Supervanskelig rebus på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Men vi har en spennende løsning på en svært vrien omgang. Sjekk våre lunsjtips.

Det kommer til å hvile svært mange kroner på 6 Garli Mollyn i V5-5 under torsdagens lunsjtrav på Bjerke, men vi har ingen spesielt god følelse for denne og syns den møter vesentlig tøffere motstand i ettermiddag enn i sine seiersløp.

En frekkis
Derfor tar vi sjansen på en frekk banker denne torsdagen i form av andrevalget i V5-3, 7 Interruption Vint. Vallaken kom ut etter lang pause sist og så riktig så fin ut i et tøft V65-løp. Kusk Truls Glittum kjørte seg etterhvert opp i lederryggen på ledende Lively F.H. da, men letet febrisk etter luker nedover oppløpet. Den luken kom 100 meter fra mål, men en ivrig kusk og hest kjørte da nærmest oppi foranliggende hest og Interruption Vint galopperte. Det er ingen tvil om at Interruption Vint hadde vært seiersfarlig med tidligere åpning, selv om vinneren av det løpet Magnifique S.E avsluttet strålende. Med løp i kroppen og vesentlig enklere motstand, mener vi det skal være en flott vinnersjanse for åtteåringen som altså gjør sin andre start i regi Hedda Assev (hun trener også Tonar) sammen med velkjørende Truls Glittum. Startsporet er litt kinkig, men det er kvalitetsforskjell i slike løp og da trenger ikke et sjuendespor by på altfor store problemer.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Den første avdelingen er nesten et mareritt for oss spillere. Totalt formløse hester på farten over en sprint og nesten umulig å rangere disse hestene. 2 Corazza går ned noen klasser i ettermiddag, har trukket et fint spor og har tidvis vist kapasitet. 9 Bear The Square kjørte seg fast i sisterunden på Ørebro sist, men hadde ikke allverden spart når lukene kom nedover oppløpet. Gjorde et hyggelig løp på Färjestad tredje sist, og som kusken sier, skal hoppa vinne et løp må det bli dette. 7 Kapten Morgan gikk et ålreit løp sist, tapte da for to gode hester etter et tungt løp. 5 Crystonian (som vi hadde tenkt å sette først), melder Gunnar Austevoll er strøket. Se artikkel her . Hesten er fortsatt ikke strøket kl 09.00 torsdag morgen. Så får vi se hva som skjer. Uansett så krever den første avdelingen tilnærmet heldekk for at vi skal føle oss trygge.

Litt mer oversiktlig er det i V5-2. God tetsjanse er det for 1 Icora Wapiti. Hingsten spurtet frenetisk etter sene luker nest sist, sist satt Icora i tet men måtte da gi seg for en opplagt No Name De Hess. 2 Magnus Fønix er en ubeskrevet danske med ok meritter fra Danmark. Rapporteres å være god i vei og danske hester viser hele tiden at de duger og vel så det både i Norge og Sverige. 3 Ringo Ducal var uheldig sist og ble dratt bakover av en sliten konkurrent. Spurtet greit når åpningen kom, og har i utgangspunktet et fint løp her. 11 Ciba ble prøvd i trening hos Åke Svansted uten at det ble noen suksess, men det forteller jo at dette en traver av rett sort. Fra et fint startspor gir vi også 9 Something New en liten vinnersjanse.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bjerke

En dansk en
Også i den fjerde avdelingen er det vrient å være spiller. Varmblodshester med lite startpoeng, er lik varmblodshester med tvilsom form. Danskegjesten 1 Kiowa kommer med bra meritter fra Danmark og rapporteres å være god fra start. Da er det et naturlig førstevalg i disse omgivelsene. Hoppa har ikke vunnet løp på 14 starter, så garderinger er påkrevet. 8 Superritj var god nest på Momarken og har også levert gode løp i Norge tidligere. 11 Gary Vision kan mye, men viser lite. 2 Superclav er veldig usikker, Gunnar Austevoll har seierstro. 3 T.L.E'S Nice Dream er muligens litt på gang igjen, og 7 Nuclear Winter gjør noen sjokkløp fra tid til annen.

Annonse: Øivind Grøstad er i flott tipsflyt. Torsdag byr han på en lekkerbisken i V5-2 på Bjerke

Fine hester på farten
Vi setter Tom Erik Solberg og 1 Valle Vegar først i den siste avdelingen, der vi endelig støter på formsterke hester. Valle Vegar var bra både fjerde sist og tredje sist, men skuffet nest sist. Sist var Valle Vegar forbedret igjen og vant lett fra tet. Det er en humørhest dette, men fra førstespor må det bli optimalt i ettermiddag. 9 Anders Knekten gjorde en strålende avslutning sist på Jarlsberg (bak gode Ramstad Knerten og Optisk Lyn). Det var første løp etter tre måneders pause. Kan gli fint gjennom fra andre rekke og går til mål alle dager i uken. 6 Garli Mollyn blir meget tung favoritt, men fikk altså seiersrekkern brutt sist på Färjestad. Det kan bety formsvikt, men vi skal også huske at tempoet ble steintøft den dagen. 8 Moe Linder vant det løpet og var altså helt nede på 27.3 ved den anledningen. Er nok ikke like god uten pisk, men formen er helt på topp og Moe Linder er både rask fra start og lettplassert. Vi tar også med 3 Spang Knekten. Tok enkelt ned Valle Vegar tredje sist og stod håpløst til sist. Brenden-traveren er i form og tåler å gjøre litt sjøl.