En ny strålende trav-og galoppuke er vel i gang med en rekke jackpotomganger i vente. Kommende lørdag er det Gulljackpot i V75 på Leangen, blant annet med Josef Kleins æresløp som et av flere sportslige høydepunkt. Tirsdag er det det Supertirsdag på Bjerke med 1 mill ekstra i sjuerpotten. Fredag er det stor V65-jackpot til lunsj i Boden med hele 917 639 SEK ekstra i sekserpotten. Søndag er det jackpot i V64 fra Jägersro galoppbane med 362 425 SEK ekstra i sekserpotten og søndag er det også duket for gedigen V75-omgang fra Solvalla med blant annet UET-kvalifiseringer for fireåringer.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Når det gjelder tirsdagen så har den sitt soleklare spillemessige og sportslige høydepunkt på V75-omgangen på Bjerke i kveld, der det altså er en million ekstra i sjuerpotten. Før den tid skal vi både gjennom V5-lunsj på Jarlsberg og V4-lunsj fra Rättvik.

I denne artikkelen skal det heretter handle om kveldens V75-omgang på Bjerke, eller det som Rikstoto kaller Supertirsdag. Rikstoto legger nemlig en million ekstra i sjuerpotten i kveld og det betyr flotte forutsetninger for spillerne. Bankerkandidatene står ikke i kø, så jeg spiller med kun en banker.

Tar knekken på Bjerkespøkelset i kveld
Den bankeren kommer ut i V75-2 som er kveldens monteløp. 9 Cool Canadian har montedebuterte på Bergen travpark i mai og vant med nærmere 50 meter ned til andrehesten Deep Sea Dream. To uker senere så hesten ut som en klink vinner i et monteløp på Bjerke, men mistet aksjonen inn på oppløpet og ble disket for passgang. Var heller ikke som best i et monteløp på Bjerke under OGP-helgen. Men deretter har det vært knallsterke prestasjoner med overlegne monteseire både på Jarlsberg og Biri. Har faktisk aldri vunnet på Bjerke, men i kveld tror jeg det er dags. 9 Cool Canadian med Malin Berås som rytter blir min V75-banker på Bjerke i kveld.
Rangering V75-2: A: 9 B: 5-6-7 C: 2-3-8-4-1

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

V75-1 - Veikle Balder cup. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
V75-omgangen innledes med et vidåpent hoppeløp for fireåringer med hester fra tre distanser. 1 Fjord Stina er blant fire strekhester og selv om ikke dette er en superhest, står hun veldig bra til og vil lede lenge. Knepent førstevalg. 8 Milan er garantert hesten med best kapasitet. Holdt seg på beina forrige tirsdag på Forus og tok en veltfortjent V75-seier. 40 meter tillegg i kveld er ikke optimalt, men hun krysses tidlig.

6 Spang Wikblesa var blant mine obshester i V75-4 på Bjerke for 14 dager siden og hun leverte da også et flott løp. Var kun en halv lengde bak vinneren Riga Viktoria da. Litt andre forutsetninger i kveld med 20 meter tillegg, men er blant formhestene i løpet. 7 Pålly Tulla er noe overraskende klar spillefavoritt i formiddagstimene tirsdag, men kryssene vil nok fordele seg jevnere utover dagen. Pengemessig står hun bra inne i løpet. Fjerdevalget. 5 Pave Sola måtte gå i dødens mot tøffe konkurrenter sist på Leangen. Kunne ikke utfordre derfra, men landet på 28.2 og med to løp i kroppen, kan hun ventes forbedret i kveld.

Jan Roar Mjølnerød har med to hester fra lengste tillegg, men verken 9 B.W. Anita eller 10 Lodins Luna har klart å følge opp de lovende taktene de viste i treårssesongen.Jeg tar likevel med 9 B.W. Anita på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-1: A: 1 B: 8-6-7-5 C: 9-10-4

V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Tre hester skiller seg klart ut i V75-3 og de får plass på samtlige V75-forslag. Robert Kruse ble nok litt hissig på grøten med treårige 5 Alm Kevin i V75-3 på Bjerke for 14 dager siden. Var stor favoritt i det løpet, men Kruse brukte speeden litt tidlig og ble tatt ned av Gylden Joker mot mål. I kveld blir Alm Kevin vesentlig mindre spilt enn Gylden Joker, det snur fort i travsporten.

10 Gylden Joker er uansett en soleklar vinnerkandidat igjen. Knut Haakenstads tøffe vallak står med to strake seire og kan legge på til tre strake i kveld. 8 Wik Viktor la seg aldri til i V75-løpet på Bjerke forrige lørdag og brøt etter gjentatte galopper. I følge Tommy Fløysand var det utelukkende banens skyld. Tilbake slik han var i seiersløpet nest sist, er han med i seierskampen igjen i kveld. De tre hestene skiller seg klart over resten i V75-3.
Rangering V75-3: A: 5 B: 10-8 C: 4-2-6-9-1-3-7

V75-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et ganske fint kaldblodsløp venter i V75-4 der favorittduoen 8 Lille Helge og 10 Bragevinn skiller seg noe ut.

Under tvil gir jeg tipset til 8 Lille Helge. Han måtte strekke våpen for Bragevinn i sin siste start, men måtte åpne veldig tøft i det løpet og holdt meget bra. Kanskje blir veien mot tet litt enklere i kveld og Lille Helge er en vinnerhest. 10 Bragevinn har respondert helt eventyrlig på amerikanervogn og står med tre strake seire sammen med svært velkjørende Anette Frønes. Den fjerde strake kan komme i kveld.

5 Bonus Diamant var en klar obshest for meg i V75-2 på Bjerke for halvannen uke siden. Da var distansen 2680 meter og vallaken stod på helt inn. Møter to tøffe konkurrenter i kveld, men jeg tar hesten med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-4: A: 8 B: 10-5 C: 1-11-9-4-7-2-6-3

V75-5/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Uten tvil kveldens store spillenøtt. Løpet er stengt ved kun 800 startpoeng og det betyr mye formløse hester på farten. Jeg betaler for åtte hester på det største V75-forslaget og tar med alle på det største V5-forslaget.

3 Two To Tango er uansett formhester i løpet og hoppa står i tillegg flott til på strek. Vant et billig dameløp tredje sist, men fulgte opp med en sterk tredjeplass bak Force De Flandre og Sweet Lins nest sist. 9 L' Amour Bonanza har ikke klart seg å komme seg tilbake til de solide taktene han viste for noen år siden, men har en svært billig oppgave foran seg i kveld. Andrevalget. 7 Amarone Classic rader ikke opp med seire lengre (kun en seier de to siste årene), men går jevne og fine løp stort sett hele tiden.

4 Makalo er en av to hester fra Morten A. Pedersens stall i løpet og den Morten har mest tro på. 10 Zimmer Grif har gjort to brukbare løp i regi Jan Arne-Raab og går ned en klasse motstandsmessig i kveld. 5 Encore Un Sisu har slitt med formen i det siste, men kapasiteten er mer enn god nok til å vinne et slikt løp. Gamlingen 12 Rafolo og ti år gamle 11 Soros Kronos er begge aktuelle på bred gardering og får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V5-1: A: 3 B: 9-7-4-10-5 C: 12-11-1-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V5-2/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Hele 14 hester til start i dette varmblodsløpet, der tre hester skiller seg klart ut etter in mening. 6 Calmass innledet svært lovende som treåring, men kom aldri til start i den lukrative fireårssesongen. Vallaken til Aasmund og Vemund Drolsum har kommet tilbake med brask og bram i år og vunnet fire av seks løp i år. Blåste rundt feltet i et løp i Årjäng nest sist og forsvarte sitt store favorittstempel med overlegen V75-seier på Bergen travpark i sin siste start. 6 Calmass har et godt bud på seieren her og blir min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Frode Hamre er dog optimist med 4 Fantom Ima i norgesdebuten. Lillebroren til Elegant Ima har ikke vunnet løp på 12 starter i Sverige, men Hamre er svært fornøyd med det hesten har vist i hans trening. Det klare motbudet til Calmass. Men jeg betaler også for 14 Gentletron på de to største V75-forslagene. Står riktignok i bakspor på 20 meter tillegg, men avsluttet i overlydsfart til andreplass bak Calypso Coffee i et V75-løp på Klosterskogen i sin siste start.
V75-6/V5-2/DD-1: A: 6 B: 4-14 C: 10-2-13-8-5-9-3-1-12-7-11

V75-7/V5-3/DD-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Seiersmaskinen 4 Birk Faks blir tung favoritt i den siste V75-avdelingen som er blitt et meget bra løp. Han holdt lett unna for storfavoritten Mellem Tyr på Bjerke i sitt siste løp og holder strålende form. Motivert favoritt, men støter på noen meget formsterke konkurrenter og det er i tillegg en viss galopprisiko.

7 Edens Odin lekte hjem seieren sist på Leangen mot gode konkurrenter og imponerte også i seiersløpet nest sist. Har funnet en nytt gir og er i tillegg god fra start. Andrevalget. 10 Thale er også i sitt livs form og parkerte gode konkurrente i seiersløpet sist på Momarken. Bakspor trekker ned siden det er sprint, men Thale er en seriøs vinnerkandidat også i kveld. Jeg låser V75-7 på disse tre hestene.
Rangering V75-7/V5-3/DD-2: A: 4 B: 7-10 C: 2-1-3-9-6-8-5