Svensk rakett i lunsjen

Foto: hesteguiden.com

For ganske nøyaktig et år siden vant han på glimrende 1.12,6 over mellomdistanse på Solvalla under Elitloppshelgen. I dag er han vår soleklare banker på Bjerke.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Han viste seg som et kjempetalent i fjor som fireåring, 8 Hunter Brodde (V5-5/DD-2). Da stod han i trening hos Hans Edielsson. Det har vært mange skær i sjøen etter hans fantastiske oppvisning på Solvalla der han hentet hjem 200.000 svenske kroner i førstepremie. Utenom 12,6-løpet kan han vise til seier på 1.13-tallet fra i fjor. I år har det vært mager uttelling for den superkapable femåringen. Hans største problem har vært aksjonen som ikke alltid har stemt som best. Han meldes nå i full orden og Bjerkes fantastiske doseringer i svingene skal passe han perfekt. At Eirik Høitomt sitter opp er heller ikke noe minus. Dagens selskap på Bjerke er av den svært enkle sorten. Vi tror ikke han taper.

3 Turbo Frøkna (V5-3) er en alternativ banker. Hoppa har ennå ikke vunnet, men har travet gode løp i sterkere konkurranse enn hva hun støter på nå. Utgangsposisjonen er dessuten helt perfekt. Vi er imidlertid litt redd for 9 Moe Pila. Hun har gått bra i lokalkjøring og kommer tilbake etter pause med nyladede batterier. Dyktige Arthur Bø kan ha forbedret henne såpass at hun skal kunne rekke til seier på direkten.

Kjøp Nettavisens eksperttips her

I V5-1 bruker vi mange streker på kupongen. Tipset går til startkanonen 6 Brelvis. Han er ikke enkel å kjøre, men i tet blir han vanskelig å slå. Har klart fordel av baneprofilen på Bjerke. 2 Entire Crown trener bra og kan løse raskt fra start. Et løp i rygg på Brelvis kan være seiersgivende. 10 M. Monroe trener bra for tiden. Kommer ut etter pause og skal voktes som en stor outsider. 5 Riverside Speed har manglet det lille ekstra etter at han kom tilbake etter gaffelbåndskade. Han virker litt på gang og bør strekes. 8 Lauras Nilaus og 7 Nelson De Play er begge skumle om de kommer riktig inn i løpet.

Annonse: Kr. 308.819 innspilt i V75!

5 Piper C. Flamingo kommer ut i dyktige Jeppe Juels regi. Treningsrapportene er gode og Juel mener hesten skal kunne iallefall 1.17. Det kan holde til seier. 9 Superatrix blir favoritt, men hemmes stort av bakspor siden han kan opptre hissig. Feilfritt kjemper han helt sikkert om seieren. 2 Zorgwijk Kabota var tung i kroppen i årsdebuten på Momarken.1 Marion Montana er travsikker og flink. Bør ende i toppen og kan kanskje ta karrierens første seier. Travet 1.17 i debuten i november og kan ventes forbedret i dag. 7 Væsterbo Flare har styrken som sitt våpen. Taper fra start, men kan hente inn igjen de beste i sluttfasen. 4 Best Chance O.D. får Eirik Høitomt opp i sulkyen. Kan ventes å kjempe langt fremme selv om hun muligens trenger løp etter lang pause.

8 Way Hanover (V5-4/DD-1) holdt koken strålende fra dødens sist. Har nok en gang trukket et vanskelig spor, men han har kvaliteter som ingen andre i feltet og tar seg muligens av dette løpet med litt flyt på veien. 1 Joystick Ribb vant tre løp i fjor. Kommer ut etter pause og skal passes direkte. 2 Brave Laday har vi positive rapporter på. Fin utgangsposisjon og kraftig kuskeforsterket. 9 Ninotchkathequeen er blant de bedre i dette feltet. Har hatt pause, men bør likevel regnes tidlig på kupongen i et uoversiktelig løp.

Kjøp dagens V5 her. Ønsker du å kjøpe Dagens Dobbel tast her.

Sportspill.no on Facebook