3

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen. Merk at lagnavn merket "Leirvågs dobbelpott" følger tipsene i denne artikkelen, mens lagnavnene "Leangen dobbelpott" vil kunne avvike fra dette.


Hvor god er Jerven?
3 Fjord Jerven i V5-6 var jeg lenge inne på å spille banker. Fireåringen møter denne lørdagen eldre hester, men jeg er rimelig overbevist om at det er feltets beste hest. Måten han tok ned svært gode Bellfaks på i starten på Bjerke nest sist, var rett og slett rå. Dessverre var Fjord Jerven langt under båten i sin siste start og det ble avgjørende for at jeg IKKE tok sjanser på å et bankerspill. I DD-spillet spiller jeg dog hesten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Motbudet er selvsagt 11 Elmer som har hatt en eventyrlig utvikling i regi Lars O. Romtveit. Hadde en blytung oppgave fra 40 meter tillegg i sin siste start på Jarlsberg og har mer enn en gang vist at han duger svært godt i denne klassen. Så er det slik at jeg har en fantastisk forkjærlighet for 2 Alsaker Faks som kommer ut etter operasjon og flere måneders pause. Hestekaren og eieren John Helge Gravvold melder imidlertid og knallfine treningsjobb og da betaler jeg også¨for denne på mitt største V75-forslag.
Rangering V75-6/DD-1: A: 3 B: 11-2-6-7 C: 1-9-5-4-12-10-8

Må spekuleres
Med ca 750 000 kroner omsatt i V75-spillet fredag formiddag, er det mye som tyder på at 3 Mr. X.F. Royal blir omgangens største V75-favoritt. Nuvel, sier jeg. Har hesten virkelig imponert i det siste? Jeg synes ikke det. Så er det jo slik at hvis Lars Anvar Kolle makter å overfly 1 Triple Crown fra start, så er det ikke lett å se hesten tape.

Men jeg er svært usikker på om Mr. X.F. Royal makter å overfly 1 Triple Crown og skulle Gunnar Austevoll makte å forsvare teten med meget formtoppede Triple Crown, så må det være fordel nettopp Triple Crown. Så er det denne 12 Rafolo da, hvor god er egentlig denne hesten? Til tross for spor tolv, så betaler jeg for hesten på samtlige forslag. Det lange oppløpet på Leangen, må være en klar fordel for Rafolo.Tre hester skal normalt vært heldekk i en ujevn V75-1.
Rangering V75-1: A: 1 B: 3-12 C: 7-6-11-5-4-8-9-10 D: 2

Helt andre forutsetninger nå
14 Røste Lill var nesten helt uspilt når hun detonerte en bombe i et V76-løp på Bjerke 12. november og lett holdt unna for storfavoritten Ulsrud Tea. Den samme Ulsrud Tea som på tirsdag viste at storformen er på hell og det setter også prestasjonen til Røste Lill i et litt annet lys. Sist var det tet hele veien, nå er det 40 meter tillegg, men motstanden er ikke skarp, så vi setter hoppa først.

Henrik Kulblik produserer fine travere på løpende bånd, og i dette løpet starter han med 2 Finnskog Oda. Fra strek blir det garantert et fint løp og i et løp som er svært vanskelig å lese (hvor gode er 1 Bogvinna og 3 Liza i slike omgivelser), synes vi Kulblik-hoppa er den beste fra strek (verd å merke seg at Edvard Kristiansen bak Liza mener han sitter bak den beste strekhesten),

12 Madicken undervurderte jeg sist, og det ble kostbart (22.11). Hoppa gjorde et kanonløp for Edvard Kristiansen. Lørdag setter treneren Roar Walsøe seg opp igjen. Hun er tøff denne dama, og tåler å bli brukt underveis. Vi gambler på at tre hester holder i V75-2, men dette løpet er helskummelt.
Rangering V75-2: A: 14 B: 2-12-3-1-10 C: 6-11-5-4-8-9-7-13

Burde vunnet sist
4 Tender Love var også en av de hestene jeg vurderte et bankerspill, men jeg synes hoppa burde vunnet på Bjerke sist for å få fullt godkjent. Lørdag er det litt enklere imot, men jeg velger likevel å gardere. 

Lite spilte 3 Sweet Commander går opp noen klasser kontra sine siste løp. Men det er en riktig fin type dette og strekhester er alltid verd å vise ekstra oppmerksomhet i slike løp. Skrellkusk og formkusk Gunnar Austevoll er kusk lørdag. 14 F.X. Pips skuffet betydelig sist, men manglet trolig løp i kroppen. Hoppa til Husbyn hadde vært et klart førstevalg her, men er kanskje inne i en liten downperiode. Hoppa som har gitt Nettavisens lesere så mange gleder, skal uansett på bongen.

9 Take It All Easy kommer med sterke rapporter fra Danmark og kusk Kim Pedersen er en kusk jeg virkelig liker. Under tvil står jeg på disse fire hestene på mine to minste spilleforslag, og så betaler jeg også for ustabile 8 Republique på det største V75-forslaget.
Rangering V75-3: A: 4 B: 3-14-9-8 C: 15-5-2-1-11-10-7-6-13

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
8 Rocketeer
blir en av omgangens aller største V75-favoritter i V75-5, og det er forståelig basert på de siste prestasjonene. Men når Jomar Blekkan som kusket 3 Image Va Bene i dennes siste start på Leangen, er sikker på at det var seieren som glapp når hesten galopperte midt på siste bortre i et løp som ble vunnet av gode Thai Armani, så går vi mot og lanserer 3 Image Va Bene som vår favoritt.

Hesten er god fra start på volte og får kanskje tidlig tet her. Med tanke på at 8 Rocketeer har bakspor, kan det være løpsavgjørende. Begge er soleklare kryss. Det er også hyperkapable 6 Unbeatable som hadde vunnet med et gjesp i sin start med litt mer offensiv styring av Veronika Bugge.

Jomar Blekkan lød svært optimistisk med sin egen 11 Red Hot Firestorm og hadde faktisk mer tro på denne enn på Jærvsørappen. Det tar vi på alvor og tar med denne på vårt største V75-forslag.
Rangering V75-5/V4-2: A: 3 B: 8-6-11 C: 9-1-4-7-12-2-5-10

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-7 - Varmblodshester. Hoppedivisjonen. 2140 meter autostart.
Omgangens store spillenøtt der vi setter en skikkelig karamell først. 1 Real Child må være spillbar i dette løpet. Endelig har sportrekningen vært til real Childs fordel og hoppa avsluttet ginstrende til andre sist bak vår V75-banker Soho.

2 Grand Sandy blir heller ikke mye betrodd, men dette kan være tethesten i løpet. Varslet form så det holder sist og gjør her sin andre start i regi Åsbjørn Tengsareid og får skrellkusk Gunnar Austevoll. 7 Glitter In The Air vant sist, uten å imponere. Men kusk Eirik Høitomt lyder veldig optimistisk foran dette løpet og da skal hoppa med på forslagene. 4 Deloria, 12 Denise F. Boko og 5 Serena D.K. er hoppene vi i tillegg får med på vårt største V75-forslag. Men i dette løpet er det ingen sjanseløse.
Rangering V75-7/DD-2/V4-4: A: 1 B: 2-7-4-12-5 C: 6-10-11-9-3