Svein Ove Wassberg tar storeslem i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Bergens mestvinnende kusk har et "hav" av vinnersjanser torsdag. Sjekk våre travtips til Bergen.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Ny fullklaff i 3. divisjon

Øvrevoll: Store penger på gang

Svein Ove Wassberg har inntatt kusketoppen på Bergen travpark og før torsdagens kjøring i Bergen, er det ingen kusker som har vunnet flere løp enn den meget velkjørende stallmannen. 26 seire har Svein Ove tatt på sin hjemmebane, og i tillegg har han tatt 11 førsteplasser utenfor Bergen og står dermed totalt med 37 førsteplasser etter fem måneder i 2011. Dermed er han på vei mot et nytt championat for stallansatte (Dag Sveinung Dalen på andreplass har 22 seire), og i Bergen er det meget sannsynlig at han kommer til å ta flest seire dette året.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Torsdag er Svein Ove tilgodesett med oppsitt i 10 løp (sju av disse går innenfor V5-veddemålet) og totalt har Svein Ove seierssjanse med åtte av disse, og innenfor V5-veddemålene (A og B-spill) kan han vinne med alle hestene han kjører. Sportspill-redaksjonen hadde derfor en lang og svært hyggelig samtale med Svein Ove onsdag ettermiddag, der han vurderte sine muligheter.

- Vinner jeg ikke løp torsdag, kan jeg slutte å kjøre løp, var Sveins Ove kommentar til oss når vi hadde gått gjennom løpene. På forhånd er 3 You Do Kievitshof min beste sjanse for dagen. Han har gått svært gode løp i tøffe lag den siste tiden, og motstanden er klart overkommelig torsdag og jeg tror jeg vinner selv fra dødens.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

Vi følger Svein Ove og med all respekt for fader Ove Wassberg (som kjører You Do Kievitshof til vanlig, men ikke kjører torsdag), så er det ihvertfall ikke noe minus at Svein Ove setter seg opp torsdag. En viss fare for dødens er det nok, all den tid 1 Yankee Splinter trolig vil prøve å forsvare sitt innerspor, men Svein Ove var ganske sikker på at han ville slå denne fra dødens. Og med 6 Xanadu utenfor seg fra start (som Svein Ove kjører til vanlig) skal You Do Kievitshof ha en meget fin vinnersjanse her. Banker.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 6-1 C: 7-4-2-9-8 D: 10-11-5

V5-1A:
15 Åspe Viktor blir tung favoritt i den første avdelingen, etter å ha imponert i to strake seiersløp nå, begge på Bergen Travpark og påny er seierssjansen god for Alm Viktor-sønnen. Men førti meter tillegg er alltid litt sjanseartet, da det blir mange hester å runde og det er flust av galopplystne hester i feltet som kan forstyrre underveis. Men førstevalget må han nesten få.

På strek finnes en krabat som kan være en alvorlig trusel, 4 Tyri Best. Programraden forteller om galopper og galopper, men sist gikk i det minste Tyri Best feilfritt da han holdt fint til sjette etter å ha vandret i dødens store deler av løpet. Torsdag er det endelig strek og fine betingselser og skulle noe sånt komme seg foran (han trives mye bedre i front enn bakfra da han er sprutredd) er det ikke umulig at Tyri Best kan lede hele veien.

Vi glemmer heller ikke 12 Iben H. selv om han stadig må innom ødeleggende galopper. Styrke er det i overflod, og skulle hesten trave feilfritt kan han vinne. 6 Kuven Besto er sensasjonelt forbedret om dagen og må nesten tas på alvor nå, hun kan sitte der når som helst. 9 Torv Stjerna hadde Svein Ove liten tro på, hun må ha det veldig servert, men vi kapper ikke hoppa så lett. Hun har en glitrende kusk i vognen, og da må vi være litt på vakt for hoppa som har fått to løp i kroppen nå etter svært lang pause.
Rangering V5-1A: A: 15 B: 4-12-6-9 C: 1-8-3-13-7-11-10-2 D: 5-14

V5-2A:
Det kommer stadig nye fine importer på Ove Wassbergs stall og 4 Blackpoint setter vi først direkte i den andre avdelingen. Svein Ove kunne fortelle at det har vært en del plunder med hesten i Tyskland, men at hesten har fungert fint i trening i det siste og at han er god fra start. Da skal det være en bra sjanse for tet her, all den tid 1 Proprietæren ikke kunne forsvare sitt innerspor sist og vel i tet kan det være kjørt direkte.

1 Proprietæren (obs er blitt strøket) gjorde en fin norgesdebut og satt fast i det lengste i lederryggen da. Løp i kroppen har helt sikkert gjort godt, og skulle han mot formodning forsvare innersporet her er det selvsagt en topp vinnersjanse. 3 Skyboy trenes i likhet med 1 Proprietæren av Lars Tore Hauge. Hauge selv velger å kjøre Skyboy, og det skyldes nok mest at dette er en vanskelig krabat å kjøre. Skyboy viste ved flere tilfeller i fjor at han kan flytte beina, og selv om ikke sprint er en fordel skal han ikke overses.

6 Men Vinn Då sviktet som storfavoritt sist. Satt da i tet, men var helt stingløs nedover oppløpet. I følge Svein Ove var vallaken potte tett i halsen den dagen. Har nå forlatt Ove Wassbergs stall og kommer således ut i ny regi. Gjorde et veldig solid løp på Forus fjerde sist og var også bra i Bergen tredje sist. 7 Peter Plys har ikke innfridd i Bergen, men var fin i prøveløpet sist og skal jo ha kapasitet til å være med her.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 3 C: 6-7-9-8 D: 10-5-2

V5-3A:
Femten varmblodshester og monte er den tilsynelatende spillenøtten i den tredje A-avdelingen, men det spørs om ikke 2 Goal Pointer og 3 Joey er de to hestene som gjør opp om seieren.

2 Goal Pointer veksler litt mellom å gå travløp og monte, men presterer like godt i begge stilartene. Sist var hesten knallgod tetvinner i V5-finalen og det kan se ut som om travtrener Gaute Lura har funnet seg en verdig arvtager for Balder Exclusive. Var god i monte som treer i sin nest siste start på Forus og gjorde også en solid innsats til sølv på Bergen travpark i monte fjerde sist. selv etter å ha galoppert på siste bortre.

3 Joey har plutselig funnet både ett og to ekstra gir og står faktisk med tre strake seire nå, to i trav og en i monte. I begge travløpene har Joey tatt ned gode Novak Bi og monteseieren nest sist ble tatt i overlegen stil på Bergen travpark. Det blir ikke lett for 14 Glide å hente 40 meter på våre to favoritter, selv om vallaken har levert en rekke sterke monteløp så er oppgaven torsdag steintøff. 11 Silverboy M.C var strålende vinner i et monteløp på Drammen sist og er den eneste vi ellers kan se som en vinner her.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 3-14-11 C: 9-8-15-13-12-4-10-5-6 D: 1-7

Annonse: Rolf Lerum var svært nær 410 404 kroner sist i Bergen. Torsdag byr han på en banker som ikke blir favoritt i V5-B spillet og et superdrag i V5-2A

V5-4A/V5-1B:
2 Baron Sign trodde vi på sist etter lang pause, men åtteåringen kastet inn håndkledet relativt enkelt fra tet da. Da var det tung bane og 2100 meter. Torsdag er det sprint og hesten har fått løp i kroppen, og vi setter ham først igjen på sporfordel, da det er garanti tet fra andrespor bak bilen.

5 Shocking Gidde hadde Svein Ove bra tro på, men han var litt usikker på hvordan hesten løste bak bilen. Fin avslutning for Dag Sveinung Dalen i et stallmannsløp sist og løp i kroppen har nok gjort godt. 3 Shocking Angus dro på seg 40 000 kroner etter å ha vunnet finalen av Vestlandsløpet på denne tiden i fjor (27.mai). Kommer nå tilbake etter sju måneders pause og passes direkte.

Debuterer i Bergen gjør 9 Winning Colors som ikke har vist mye i årets fire første starter, men gjorde flere fine løp i fjor. Rygg på Baron Sign fra start og det kan være en bongskreller her. Utover disse er det mye formløst på farten her, selv om 6 Dobb Nalan har gjort flere fine løp i det siste (men er det noe vinnersting i denne?).
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 5-3 C: 9-6-7-4-10-1-11-8

V5-3B:
- Fungerer 3 Skaffer Elden som i prøveløpet er det en vinner, var den klare beskjeden fra Svein Ove Wassberg til Sportspill onsdag ettermiddag, før han skyndet seg med å legge til at det er et stort usikkerhetsmoment hvordan hesten fungerer med andre hester rundt seg på startsiden. Uansett må det bli favoritt med slike rapporter.

1 Doktor Jaros gikk IKKE i det samme prøveløpet som Skaffer Elden sist på Forus, og å sette slike prøveløpstider opp mot hverandre er selvsagt verdiløst. Geir Gudmestad er en flink travtrener og fra et nydelig startspor kan Doktor Jaros vinne direkte. Det kan selvsagt også vår banker fra sist torsdag, 7 Steggsjura, men hoppa fungerte dårlig sist og møter gode strekhester her og blir kun en outsider nå etter den svake innsatsen sist.

5 Pilaguten kjørte Svein Ove i sitt prøveløp, og Svein Ove mente det var en fin traver som kan vinne dersom forhåndsfavorittene roter seg bort. Frank Ringheim kjører torsdag, og Ringheim tok sin første årsseier sist torsdag. 9 Erdinger en en fireåring som har mye inne, men som har slitt med å få det ut i løp. Kommer nå tilbake etter å ha gjennomført et flott prøveløp og skal ikke glemmes her.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 1-7-5-9 C: 11-12-13-4-2 D: 10-8-14-6-15

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-4B:
Han har vunnet tre løp på rappen 4 York Hornline, over tre ulike distanser og imponert i Bergen den siste tiden, men likefullt setter vi 5 Faithfully Yours først da vi tror Tengsareid kommer seg til tet her og selv om innsatsen etter lang pause sist var godkjent, men ikke mer, tror vi hoppa er kraftig forbedret med løp i kroppen.

4 York Hornline har ikke fordel av sprint, i følge Svein Ove, og selv om hesten var fantastisk vinner i et sprintløp tredje sist (gikk store deler av løpet i tredjespor), så møter han for gode hester her til å gjenta den prestasjonen. Men en vinnerhest som dette skal selvsagt tidlig på. 6 Super Fest Boy forsvant direkte sist fra et vanskelig andrespor i volten, nå er det bilstart igjen og Super Fest Boy tåler å gå en langspurt.

8 Ønas William gjorde en svært tapper innsats sist etter et tungt løp. Men er ikke spesielt god fra start og åttendespor bak bilen gjør dette vrient. 7 Cosmo Marie var på verksted tidligere i vinter, og har etter diverse behandlinger kommet tilbake og stort sett galoppert bak bilen hver gang. Men kapasiteten er kanskje best av alle i dette feltet, og vi slipper henne ikke enda.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 4-6 C: 8-7-11-1-12-10 D: 3-2-9

V5-5B:
9 Perfect Globe blir vår favoritt i V5-finalen. I programmet står hesten oppført med Gordon Dahl som trener, men hesten er handlet til Bergen og kommer ut i regi Ove Wassberg. Trener i følge Svein Ove fint og på gamle meritter, skal dette være en utmerket vinnersjanse.

Svein Ove velger selv å kjøre 2 Steamer da han hadde lovet eierne dette. Steamer har slitt med mye dårlige startspor og står perfekt til torsdag mot begrenset motstand og er en klar vinnerkandidat her. Det er også 5 Earlina som har gjort mange fine løp på slutten, men stort sett møtt en hest eller to som har vært for god. Torsdag kan det være dags.

3 Moon Beam har foreløpig ikke fått det til å klaffe i Norge og tre starter har kun gitt en liten premie. Her er motstanden så billig at vi gir henne litt tillit. 4 Shocking Love hadde nok gått av løpet sist på Forus, selv om innsatsen var helt på jevne. 10 Moonchaser er svært varaiabel, men ikke så verst de dagene han vil ta i.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 2-5-3 C: 4-10-1-11-7-8 D: 6