Gå til sidens hovedinnhold

Svenskene tar storeslem

Det kan bli fem svenske seire under tirsdagens lunjsløp på Momarken.

Momarken travbane på Mysen får gleden av å arrangere årets første lunsjtrav tirsdag. Og det ser på forhånd ut som de svenske gjestene kan bli veldig dominerende og det er slett ikke usannsynlig at svenske ekvipasjer vinner samtlige fem løp.

Klikk her for å se våre V5-tips til Momarken

Meget velkjørende Magnus Jakobsson vant fem løp på Momarken i 2010 på kun 26 oppsitt. Hjemme i Sverige passerte han for andre året på rad over 100 seire. Med 115 seire i 2009 og 101 seire i 2010 har Färjestad-treneren etablert seg i det øvre sjikt i Sverige. Over seks millioner innkjørt til hesteeierne ble det i Sverige og det var ny rekord for Magnus i fjor.

Tirsdag har Jakobsson med seg to stallhester til Momarkens lunsjløp og begge blir både våre og spillernes favoritt. Vi bankerspiller den yngste av dem, i form av 3 Arthur Boko i V5-2. Fireåringen gikk seks løp som treåring og utviklet seg fint utover høsten.

Fjerde sist på Ørebro galopperte hesten som vinner, tredje sist var ikke vallaken som best. I de to siste løpene har det imidlertid vært fin stil på Super Arnie-sønnen. Nest siste gjorde hesten en flott sisterunde og avgjorde til enkel seier på Ørebro. Sist så Arthur Boko ut som en vinner i det lengste, men ble tatt ned på de siste metrene. Tredjespor bak bilen, god kusk og begrenset motstand gjør at vi vurderer dette til en ypperlig vinnersjanse.
Rangering V5-2: A: 3 B: 10-8-2 C: 5-4-1-9-6-7

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
Elleve varmblodshester med rusten programrad (løpet er stengt ved 300 startpoeng), møtes i V5-innledningen og slike løp er vanskelig å vurdere. Perfekt til står 3 Bullys Mr. Frazer og Per Oleg Midtfjeld. Både tredje sist og nest sist spurtet vallaken flott til tredje, mens et vanskelig åttendespor bak bilen gjorde oppgaven for vanskelig sist. Nå kan det bære til tet og dersom ikke Frisky Frazer-sønnen blir for stri (kan ligge litt på i tet), skal det være en fin vinnersjanse for åtteåringen.

7 King Ville gjorde noen ålreite løp i Sverige i fjor, og dersom galoppen unngås skal han være blant de bedre i denne gjengen. Spor sju er bak startbilen er imidlertid sjanseartet. Svært variable 9 Astor Sund gjorde en solid langspurt til fjerde når han gjestet Bjerke nest sist. Var uheldig både tredje sist og sist og er klart bedre enn raden.

Ustabile 4 Lass Galax (har vist fart på gode dager) og 11 Invento Vita (gode treningsrapporter etter pause) vurderes ved videre garderinger.
Rangering V5-1: A: 3 B: 7-9-4-11 C: 6-1-5-2 D: 10-8

Annonse: Øivind Grøstad har topp info på stor outsider i V5-3 på Momarken

V5-3:
Åtte kaldblodshester i lavt grunnlag og her er det langt mellom stjernene. Klar favoritt og bankeralternativ må 6 Pilborka være. Svenskehoppa har vist overlegen fart mellom galoppene og må ha en topp sjanse til å ta karrierens første seier i det sjette forsøket her. Blir også klart kuskeforsterket i form av Geir Vegard Gundersen.

1 Gimra Borken travet et flott løp fjerde sist på Momarken etter galopp. Har skuffet litt i sine tre seneste starter, men blant denne gjengen må Sagholen-traveren ha vinnersjanse. 7 Eldina Elken er ingen stjerne, men har som eneste hest i løpet vunnet travløp. Men det er ingen tøffing dette. 2 Røstekongen har vært på pallen en gang på sine tjueni starter (en tredjeplass). Galopperer fryktelig mye, men tåler gjerne en galopp i dette skrale selskapet.
Rangering V5-3: A: 6 B: 1-7-2 C: 8-4-5-3

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Momarken

V5-4:
Vidar Hop kommer til tirsdagens lunsjtrav på Momarken for å kjøre en hest og det er 2 Carina Pride i den fjerde avdelingen. Med tanke på at det er et stykke reisevei fra Vidar Hops hjemsted Vear (like utenfor Tønsberg) til Mysen, må det tyde på ambisjoner hos eksilbergenseren.

Etter en lovende innledning på treårssesongen, så skuffet vel Carina Pride litt utover i sesongen. Men har samtidig møtt svært mye gode hester, og tirsdagens selskap er ikke allverden. Fra spor to bak bilen har Vidar Hop alle muligheter til å gi fireårshoppa et fint løp.

1 Absolut Bäst har trukket innersporet og galopperte som trolig vinner sist han gjestet Norge. Har galoppert en del i det siste, men kapasitetsmessig helt klart blant de bedre i dette feltet. 7 Pas På Jokum vant uanstrengt fra tet i sin debut for Per Oleg Midtfjeld nest sist. Sist klarte ikke Midtfjeld-traveren å gå i nærkamp med ledende Ø.B, men holdt stilen flott til andre. Sjuendespor er et usikkerhetsmoment.
Rangering V5-4: A: 2 B: 1-7-4 C: 10-6-12-11-9 D: 8-5-3

V5-5:
Det er nok bra sjanse for at Magnus Jakobsson kan reise hjem til Färjestad med to seirer denne tirsdagen. 5 Tiger Tex har fine betingelser i V5-finalen og gjorde et flott løp i V65 på Bjerke tredje sist (bak Nimbus Vang og Danish Angel). Har deretter gjort to fine løp i Sverige.

6 Dumdumboy vant fem av sine ti løp i 2010 for sin trener Kristian malmin og holder flott klasse. Men har vært helt utafor i sine tre siste starter og galoppert mye. Har hatt en liten pause nå og er selvsagt god nok om hesten fungerer. 4 Dorado holder fortsatt strålende form, og tåler å gjøre en god del selv. Seiersaktuell.

9 French Destiny var imponerende V75-vinner i Bergen i september. Har vært strøket etter det, og kommer nå tilbake etter noen måneders pause. Og kan få et fint løp fra spor ni bak bilen. Flott form er det også på 8 Gigant Pay (men skuffet sist og står vanskelig til) og 2 Harrys Monline (fint spor, og kan sitte der med optimalt løp).
Rangering V5-5: A: 5 B: 6-4-9 C: 8-2-11-3-10-1 D: 12-6

HTML EMBED