Svenske ekspertvurderinger

Travrondens tipsekspert Thomas Hedlund vurderer V75'en

Av Rickard Eckhaugen, Norsk Rikstoto

V75 MOMARKEN: Travrondens tipsekspert Thomas Hedlund byr på herlig info om sentrale svenske gjester til V75-omgangen på Momarken lørdag. Hans store outsider er vinnertippet i Travronden, men foreløpig kun et femtevalg i det norske spillet!

Lørdag morgen slås pottene fra Rikstoto og ATG sammen. Det betyr at alle odds og rangeringslister til Momarken som er tilgjengelige på www.rikstoto.no frem til og med fredag kun omfatter norsk spill. En av de mest interessante forskjellene i spillet kommer frem i et intervju med Thomas Hedlund, tidligere stallmann og nå tipsekspert i bransjebladet Travronden. Hedlund har vært med på å sette opp Rondens rangering til V75-omgangen på Momarken lørdag. Vi er på jakt etter en outsider, og da den svenske journalisten får høre at 11 Avalon Spider i V75-1 kun er et femteevalg i det norske spillet og bare markert på 17% av bongene, er han ikke i tvil.

Klikk her for å se våre Nettavisens V75-forslag.

Advarer
- Da vil jeg trekke frem Avalon Spider som det mest spennende budet, vi har tross alt vinnertippet hesten her i Travronden. Det er snakk om en veldig bra hest som er mer enn god nok til å ta ned disse konkurrentene. Blir det litt tempo underveis kan han vinne selv fra spor 11. Ja, jeg vil advare de norske spillerne for Roger Malmqvists Avalon Spider. Få også med at 3 Count Harry har "dunderform", innleder Hedlund.

Banker
I tillegg å finne en dyping var Hedlunds oppgave å trekke frem de tre beste svenske sjansene på papiret. De to første kom umiddelbart. - 5 Moonlight Kronos (V75-4) og 3 Bobtail (V75-6) har fine oppgaver. Førstnevnte har altfor lite penger på seg i forhold til kapasiteten. Hun er stor, og har kanskje trengt tid på seg. Jeg har pratet med Lutfi Kolgjini som trener og han er veldig fornøyd med utviklingen hennes i vinter.

Hvordan takler hun voltestart?
- Det skal ikke være noe problem, sporet nå blir ikke så trangt. Moonlight Kronos kan absolutt brukes som banker, mener Hedlund.

Hva med 12 Tiffany Brodda i samme løp?
Hun er tøff, men har vært strøket siden forrige løpet og jeg er litt usikker på formen. Hun har imidlertid den hardheten som kreves for å hevde seg i et slikt løp.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Tåler dødens

Drag nummer to kommer i hovedløpet, Steinlagers Æresløp, V75-6.
- 3 Bobtail tilhører de beste hoppene i Sverige og motstanden i dette løpet er ikke avskrekkende. Jeg tror ikke hun kommer seg til tet direkte, 4 Megaman Neo og 6 Ridgehead Cahore er kjappe i vei, og 2 Cromwell kan vel også åpne så vidt jeg husker. Jeg tipper at hun blir sendt frem til dødens, det tåler hun.

- Global Investment bortglemt
Er Bobtail også en bankerkandidat? - Nja, det finnes jo en risk for at åpningen kan bli vel tøff her også. Det vil i så fall være en fordel for 10 Global Investment. Han holder Gulldivisjonsklasse i Sverige og jeg synes han er litt bortglemt fra norsk side, sier Hedlund.

Global Investment er i skrivende stund bare et sjettevalg i det norske spillet, markert på 12 % av bongene. Hedlund nevner også 7 Navy Seal U.S. blant motbudene, men påpeker at man aldri helt vet hvor hestene står i årsdebuten, og at han ikke kjennes veldig "het" ut.

Les intervju med Erik Adielsson

- Overlegen på kapasitet

Den siste svensken Hedlund mener de norske spillerne bør merke seg, er 4 Clear Sign i V75-finalen. I øyeblikket er det jevnspilt mellom Svanstedt-hesten (42%) og 3 Junior Vang (43%). Hedlund lar det skinne gjennom at Clear Sign er noe spesielt.

- Dette er en hest som jeg for halvannet år siden trodde kunne bli en tenkbar elitehest i Sverige. Som fireåring var han nær ved å vinne Breeder's Crown og slå Sahara Dynamite. Han har liksom ikke sluppet seg ordentlig, men jeg mener han er overlegen på kapasitet i dette løpet. Han er ikke spesielt rask fra start, men har stor fordel av distansen.

Clear Sign er med andre ord mye bedre enn hva raden indikerer?

- Å ja, det er han så absolutt!, avslutter Travrondens Thomas Hedlund.