Susanne utfordrer guttene

Den 22-årige svenske lærlingen Susanne Østerberg utfordrer de langt mer rutinerte guttene i de to kaldblodsløpene på Vincennes torsdag og søndag.

Her kommer Nettavisens tips til løpet på Vincennes torsdag.

Susanne kjører familiehesten Spangmigutten i begge løpene.
Svenske kanal75 har hatt en prat med henne etter ankomsten til Frankrike.

Hvordan er det med deg og hesten?
- Meget bra. Vi reiste lørdag og kom fram søndagsnatten. Hesten klarte det perfekt, og for meg er det ett stort eventyr. Jeg har jo aldri en gang vært i Frankrike tidligere. Vi bor på Grobois sammen med de andre kaldblodshestene.

Hvordan har det seg at du kjører, du og pappa Kent pleier jo å bytte på det?
- Vi hadde faktisk tenkt å kjøre et løp hver her også, men pappa syntes det var bedre at jeg kjører begge. Da får man en sjanse til å lære å kjenne banen, så kanskje det går bedre andre gangen.

Hvordan føles det å få kjøre på Vincennes?
- Veldig stort. Jeg har ”laddet” for dette siden vi ble innbudt i desember.

Er franskmennene interessert i kaldblodshestene?
- De stirrer i alle fall veldig mye når jeg kjører rundt her på Grosbois, men dessverre er det jo ikke så mange som kan engelsk så det blir litt problem med kommunikasjonen iblant.

Hvordan er formen til Spangmigutten?
- Jag ”gasset” faktisk litt med han for første gang her nede onsdag. Da var han veldig pigg og fin. Ellers har det vært litt annerledes rutiner ettersom det ikke finnes noen hager her. Isteden har jeg vært ute og kjørt rolig med han to ganger om dagen. Han trenger kanskje det første løpet, og bør være ennå hvassere søndag.

Hvilken taktikk har du?
- Det har jeg ikke bestemt ennå. Hesten er langsom til å begynne med, så jeg får se hvor tidlig vi angriper.

Når dere vant V75 på Färjestad så ga du Bjørn Goop en bredside i siste sving, blir det samme behandling av Frankrikes champion Jean Michel Bazire nå?
- Ja, haha. Han får passe seg. Jag viker ikke.