Svensken må prøves

Foto: Hesteguiden.com

Crusinjo er kun et tredjevalg på Leangen i kveld og da må han spilles. Sjekk våre Leangen-tips.

Etter en formidabel helg med trav fra Solvalla der den ene prestasjonen overgikk den andre, er det tilbake til hverdagen mandag for oss nordmenn. To veldig fine menyer venter oss på Klosterskogen og på Leangen, og i Trondheim knaller vi til med et tredjevalg banker.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Michael von Krusenstjerna har ikke bare et fargerikt navn, den glade svenske amatøren har også fine hester med seg til Trondheim. På kun fire oppsitt har han vendt hjemover til Østersund med to seire i 2011 og i fjor vant han også to løp på Leangen (på 18 forsøk).

I kveld tror vi på toppsjanse for 4 Crusinjo, som gikk en helt formidabel siste 700 sist på Leangen, i sitt andre løp tre måneders pause. Crusinjo satt dønn sist inn i den siste svingen, men var likevel først på streken i et sprintløp. I oktober gjestet Crusinjo Leangen i et steintøft V75-løp, og ble sterk firer da. Tok tre seire i hjemlandet Sverige i fjor, alle ble tatt over distansen 2140 meter. Og det ene seiersløpet kom i et bra V65-løp på Bergsåker. Crusinjo er ikke spesielt rask på startsiden, men gjør løpene sine tilslutt og dersom Krusenstjerna sitter på skuddhold i sisterunden, har vi svært god tro på at han tar ned denne gjengen.

Er faktisk et tredjevalg i formiddagstimene mandag og markert på 35 prosent. Favoritten i spillet er 8 Thai Extreme (som ikke er blant de tøffeste gutta i klassen og spor åtte er sjanseartet), mye spilt er også 12 M.T. Ego Trip (fin form på denne, men er tøft meldt her og startsporet er dårlig). Ikke glem at det var Flying Canon som ble hentet igjen av Crusinjo sist, og det er en veldig fin hest.

Fjerdespor bak bilen for Crusinjo i kveld, to løp i kroppen etter pause, riktig distanse, riktig motstand og for lite spilt i totoen. Dermed er vi nødt til å prøve et riktig spennende bankerspill i kveld i en omgang der det er flere overspilte favoritter.
Rangering V5-5: A: 4 B: 1-12-8 C: 6-5-3-7-9-11-2 D: 10

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn 447 248 kroner lørdag og mandag byr han på en hest som travet 12.2/500m i V5-5 på Leangen

V5-1:
Han ville ikke trave i langløpet på Bjerke sist, 8 Joker Elden, etter tre strake seiersløp på hjemmebanen Leangen. I kveld er det atter tilbake til hjemlig grunn under beina og da blir han også vår favoritt selv om innsatsen sist gjør oss litt skeptisk. Men er han tilbake i vanlig skikk, er vinnersjansen solid.

10 Junior Jokern var meget god toer bak vår banker Zevs på Bjerke onsdag etter å ha travet utvendig for denne siste runden. Junior Jokern er fortsatt veldig variabel i sine prestasjoner, men var så positiv sist at vi setter han nærmest favoritten. 6 Remelden står 20 meter bedre til kontra Joker Elden enn sist de møttes, men vi tror ikke det betyr veldig mye. Uansett så kan Remelden vinne her.

3 Lykke Even står fint til på strek, gjorde et flott løp for ein eier Torill Røsseng på Bergsåker sist på sterk tid. Blekkan opp nå og og seiersaktuell fra en fin utgangposisjon i et flott spilleløp. 11 Troll Jokeren kommer tilbake etter nesten seks måneders pause og verd å merke seg er at hesten vant direkte i årsdebuten i fjor (hadde da ikke startet på 3 1/2 måned). Passes direkte her. 2 Stjerne Faks overrasket med å vinne i comebacket sist da hun tok ned ledende Neastjerna oppunder mål. Men vi syns vel ikke Stjerne Faks overbeviste veldig. Fra en fin utgangsposisjon og med løp i kroppen tar vi ham med, uten at vi veldig tro på gjentagelse av seieren fra sist.
Rangering V5-1: A: 8 B: 10-6-2-11 C: 3-9-4-7-1

V5-2:
Endre Flå er ikke veldig kjent for det norske travpublikummet, men i kveld setter han seg opp bak sin egen 10 Sebson Senator i V5-2. Femåringen ble på bakgrunn av et råsterkt prøveløp på Leangen 2.mai, spilt til storfavoritt på Bjerke i et V65-løp i årsdebuten og innfridde da etter et solid løp. Da var det Jomar Blekkan som kusket.

Herr Flå har imidlertid ikke vunnet et travløp siden 17. juni 1994 (med Mostly Glasgow på Biri og det er det eneste løpet Endre Flå har vunnet på 127 forsøk). Med slike tall, er det ingen tvil om at Sebson Senator må garderes i kveld når den er markert på vanvittige 70 prosent. Han møter også et par sterke konkurrenter.

Vi starter med 1 Gregorian som tok knekken på de fleste spillerne da han vant meget overraskende på Leangen rundt juletider i fjor. Fulgte så opp med en sterk seier løpsdagen etter, før han ble totalt bortkjørt i et V75-løp på Leangen 8. januar. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause og dette er en riktig fin traver. Det er også 2 Speed Cavalino som nå har to strake seire på rappen nå, men imponerte vel ingen fra tet sist mot billig mostand. 3 Tarot B.R er en fin fireåring som kommer tilbake etter en liten pause. Rask i vei og på smygen kan Tarot B.R ta karrierens første seier i kveld.

6 Gjølmes Super haiket med fra lederryggen på storfavoritten Most Wanted One til sølv nest sist i et V75-løp og er slett ikke så verst de dagene han traver feilfritt. 7 Charmi spurtet flott til enkel seier sist i et dameløp og har utviklet seg fint de siste månedene, mens 4 Scarlett Lobella har trukket et fint fjerdespor bak bilen og kan være verd et kryss i kveld. 12 First Rolls holdt fint fra dødens sist i sitt første løp etter nesten ett års pause.
Rangering V5-2: A: 10 B: 1-2-3-6-7 C: 4-12-8-5 D: 11-9

V5-3:
6 New Rønnow kommer nok til å bli kveldens største favoritt på Leangen i kveld sammen med sin trener og kusk Jomar Blekkan. Er vi med på den da? Det er vi nok ikke. Etter å ha innledet med to bunnsolide seire for Blekkan i mai fjor etter å ha kommet fra Preben Kjærsgaards stall i Danmark, synes vi ikke New Rønnow helt har fortsatt utviklingen. Gjorde to fine seiersløp på høstparten igjen, men vi synes det er all grunn til å stille spørsmålstegn ved stridsmoralen til dansken.

Holdt for all del fint fra utvendig posisjon på formsterke Tanita's Temptation sist og kan muligens sitte i tet på et tidlig tidspunkt i kveld, men 2640 meter tror vi ikke er en fordel, selv om hesten vant på distansen 25. oktober i fjor. 11 Remolino er i kalasorden om dagen, og gjorde et råsterkt løp etter startgalopp sist og utvendig leder siste 1000. Distansen er bare en fordel, for vallaken som i kveld får Bo Ekløf i sulkyen.

9 Fischer Gold gikk utvendig for ledende Neverending Garbo i 3000 meter sist, men var likevel med denne helt inn og hadde kusk Nordtømme trykket opp farten litt mer underveis hadde nok Fischer Gold vunnet det løpet, nå vant taktisk smarte Atle Solhus med Neverending Garbo. Fischer Gold er kun markert på 13 prosent i kveld. Se opp. 5 Pershina Simoni må ha løpene på sin måte, det vil si ryggløp i det lengste. Var slakk sist, men får hun smyge med betyr 2600 meter lite.

10 Money For Nothing møter bedre hester i kveld, og burde vel tatt ned Speed Cavalino sist for å få fullt godkjent. Men han sitter der når som helst og med kun fem prosent markering i kveld, er han veldig spennende.
Rangering V5-3: A: 6 B: 11-9-5 C: 10-12-7-4-3-1 D: 8-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4:
Selv etter et blytungt løp vant 4 Dag Jerven sist. Det er fin klasse i denne fireåringen til Bjørn Garberg og nå virker han til å stabilisere seg litt og da kommer også resultatene. Vi setter ham først igjen i et veldig fint løp i V5-4 der fire fireåringer har fått 20 meters forsprang.

2 Pondus har 20 meter bedre betingelser i kveld kontra Dag Jerven. Prøvde seg via tredjespor sist og var utvendig for lederparet (Dag Jerven/Slottelid Knerten) midt i den siste svingen, men klarte ikke å fullføre og tapte flere lengder til disse nedover oppløpet. Men det var første løp i kroppen etter fire måneders pause og forutsetningene er strålende i kveld og klart bedre enn de var sist. Det kan være så enkelt at disse to gjør opp om seieren her, men 1 Brauteld kan også henge på og vel så det. Her blir det tet eller lederygg for Kjøsnes-traveren og selv om han har litt tvilsom stridsmoral, så skal vi heller ikke glemme at han har møtt bra hester den siste tiden.

9 Odins Lill kommer fra den lille, men voldsomt formsterke stallen til Noralf Brækken og selv om det ser tøft ut å hente 20 meter på våre tre fireåringer, så er det fart i denne dama. 3 Bjørkekvikk ville ingenting sist etter et perfekt kjørt smygløp av Atle Solhus, men skulle Solhus komme seg foran, så kjemper nok Bjørkekvikk mye bedre derfra.

8 Gaardens Lat Hans er i absolutt toppform, men står 20 meter bak fireåringene og 2140 meter er nok heller ikke optimalt for denne vallaken. 6 Snonsøy Kvikka var treer bak så gode hester som Englevakt og Trulson i sin nest siste start før pausen og skal heller ikke helt overses i et flott løp.
Rangering V5-4: A: 4 B: 2-1 C: 9-3-8-6-7-10-12-11-13-5