Supersøndag i Trondheim

Foto: hesteguiden.com

Storløpene står i kø når Leangen fortsetter sin storløpshelg søndag og merk at det er tidlig stevnestart.

Sportspills meny søndag:
V64 Gävle: Espen og finnen

Tippetips søndag: Glimt jager sjuende strake på Aspmyra

Oddstips: Endelig opptur på Romerike?

Travsporten hviler som kjent ikke på søndagene, og søndag er det meget hektisk på travfronten. Det hele starter med V4 og galopp fra Strømsholm, før Leangen byr på en heidundrende søndagskjøring der både NM for travtrenere, 2. avdeling av Trøndelagspokalen, finalen i DNTs hoppechampionat for fireårige norskfødte hopper (hele 200 000 kroner til vinneren) og finalen i Veikle Balder cup for fire og femårige kaldblodshester med 100 000 kroner til vinneren skal avvikles. I tillegg til dette er det V64 fra Gävle, mens Harstad skal avvikle dobbel V5 søndag kveld.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Leangen søndag
V65 kl. 13.50
DD kl. 15.18

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

På Leangen er det altså supersøndag så det holder og det er mye å glede seg til. V65-spillet starter allerede kl 13.50, så det gjelder å være tidlig på. Våre beste kaldblodshester var også i sving i Orkdal fredag ettermiddag, og den første avdelingen av Trøndelagspokalen ble avviklet da. Det løpet fikk se en god Joker Elden lede fra start til mål, mens storfavoritten Tekno Odin verken likte fjerdesporet i volten eller de tunge baneforholdene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Viser hvem som er sjef nå
Søndag tror vi 9 Tekno Odin er tilbake som en vinner i V65-6/DD-2. Det er spådd flott vær i Trondheim søndag og Tekno Odin trives som kjent mye bedre når det er fine baneforhold. Spor ni bak startbilen betyr neppe allverden, ikke minst når Tekno Odin har gode rygger fra start og kan skli rett gjennom. Tekno Odin holdt flott til tredje i orkdal fredag, etter et meget krevende løp og Leangens lange oppløp er ikke noe minus for hesten. Vi har god tro på at Tekno Odin vinner søndagens storløp og lanserer hesten som vår V65-banker i en ellers halvkinkig omgang.
Rangering V65-6/DD-2: A: 9 B: 2-11-12-1 C: 10-4 D: 6-5-7-8-3

V65-1 - Varmblodshester. 2640 meter autostart. DNTs hoppechampionat. Norskfødte 4-årshopper.
V65-spillet starter med et strålende løp der våre beste norskfødte fireårshopper skal kjempe om hele 200 000 kroner i førstepremie. Bo Westergaard tar turen til leangen og får et knepent vinnertips med 5 Beverly B.R. som innfridde svært lett som storfavoritt i et V75-løp på Jarlsberg 18. mai og tok sin fjerde strake årsseier. Fra et flott startspor skal hoppa ha et bra bud på seieren her.

9 Oh Superb dukker opp i regi Jan Kristian Waaler. Hoppa underpresterte i årsdebuten på Bjerke for drøye to måneder siden, men treningsrapportene er gode og hun er en klar seierskandidat her. 3 Thai Chaiyo er god fra start og under flott utvikling. Møter naturligvis tøff konkurranse her, men vi streker tidlig.

6 Golden Feline gjorde et flott løp første gang ut i regi Erik Killingmo, og er spennende her. 7 Thai Holiday har trukket et litt vrient startspor, men gjorde et flott løp på Solvalla og sammen med 2 Chocolatique de første som er aktuelle på videre gardering.
Rangering V65-1: A: 5 B: 9-3-6 C: 7-2-12-4-8-1 D: 10-11

V65-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi er nødt til å sette 5 Jarli Odin først i et nytt strålende spilleløp. Jarli Odin var vel ikke som best i et V75-løp nest sist, men da ble også mye feil underveis. Sist synes vi hesten fungerte bedre og dersom Kai Johansen er med fra start her, er trolig Jarli Odin i tet etter ca 500 meter til tross for 40 meter tillegg.

4 Rapp Odin har utviklet seg enormt de siste månedene og selv om han møter kamerater nå, synes vi han er tidlig aktuell. Trives utmerket på Leangen og kan vinne igjen. Fra de to lengste tilleggene er naturligvis både 8 Briskeby Rauen (svært spennende med Vidar Hop), 6 Lex Lodney ( i kanonform) og 7 Norheim Jærv (møtt steintøff motstand på slutten) alle seierskandidater.
Rangering V65-2: A: 5 B: 4-8-6-7 C: 2-3-1

V65-3 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 1640 meter autostart.
8 Marionmetropolitan er så god fra start at han kan nå tet selv fra spor åtte. Med ringreven Jomar Blekkan i sulkyen gir vi hesten er knepent vinnertips i et nytt flott spilleløp.

Svært spennende er det med Kai Johansen opp på formsterke 10 Donas Super Max. Vallaken holder kanonform og med litt klaff underveis er Donas Super Max flink til å holde farten til mål. Øystein Tjomsland får sjansen bak 2 New York Gangster som vi har jaktet lenge nå. Vi varsler tidlig. 3 Bo Brady er opp og ned i prestasjonene, men startsporet er bra.

5 Adrian's News er en mil bedre enn raden. Se opp for denne. Enkle 7 Zeus Blue Chip blir mye betrodd, men her skal det klaffe godt underveis selv med Hop'n som kusk. Vi er ikke sikre på at vinneren er blant disse og anbefaler bred gardering i dette NM-løpet.
Rangering V65-3: A: 8 B: 10-2-3-5-7 C: 9-12-1-6-4-11

V65-4 - NM for travtrenere. 1640 meter autostart.
5 Rock You var vårt skrellobjekt under lunsjløpene på Leangen for drøye to uker siden og vallaken kom akkurat litt for sent til å snyte storfavoritten Uppercut Flevo for seieren. Med det løpet i kroppen synes vi svenskegjesten har en ypperlig vinnersjanse her og vi var lenge inne på å bankerspille. På det minste V65-forslaget gjør vi akkurat det, men vi tar med et par garderinger på de større forslagene.

11 K.L.M. Linedancer står kjelkete til spormessig, men flott inne grunnllagsmessig. Vi varslet for hoppa i Leangen-debuten og her skal hun tidlig på. Det skal også 12 Thai Extreme til tross for vrien utgangsposisjon. 9 Lord Francis mangler nok litt på toppformen fra tidligere i år, men har ellers et ypperlig løp på papiret. Ellers synes vi dette løpet holder svak klasse.
Rangering V65-4: A: 5 B: 11-12-9 C: 10-7-1-8-4-6-3-2

V65-5/DD-1 - NM for travtrenere. Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Tom Erik Solberg og 5 Beauty Di Quattro får et forholdsvis klart vinnertips av oss i V65-5. Hoppa holder flott form, men er litt variabel i stridsmoralen. Her kan det bli tet tidlig og da øker vinnersjansene.

10 Sweety Augustinu er ei hoppe vi liker godt. Øystein Tjomsland har vært heldig med trekningen under NM-løpene og har en ny fin vinnersjanse her, men bakspor på sprint trekker naturligvis ned. 6 Odens Nillan bankerspilte vi på Leangen for et par måneder siden, og da kom hoppa akkurat for sent. Formen er imidlertid uviss nå, men kuskeforsterkes søndag.

Det gjør også 3 Home Made som står fint. 2 Gjølmes Jet viste framgang sist og kan overraske. 9 Naipin Surprise er spennende etter pause og får også pluss for kuskebyttet. 4 Euro Coin og 7 Carmela's Wallet er garderingshester i et åpent løp om ikke Beauty Di Quattro gjør kort prosess.
Rangering V65-5/DD-1: A: 5 B: 10-6-3-2-9-4 C: 7-12-11-1-8