En ny flott travuke er vel i gang når vi torsdag går inn i julemåneden desember. Tirsdag kveld er det nok engang jackpot i V75 på Bjerke med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten. Onsdag kveld venter en flott V86-omgang på Solvalla/Åby med 15 millioner i premiepotten. Det er Klosterskogen travbane som er vertskap for lørdagens V75-omgang her hjemme og her er det 10 millioner ekstra til alenevinner. Søndag er det jackpot både i V64 på Bro Park og det er jackpot i V75-omgangenMantorp.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er flotte spillemessige forutsetninger i V75-tirsdagene frem til jul i og med at det er fastsatt jackpot med 500 000 kr ekstra i sjuerpotten hver eneste tirsdag frem til jul. Kveldens V75-omgang på Bjerke byr som vanlig på flotte løp og jeg spiller med to bankere i omgangen. Den første bankeren kommer ut V75-2.

Leder hele veien
Det handler om seiersmaskinen 6 Todin med sin faste kusk Vidar Hop. Vant sju løp på 13 starter i fjor og har vunnet sju løp på 21 starter i år. Seirene kommer altså ikke like tett som i fjor, men motstanden har vært tøffere denne sesongen. Var uansett tilbake som en vinner i V75 på Jarlsberg for halvannen uke siden etter å ha ledet stort sett hele veien. Da var distansen 2100 meter, i kveld er det sprint som nok er hestens aller beste distanse. Blir stor favoritt i kveld og tøffingen 3 Stumne Fyr er nok verst imot. Jeg tror Vidar Hop styrer løpet fra start til mål og 6 Todin blir min ene V75-banker på Bjerke i kveld.
Rangering V75-2: A: 6 B: 3-2 C: 5-4-1-7

Du ser alle løpene fra Bjerke i kveld gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

Mjølnerød innfrir med favoritten
Min andre V75-banker i kveld er litt sjansepreget. 6 Briskeby Pilen blir klar favoritt i sitt løp i V75-5/V5-1, men fireåringen har slitt med aksjonen i høst, før han endelig var tilbake på sitt beste på Jarlsberg forrige onsdag. Klarte riktignok ikke å ta seg forbi gode Bare Mattis nedover oppløpet, men det var et hav ned til tredjehesten i det løpet. Møter noen brukbare konkurrenter i kveld, men på kapasitet er hesten best. Feilfritt skal det være topp vinnersjanse. 6 Briskeby Pilen blir min andre V75-banker på Bjerke i kveld.
Rangering V75-5/V5-1: A: 6 B: 5-6-2 C: 1-9-10-12-11-4-8-3

V75-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Startkatapulten 5 Beluga blir som vanlig undervurdert av spillerne, så også er tilfelle i V75-1 i kveld. Hoppa holder superform og er den klare tetkandidaten i kveld. Det er usikker form på flere av de mest betrodde og jeg setter Gunnar Austevoll frekt først med lite spilte 5 Beluga. 7 Borups Vallmo er matchet mot bra hester i Sverige og har klart seg ganske bra. Sjuendespor bak bilen på sprint er ikke det beste, men motstanden er klart overkommelig. 9 Six O'Clock News er en fartsfylt fireåring som Frode Hamre sliter med å finne ut. Ga seg helt sist, men har kapasitet til å blåse rundt denne gjengen og tas med på samtlige V75-forslag.

Betrodde 6 Freedom ble strøket i formiddagstimene, og dermed setter jeg på jevne og stabile 3 Pelucchi på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-1: A: 5 B: 7-9-3 C: 1-4-8

V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et veldig fint kaldblodsløp i lavt grunnlag venter i V75-3. Jeg markerer for tre og fire hester på V75-forslagene.

2 Asakstjerne startet 20 meter bak 6 Smedsrud Gnist på Biri sist og var aldri i nærheten av å kunne utfordre denne. I kveld står Asakstjerne 40 meter bedre til, i og med at 6 Smedsrud Gnist nå har 20 meter tillegg. På ren utregning burde da 2 Asakstjerne være en klink vinner, men så enkelt er det neppe. Jeg setter den store favoritten først, men rangerer 6 Smedsrud Gnist like bak. Fra strek vil også tøffingen 3 Myhreng Ask ha et ord med i seierskampen, han var ikke langt bak Asakstjerne sist.

Normalt er det disse tre hestene som gjør opp om seieren i V75-3, men Vidar Hops "vrakhest" 11 Alsaker Mikke er i rivende utvikling og jeg tar med denne fireåringen på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-3: A: 2 B: 6-3-11 C: 1-7-8-5-4-10-9

V75-4/V5-1 - Varmblodshester. Hoppeløp. 1640 meter voltestart.
Spennende hoppeløp venter i V75-4 og det er ikke så veldig ofte vi ser løp med voltestart i denne klassen. Fem hester får plass på de fleste V75-forslagene.

3 Dollars And Cents blir ganske klar favoritt, ikke så rart det siden hun starter fra strek. Burde vel strengt tatt holdt unna sist og voltestart er også et usikkerhetsmoment i kveld. Sprint er nok en fordel og feilfritt er det bra sjanse for favoritten. 6 Sassy May ga opp sist, men imponerte i seiersløpet sist. Treffer voltespesialist Gunnar Austevoll fra start på 20 meter tillegg, kan hun være tidlig fremme her. Mitt andrevalg.

4 Chloe' Degli Dei har det ikke klaffet for i Norge, men fireårshoppa til Frode Hamre har en fin oppgave foran seg i kveld. Feilfritt er det en vinnerkandidat. 8 Ottens Idol har vært tøft matchet stort sett i hele år, ned en klasse i kveld og kan vinne. 5 Fairytale E.P. ble prøvd i tet sist, den hoppa er nok klart best med ryggløp. Klaffer det underveis, kan årets første seier komme i kveld.
Rangering V75-4/V5-1: A: 3 B: 6-4-8-5 C: 9-10-2-1-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V5-3/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Et meget åpent sprintløp for kaldblodshester venter i V75-6/V5-3 og både på det største V75-forslaget og det største V5-forslaget, tar jeg med alle 11 startende.

10 Alm Vettori blir mitt førstevalg. Treåringen gjorde et tappert forsøk på å holde unna for årgangseneren Erling på Jarlsberg sist, men måtte nøye seg med andre. Har en fin oppgave foran seg i kveld og løser det seg noenlunde fra bakspor, kan årets fjerde seier komme i kveld. 9 Spang Turbo har hevet seg mye i det siste og vant enkelt tredje sist. Får vallaken riktige rygger i sisterunden, kan han vinne igjen. 2 Runi ga opp fra tet nest sist, men er er variabel og står fint til spormessig her. 1 Aske Eira har ikke vært som best i det sist, men favoriseres av et fint førstespor bak bilen og har vist mye bra tidligere i år.

6 Rei Sola er kvikk i vei og møter helt riktig motstand. Unngår hoppa dødens er hun en vinnerkandidat. Det har ikke klaffet for 3 Ask Titan i år, men seksåringen har en fin oppgave på papiret her. Disse seks hestene får plass på fleste V75-forslagene, mens de fem øvrige tas med både på det største V75-forslaget og på det største V5-forslaget.
Rangering V75-6/V5-3: A: 10 B: 9-2-1-6-3 C: 4-12-5-11-8

V75-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et herlig løp i Sølvdivisjonen avrunder kveldens V75-omgang på Bjerke og jeg står på fire hester på samtlige V75-forslag.

4 Robertson blir min favoritt. Hamre-traveren har radet opp med seire og toppløp i år og tatt åtte seire på kun 15 starter. Urtapper toer fra dødens i et tøft V75-løp sist på Jarlsberg, der kun stallhesten Oz slo seg forbi. Har vist at han tåler tøffe løpsopplegg. I en svært spennende DD-omgang blir 4 Robertson min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

3 Lucky Queen Soa presterer fortsatt ujevnt i løpene. Skal gå med sko i kveld og det er et minus. Er den sannsynlige tethesten, men møter hingstene i kveld og må være på sitt beste for å vinne. 5 Ian B.R. har funnet en strålende høstform og det er ikke helt utenkelig at Ole Johan Østre kan få tet. Lykkes han med det, stiger vinnersjansene. Formsterke Ian B.R. skal uansett strekes. Jeg velger også å ta med meg 2 Donato Frecel. Får opp Eirik Høitomt som kusk i kveld og viste fremgang igjen sist.

Det betyr at 6 Es Trenc ikke får plass på mine V75-forslag, men Mikkelborg-traveren står vanskelig til i sjettespor med mange startraske hester på innsiden.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 4 B: 3-5-2 C: 6-9-10-7-8-1