Svein Ove Wassberg dominerer igjen

Foto: Hesteguiden.com

Svein Ove har vunnet tolv løp på Bergen allerede i 2011. Torsdag kjører han begge våre bankere. Sjekk torsdagens travtips til Bergen.

Meget dyktige og velkjørende Svein Ove Wassberg har som mål å passere 100 seire i 2011. Innledningen på Bergen travpark har vært strålende, 12 seire er tatt på 32 kjørte løp og med det troner Svein Ove alene på toppen av kuskestatistikken i Bergen. Svein Ove kjører fortsatt på stallmannslisens og det er ikke rare oddsen på at han igjen blir landschampion for de stallansatte.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Bergen

Torsdag blir altså Svein Ove vår bankerkusk både i V5A-spillet og i V5B-spillet. I V5A-spillet skal den flotte Soir Des Tibur-hoppa fra Hyllestad i Sogn og Fjordane, 5 Cosmo Marie, jakte sin femte seier på de seks startene. Cosmo Marie er sterk, travsikker og sine konkurrenter normalt helt overlegen i V5-2A. Fra et fint femtespor bak bilen over 2100 meter kan Svein Ove styre begivenhentene i dette løpet. Cosmo Marie er riktignok ikke spesielt rask fra start, men det er fortsatt i sluttfasen pengene deles ut i travløp.

Cosmo Marie har levert det ene toppløpet etter det andre, og det er vanskelig å se at hoppa kan tape dette løpet dersom hun traver feilfritt. Vi spekulerer ikke og bankerspiller Cosmo Marie igjen (som vi gjorde sist).
Rangering V5-2A: A: 5 B: 2-6 C: 10-1-8-9-3-4 D: 11-7

I V5B-spillet skal vår banker fra sist torsdag, 13 Balder Exclusive igjen hente 20 meter tillegg på en haug med slitne hester. I kveld er riktignok distansen 500 meter kortere, men det tror vi ikke betyr allverden. Det var flott stil på hesten sist, og normalt har også det løpet gjort godt i kroppen etter pause. Svein Ove er en mester i å disponere sine hester i slike løp, og vet nok når og hvordan han skal sette inn støtet her.

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Bergen

Brukbare 4 Just A Diamond har trukket et vrient fjerdespor i volten, det betyr en dårlig start, og formtoppede 5 Nu Steensgård gikk i veggen sist. 12 Moon Dreamer har vist litt fremgang i det siste, men 20 meter tillegg og Anders Lundstrøm Wolden som kusk høres strevsomt ut.
Rangering V5-5B: A: 13 B: 6-12-4 C: 1-3-9-11-6-8-10-2 D: 14-7

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Stor favoritt i den første avdelingen i A-spillet blir 2 Samina Ø.K. Feilfritt er det trolig snakk om vinneren, men Øksnevad-traveren er variabel og galopperer ofte, så garderinger er påkrevet.

Nærmest står trolig 4 Lomespretten og 9 Løngspretten. Lomespretten gjorde noen fine løp på høstparten, falt så litt ut av det, men sist var det bedring å spore igjen. Er normalt travsikker og kan vinne dersom favoritten roter seg bort. Betydelig mer ustabil er Løngspretten, men her er det fart. Har en tendens til å legge inn en galopp underveis, feilfritt er det bra sjanse.

6 Frøen Odine avsluttet brukbart sist. Det var første løpet etter pause og Frøen Odine er normalt forbedret med løp i kroppen. Husk at denne hoppa gjorde noen fine løp rundt sommerstid i fjor. 3 Spiklinja har ikke vist mye vilje den siste tiden, men er fartsfylt. 7 Vertigo Jette har vist fremgang i det siste, og dersom det klaffer litt underveis for Håkon Steine er det ikke helt utenkelig at Vertigo Jetto kan karrierens første seier i det 43 forsøket.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 4-9-6 C: 3-7-1 D: 8-5

V5-3A:
Kapasitetsmessig er nok 11 Skyboy og 1 Quillity's Chip best i den tredje avdelingen, men begge er ustabile og galopperer mye. Skyboy var knallfin i seiersløpet nest sist på Bergen etter sen åpning. Ble deretter prøvd i V75 på Bjerke i sin siste start, men galopperte da direkte. Bakspor i kveld trenger ikke bety allverden.

1 Quillty's Chip forsvant i hoggende startgalopp sist, men viste ved flere tilfeller i fjor at det er flott grunnkapasitet i Chipmate-sønnen. Førstespor er sjanseartet for Hagen-traveren, men feilfritt er det bra sjanse. 3 Nighttrain Shadow var sjanseløs mot vår favoritt Skyboy 13. januar. Også her er det mye galopp for tiden, men hesten er bra.

Ove Wassberg velger variable 6 B.B.S. Bigbeauty som kommer tilbake etter noen måneders pause. Fin kapasitet er det i Risholm-traveren og det kan være tethesten ut av den første svingen. 2 Valley Boss står fint til i kveld og har varslet form den siste tiden.
Rangering V5-3A: A: 11 B: 1-3-6-2 C: 5-4-7-8-10-9

V5-4A/V5-1B:
Den første B-avdelingen er slett ikke lettløst. Vi prøver med 6 Ønas Williams som vår favoritt. Misset riktignok sist i V75 på Bjerke (burde vel ikke vært meldt der) Har ellers levert en rekke flotte løp hjemme i Bergen. Nå er det tilbake til de vante omgivelsene, og kanskje kan Ønas Williams innta taktpinnen tidlig her. Uansett god sjanse.

8 Shocking Gidde imponerte ikle første gang ut tredje sist. Vant så et taktisk lureløp sammen med Svein Ove Wassberg nest sist, og holdt koken flott til andre fra dødens sist. Kjelkete åttendespor bak bilen i kveld, men formen peker rakt oppover. 2 Nelly Sigero har vært kraftig forbedret i sine to siste starter. Møter noe bedre hester i kveld, men fint startspor kompenserer noe.

10 Eck Legendary K. lurte oss ved triumfen tredje sist. Har falt tilbake til sine gamle galoppsynder i sine to siste starter, men duger fortsatt feilfritt. 7 Fast Brown Talk er havnet hos formtrener og formkusk Odd Storetvedt. Men skuffet veldig i sine siste løp på Østlandet og vi nøyer oss med gardering i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 8-2-10-7 C: 5-11-4-3-1-12

V5-5A/V5-2B:
4 Stuve Vinn synes å ha en flott oppgave i dette løpet. Har hatt tøffe oppgaver i flere av sine siste løp (fra tillegg) og sist møtte hesten knallhardt selskap i et V75-løp. I kveld er det perfekte betingelser igjen og flott vinnersjanse for fjorårskometen.

Veldig god sist på Forus var 3 Spyden (skal kjøres av Øyvind Austevoll). Slo gode hester lett da og med ytterligere fremgang kan seier nummer to komme direkte. 1 Gilborken holder knallform, men innersporet bak bilen kan bli en liten felle. Tilbake etter pause kommer fjorårets store overraskelseshest i Bergen, 9 Fodnes Corrado. Slo disse hestene ved flere anledninger i fjor og dersom formen er på plass allerede, kan vallaken vinne.

6 Arn Jaros viste seg kraftig forbedret i regi stall Tvedt sist, tøffere oppgave i kveld, men hester på vei opp i form skal voktes.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 3-1-9-6 C: 7-5-11-10-8 D: 2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-3B:
Tre hester skiller seg klart ut i den tredje B-avdelingen. 2 Pearl Harbour D, gjorde en helt syk opphenting etter grov startgalopp sist. I kveld byttes variable Harald Inge Hagen ut med Lars Tore Hauge. Volte byttes med bilstart, og dersom fireåringen takler det, kan det bli seier i kveld.

Ny på Tvedt-stallen er 5 Moa Crown. Super Arnie-hoppa gjorde et løp i Sverige i fjor (karrierens eneste toteløp til nå). Vant da sprettlett fra tet og det var flott stil på hoppa. Ikke utenkelig at Moa Crown bare er best i dette feltet, men hoppa er naturligvis vanskelig å plassere første gang ut.

8 Crab Shack har slitt med skadeproblemer, og er nå tilbake i Bergen etter et opphold hos Frode Hamre. Var brenngod i seiersløpet 24. juni på Bergen. Har nå blitt fikset på, så får vi om hesten er restituert etter skadeproblemene. Vi tror vinneren er blant disse tre og kan egentlig ikke se andre vinnerkandidater.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 5-8 C: 6-10-9 D: 3-4-7-1

V5-4B:
Ingen tvil om at 7 Becky's Snowstar er den beste hesten i dette feltet, men spor sju og fortsatt urutinerte Anders Lundstrøm Wolden som kusk er et usikkerhetsmoment. Kommer nå tilbake etter en pause, og vi tror femåringen tar ned enkle 1 You Do Kievitshof fra dødens om nødvendig.

10 Pay Streamline har imidlertid vist slik fremgang de siste månedene, at Tagliabue-sønnen kan være en vinner igjen dersom You Do Kievitshof og Becky's Snowstar tar "livet" av hverandre i front. Pay Streamline førstetippet vi sist, og det var fin stil på hesten nedover oppløpet.

Løp i kroppen har 5 Cunningham fått. Gjorde et helt ålreit løp første gang ut, og er nok forbedret i kveld. Vanskelig til den siste tiden har 6 Lukas Elholm stått, men formen er på plass. Svært uheldig sist, og dersom Jan Erik Landaas kommer noenlunde på det i kveld fra et sjanseartet sjettespor bak bilen, er det ikke helt utenkelig at Lukas Elholm kan stelle istand en overraskelse. Fra et fint startspor tilmåler vi også 2 Harry Trotter S.E en ørliten seiersjanse sammen med Lars Tore Hauge.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 10-5-1-6 C: 2-12-3-9-11-4-8