En ny herlig travuke står foran oss og denne lørdagen er det Sørlandets travpark som er vertskap for den norske V75-omgangen. Men allerede tirsdag kveld er det som vanlig V75 på Bjerke, nå er det såkalt Supertirsdag med jackpot og en million ekstra i sjuerpotten. Onsdag er det 20 millioner i premiepotten i V86 fra Solvalla/Åby. Kommende søndag er det også klart for Prix d'Amerique på Vincennes og søndag er det også dobbel jackpot i V75 på Acevalla med 6 791 900 SEK som fordeles ekstra i premiepotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det handle om kveldens Supertirsdag på Bjerke som altså byr på jackpot i V75-spillet med en million kroner ekstra i sjuerpotten. Eirik Høitomt innfridde med min V75-banker Stumne Fyr forrige tirsdag og Høitomt får også bankertilliten i kveld, nå med en formsterk fireåring.

Legger på til tre strake seire
Det handler om høykapable 3 Sigve H.R. som varsler stor kapasitet tidlig i treårssesongen, men også sleit med å komme seg feilfritt rundt. Det har løsnet den siste tiden. Leder anerike TH Gjølstads minneløp hele veien i seiersløpet nest sist og vant den tunge veien som stor favoritt på Bjerke for 14 dager siden. 1 Askeladden er blitt strøket og det øker vinnersjansene for brødrende Øverdals flotte fireåring. Feilfritt er det snakk om en vinner og jeg bruker 3 Sigve H.R. som min V75-banker på Bjerke i kveld og hesten blir også min V5-banker.
Rangering V75-4/V5-1: A: 3 B: 2-7-11 C: 8-12-5-4-10-9-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1 - Varmblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart.
Kveldens V75-omgang innledes med et monteløp der jeg står på fire hester på samtlige V75-forslag.

5 Redneck Woodland er stor favoritt i formiddagstimene tirsdag, men møter skjerpet motstand fra sine to seiersløp og må være bedre enn i seiersløpet sist på Klosterskogen for å ta hjem seieren i kveld. Under tvil setter jeg hesten først. 6 J.T's Moneypenny var kanongod i seiersløpet sist hoppa gikk monte. Har vært svak i sine to siste seiersløp og det gjør det mer usikkert. Leverer hun som i seiersløpet på Bjerke i november, blir hun lei å stå imot i kveld.

9 Rossini Diamant leverer toppløp både i trav og monte. Har toppform og må sees som en soleklar seierskandidat. 2 Cash Alo imponerte med å komme tilbake til seier etter grov startfgalopp sist, men møter helt andre hester i kveld. Men er en vinnerhest i monte og blir min fjerde og siste hest på forslagene i V75-1.
Rangering V75-1: A: 5 B: 6-9-2 C: 4-7-10-8-3-1

V75-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Kun sju hester til start i V75-2, men gode hester på farten. 7 Kolbu Kæsj tok imot storfavoritten Stumne Fyr på Bjerke forrige tirsdag og måtte fire tilslutt. Veldig god toer bak storfavoritten Gomnes Faks nest sist og selv om hesten er stor favoritt i formiddagstimene, synes jeg det er en motivert favoritt.

Kapable 6 Bråtnesfaks har vært ujevn i det siste. Svak i V75-finalene sist på Bjerke, men solid toer bak seiersmaskinen Todin nest sist. Tilbake på sitt beste, er hesten en soleklar seierskandidat i kveld. 1 Frier Birk blir en snakkhest i kveld, og det kanskje med rette. Et lite felt trekker opp og Frier Birk går som kjent til mål. 5 Valle Grom har ålreit form, men har manglet det lille ekstra den siste tiden og jeg velger å sette denne på venteliste i kveld.
Rangering V75-2: A: 7 B: 6-1 C: 5-3-2-4

Du ser alle V75-løpene fra Bjerke gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45

V75-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart
Heller ikke V75-3 teller mer enn sju hester, men det er meget bra kvalitet på feltet. 7 Legend Act ble litt overraskende tatt ned av Glazier's Vici oppunder mål sist, men den hesten er bra. Er kanskje best med ryggløp underveis og blir stor favoritt også i kveld. Jeg nøyer meg med å sette Søvik-hesten først.

6 Oz er neppe mye dårligere enn stallkameraten Glazier's Vici og leverte ett knallsterkt løp til tredje sist, etter et tungt løp underveis. Tåler å bli brukt underveis, men Frode Hamre ønsker ikke et løp i dødens i kveld. Uansett første motbud til den store favoritten. 2 The Baron og 1 Ian B.R. holder begge knallform og sitter trolig i tet/lederrygg underveis. Jeg tar med begge på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-3: A: 7 B: 6-2-1 C: 5-4-3

V75-5/V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Jeg synes to hester skiller seg klart ut i V75-2 og kanskje er det så enkelt at den store favoritten 6 Satri Ø.K. bare vinner. Gjorde karrierebeste sist og gikk nesten i nærkamp med hyperkapable Fyri oppunder mål. Landet på sterke 28.5/2100 meter og gjentar Malmin-hoppa den prestasjonen i kveld, tror jeg han sitter bak vinneren.

5 Lykkje Proffen var en vinner direkte første gang med Åsbjørn Tengsareid som kusk, men må nok opp ett hakk for å slå en feilfri Satri Ø.K.. Fireåringen som trenes av Jan Rune Gaustad er uansett det klare motbudet til den store favoritten og jeg velger å stå på disse to i V75-5.
Rangering V75-5/V5-2: A: 6 B: 5 C: 7-4-3-9-2-1-8

V75-6/V-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det klart mest krysskrevende løpet innenfor kveldens V75-omgang og jeg tar med åtte hester på det største V75-forslaget og fem hester på de øvrige.

7 Er Pupone blir ikke tatt på alvor av spillerne til tross for vallaken har levert flere meget sterke løp. Bunnsolid toer sist etter en sterk sisterunde, ble kun slått av meget gode Leroy Schermer da og det finnes ingen av dennes kaliber med i kveld. Løser det seg noenlunde fra et litt sjanseartet sjuendespor bak bilen, tror jeg er det er bra vinnersjanse. 12 Lucky Strongbow er mye bedre enn raden og tross tolvtespor bak bilen, setter jeg kapasitetstraveren tidlig på.

2 Endless Love var god tredje sist etter en flott sisterunde. Står bedre til spormessig i kveld og kan vinne. 5 Baker er mye bedre enn raden og leverte en flott opphenting etter galopp sist. 4 Lincoln Hanover årsdebuterer med gode rapporter i ryggen og får plass på samtlige V75-forslag.

På det største V75-forslager tar jeg med ytterligere tre hester. 9 McBurney har kapasitet og kan vinne direkte etter pause, 3 French Coffee var bra sist og har ganske bra kapasitet. 1 Kanye blir en del spilt, men er vanskelig og blir nok kraftig overflydd fra sitt innerspor.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 7 B: 12-2-5-4 C: 9-3-1-11-10-6

V75-7/V5-4/DD-2 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 1609 meter autostart.
Et fint spilleløp avrunder kveldens V75-omgang og som i V75-6/DD-1, setter jeg Gunnar Austevoll først. Nå med 4 Jelina som har vist storform den siste tiden. Fikk maks som tredje bak to gode hester nest sist og avsluttet storveis til andre bak storfavoritten Bjørnemyr Klara sist for 14 dager siden. Har et fint startspor i kveld og i en svært spennende DD-omgang prøver jeg meg med bankerspill på 4 Jelina.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

11 Å.M. Luna er nok minst like kapabel, men hun står i bakspor på en sprint og det trekker litt ned. Feilfritt er hun naturligvis en soleklar vinnerkandidat. 2 Dag Pernille var knapt slått av Jelina til tredje for 14 dager siden og jeg innbiller meg at sprint er en fordel for henne. Får plass på samtlige V75-forslag. 3 Diana G.L. gjør sin første start på et par måneder. Har et ganske bra toppnivå og tas med på de to største V75-forslagene.

6 Hællemåne Da Mia var langt under pari sist, men leverte mange fine løp i fjor. Blir lite spilt i kveld, men sprint er en fordel og jeg tar med Bjørnerød-hoppa på det største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 4 B: 11-2-3-6 C: 5-9-1-12-7-8-10